Κυριακή 5 Ιουνίου: Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 Κυριακή 5 Ιουνίου: Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Σαρωνικού διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιήσει:

· Δράση παράκτιου καθαρισμού στην παραλία Ευκάλυπτοι (Γλύστρα) Λαγονησίου (41,5 χλμ. παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου) με ώρα έναρξης στις 9:00 π.μ. σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ethelon, τους Προσκόπους Σαρωνικού και τους Saronikos Young Volunteers in Action.

· Ποδηλατάδα στα Καλύβια στις 9:00π.μ. σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ “Αριστόδικος” Δήμου Σαρωνικού και τον ΠΑΟ Καλυβίων. Η δράση περιλαμβάνει βόλτα με ποδήλατο για όλη την οικογένεια, με εκκίνηση και τερματισμό το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Καλυβίων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (World Environment Day – WED) γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ενημέρωσης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Σχεδιάστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 την πρώτη ημέρα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το ανθρώπινο περιβάλλον ως αποτέλεσμα συζητήσεων για την ενσωμάτωση των ανθρώπινων αλληλεπιδράσεων και του περιβάλλοντος.

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *