Έντονες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του McArthurGlenn στα Σπάτα

 Έντονες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του McArthurGlenn στα Σπάτα

Επαφές για την εξαγορά του 50% του ακινήτου που στεγάζει το εκπτωτικό χωριό McArthurGlenn διενεργεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Lamda Development, η οποία προσφάτως ενεργοποίησε διαδικασίες σύστασης νέων εταιρικών δομών, οι οποίες θα αναλάβουν ακίνητα που αφορούν σε αντίστοιχες εμπορικές αναπτύξεις.

Όπως εξάλλου ανάφερε προσφάτως ο CEO του ομίλου, Ο. Αθανασίου, πέρα από τη «μαγιά» των υφιστάμενων malls (Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos), αλλά και τη μελλοντική ένταξη εκείνων του Ελληνικού, η διοίκηση του ομίλου εξετάζει και το ενδεχόμενο εξαγοράς αντίστοιχου asset.

H διαπραγμάτευση αφορά στο ακίνητο, όπου εδράζεται το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και το οποίο αποτελεί αρχική συνεπένδυση του πολυεθνικού ομίλου McArhturGlenn και της Bluehouse Capital, ενός private equity fund που επικεντρώθηκε σε επενδύσεις στο real estate τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική και Νοτιονατολική Ευρώπη.

Οι δύο φορείς κατείχαν έκαστοι το 50% του ακινήτου, ενώ η αρχική επένδυση άγγιξε τα 100 εκατ.ευρώ και το εμπορικό εκπτωτικό χωριό, ως γνωστόν λειτούργησε επισήμως το 2011.

Στο διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα η μετοχική σύνθεση του σχήματος που εκπροσωπούσε το συγκεκριμένο επενδυτικό κύκλο του private equity fund μεταβλήθηκε, με τον μέτοχο Γ. Δεληκανάκη να αποεπενδύει το 2017. Σήμερα, το 100% στην McArthurGlenn Ελλάς Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (επισήμως κατόχου μεριδίου 50% στο ακίνητο) έχει η MGE Hellenic Investments Sarl, ως διάδοχο σχήμα. 

Ισχυρή ένδειξη δε της πρόθεσης αποεπένδυσης της από το εκπτωτικό χωριό είναι η σύσταση ενεχύρου για το συγκεκριμένο asset υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς στις 8 Απριλίου 2022, προκειμένου να παράσχει εξασφαλίσεις προς την τράπεζα, έναντι δανειακής διευκόλυνσης (Term Loan Facility Agreement), η οποία συμβασιοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Εν ολίγοις, πρόκειται για συνήθη πρακτική βραχυπρόθεσμης δανειοδότησης (bridge financing) με ενέχυρο, που ωστόσο συνοδεύεται συχνά από προκαταρκτική συμφωνία ρευστοποίησης του asset προς εξυπηρέτηση του δανειστή.

Πηγή: euro2day.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *