Μήνυση επιχειρηματία για απάτη με bitcoins

 Μήνυση επιχειρηματία για απάτη με bitcoins

Ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μήνυση κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ένας επιχειρηματίας για απάτη με υπολογιστή και υπεξαίρεση ο οποίος επένδυσε σε κρυπτονομίσματα (bitcoins) μέσω μεγάλης διεθνούς χρηματιστηριακής εταιρείας και διαδικτυακής πλατφόρμας. Όπως αναφέρει στην μήνυσή του, μέσω του τραπεζικού του λογαριασμού στο Λουξεμβούργο επένδυσε τα χρήματά του στην πλατφόρμα επενδύσεων και αρχικά είχε μία εξαιρετική απόδοση. Τα 35.000 ευρώ πλησίαζαν μέσα σε λίγο καιρό τις 200.000 ευρώ.

Αρχές Μαΐου ζήτησε λόγω της παγκόσμιας αναστάτωσης στο χώρο των χρηματαγορών να μάθει το ακριβές ποσό που είχε αλλά και να του επιστραφεί. Η πλατφόρμα τον βεβαιώνει στις 10.05.2022 ότι το ποσό που διαθέτει είναι 197.000 ευρώ.

 «Κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών με την εμφανιζόμενη ως υπάλληλο αυτών Χ.Β μου δηλώθηκε ότι για να κλείσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό μου θα έπρεπε να αποστείλω κάποια χρηματικά ποσά άλλοτε ως κόστος για το κλείσιμο του λογαριασμού άλλοτε ως γενικά έξοδα και άλλοτε ως φόρο. Έχοντας καταβάλλει από 9.05 – 17.05 το συνολικό ποσό των 28.465 ευρώ, μου απεστάλη επιβεβαιωτικό μήνυμα και μετά από λίγο μου ήρθε άλλο  μήνυμα από τράπεζα με την οποία με καλούσαν να πληρώσω εκ νέου 10.200 ευρώ, για την απενεργοποίηση των ηλεκτρονικών μου λογαριασμών».

«Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι κάποιος εισερχόταν στον τραπεζικό μου λογαριασμό στο Λουξεμβούργο και αφαιρούσε τα ποσά που εγώ καθημερινώς απέστειλα εκεί. Φοβάμαι ότι είμαι θύμα διαδικτυακής απάτης καθώς αδυνατώ να φέρω στην Ελλάδα τα χρήματά μου που βρίσκονται επενδεδυμένα σε κρυπτονομίσματα στο εξωτερικό, καθώς αυτοί που τα διαχειρίζονται, με διάφορες προφάσεις αρνούνται να μου τα επιστρέψουν και τα υπεξαιρούν» αναφέρει.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, Γιάννης Σαμέλης, δήλωσε στο newpost 

«Είναι ένα φαινόμενο πρωτοφανούς απάτης το οποίο δυστυχώς απαντάται όλο και συχνότερα το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Είμαι βέβαιος και με εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα ενεργήσει ταχύτατα, καθώς απαιτείται συνδρομή εισαγγελικών αρχών και άλλων χωρών. Πρόκειται για μία νέα μορφή εγκληματικότητας με τόπο τέλεσης τις υπηρεσίες επενδύσεων μέσω διαδικτύου, πέρα από τα αυστηρώς καθορισμένα σύνορα των χωρών. Για αυτό απαιτείται συνεργασία των διωκτικών αρχών σε διεθνές επίπεδο με χρήση των νέων τεχνολογιών».

Πηγή:newpost.gr

 

 

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *