Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στο Δημαρχείο Κρωπίας με τους Υπουργούς Χρ.Στυλιανίδη, Στ.Πέτσα, Ε.Τουρνά, τον π.Yπoυργό, βουλευτή Αν.Αττικής Γ. Βλάχο, τον γ.γ.Β Παπαγεωργίου και το Πυροσβεστικό Σώμα

 Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο στο Δημαρχείο Κρωπίας με τους Υπουργούς Χρ.Στυλιανίδη, Στ.Πέτσα, Ε.Τουρνά, τον π.Yπoυργό, βουλευτή Αν.Αττικής Γ. Βλάχο, τον γ.γ.Β Παπαγεωργίου και το Πυροσβεστικό Σώμα

Περιοδεία και συμμετοχή σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κρωπίας για την αντιπυρική περίοδο πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 το μεσημέρι, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο π. Υπουργός, βουλευτής Αν.Αττικής Γεώργιος Βλάχος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, . Αντιστράτηγος ε.α Π.Σ, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής και Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Ιωάννης Ζαμάνης και ο Διοικητής της Π.Υ Κρωπίας Δημήτριος Μπατάλης.
 
Τους Υπουργούς και την συνοδεία τους υποδέχθηκαν, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, οι αντιδήμαρχοι, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρος Γρίβας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Νικόλαος Γιαννάκος, Διοίκησης-Οικονομικών, Ανδρέας Ντούνης, Κοινωνικής Πολιτικής, Σπύρος Κόλλιας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορωπίου, Γεράσιμος Ντούνης.
 
Παρευρέθηκαν και οι πρόεδροι, της ΚΕΔΚ Αντώνης Κορωνιάς και του Δ.Σ Σφηττός, Κωνσταντίντος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος της Δ.Ε παιδείας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Θωμάς Κιούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεοφάνης Μιχαιρίνας και Στέλλα Αθανασίου-Δαμιανάκη, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΟΔΚ, Σπύρος Ζωίτσας, Δημήτρης Γκίκας, Κώστας Λάιος, Πέτρος Λάιος και οι ειδικοί συνεργάτες, Ιωάννης Κατιμερτζόγλου και Χρήστος Χριστοδούλου.
 
Οι Υπουργοί έθεσαν ζητήματα των πρωτοβουλιών και ενεργειών της Κυβέρνησης για τη φετινή αντιπυρική περίοδο και ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο Κρωπίας, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τους εκπροσώπους του Π.Σ για την κατάσταση ετοιμότητας των δυνάμεων τους, των πρώτων περιστατικών, την εξέλιξη των ενεργειών πρόληψης, ζητήματα των εθελοντών και της απασχόλησης εποχικού προσωπικού.
 
Ο Υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε : Στόχος της σημερινής μας επίσκεψης στους Δήμους της Νοτιοανατολικής Αττικής ήταν να ενισχύσουμε τη συλλογική μας προσπάθεια, να αυξήσουμε τα προληπτικά μέτρα και να επιδιώξουμε καλύτερο συντονισμό και ετοιμότητα, έτσι ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Να μειώσουμε τις επιπτώσεις των πυρκαγιών που αναπόφευκτα θα έχουμε το καλοκαίρι. Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι συντονιστικές μας συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς γίνονται με πλήρη επίγνωση του προβλήματος, αλλά και πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων μας στη βάση του νέου «δόγματος» το οποίο προωθούμε για την πυροπροστασία της χώρας. Πρόληψη, προετοιμασία/ετοιμότητα και άμεση απόκριση, άμεση επέμβαση. Αυτό είναι το τρίπτυχο που ακολουθούμε. Tο νέο «δόγμα» μπορεί να δώσει αποτελέσματα στο πεδίο». Ο Υπουργός τόνισε ιδιαίτερα ότι η πυροπροστασία της χώρας απαιτεί και τη συνεργασία των πολιτών για να είναι αποτελεσματική, υπογραμμίζοντας: «Η αντιπυρική περίοδος σημαίνει ταυτόχρονα και ευθύνη των πολιτών, ώστε να μην έχουμε πυρκαγιές από αμέλεια. Γιατί αν έχουμε ταυτόχρονα μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, όσα μέσα και αν διαθέτουμε, δεν θα είναι επαρκή. Το κόστος για την Πολιτεία εξαιτίας της αμέλειας που οδηγεί σε πυρκαγιά είναι τρομακτικό και δεν επιτρέπει να διατεθούν πόροι εκεί που πραγματικά χρειάζονται, στην υγεία, στην παιδεία», ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις συσκέψεις για τη συνεργασία. Τις φωτιές τις σβήνουν οι Πυροσβέστες μας, οι εθελοντές μας και οι άνθρωποι επί του πεδίου. Σε αυτούς πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτόν τον ηρωικό αγώνα. Τα εναέρια μέσα, τα οποία όντως είναι ενισχυμένα φέτος, λειτουργούν επικουρικά. Διαμορφώνουν τις συνθήκες ώστε να μπορούν να δράσουν οι Πυροσβέστες. Θέλω να επιμείνω σε αυτό γιατί, έχοντας μία διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να αποδώσουμε όλοι στους Πυροσβέστες μας και στους εθελοντές μας την αναγνώριση που τους αξίζει».

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *