Φωτιά – Πανόραμα Βούλας: Συνεχίζεται η κόντρα των δημάρχων Γλυφάδας -Ελληνικού!

 Φωτιά – Πανόραμα Βούλας: Συνεχίζεται η κόντρα των δημάρχων Γλυφάδας -Ελληνικού!

Συνεχίζεται η κόντρα των δημάρχων Γλυφάδας – Ελληνικού για την ευθύνη της εκδήλωσης και της εξάπλωσης της φωτιάς στη Βούλα.

Παπανικολάου: Δώσαμε στον ΣΠΑΥ 1 εκατ. ευρώ από το 2014

«Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση οι δύο σχετιζόμενοι δήμοι Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπανικολάου για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά την καταστροφική φωτιά του Σαββάτου και συμπλήρωσε ότι, «ο Κωνσταντάντος την ώρα της μάχης έβγαινε στα κανάλια και χωρίς να είναι στο πεδίο, προσπαθούσε να αποδώσει ευθύνες».

Όπως είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, «την ημέρα της φωτιάς αναπτυχθήκαμε μέσα σε 2 λεπτά» και ειδικότερα για την έναρξη της φωτιάς επιμένει πως το σημείο ήταν στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Πυροσβεστική συμφωνεί μαζί μας κι ας σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν αυτός ο σταθμός έπαιρνε φωτιά».

«Είχαμε από την αρχή την πεποίθηση ότι θα ελεγχόταν η φωτιά, βλέπουμε ότι υπήρχε άλλη εστία στο κοιμητήριο της Βούλας κι άλλη στον οικισμό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» είπε ότι, «μπροστά μας έχει ανηφοριά και χρειάζεται συνεργασία. Εμείς θα δούμε με τον ΔΕΔΔΗΕ τα αίτια της πυρκαγιάς».

Για την κόντρα με τον Δήμαρχο Ελληνικού είπε πως, «είναι ντροπή την ώρα της μάχης να προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική» και απαντώντας στις κατηγορίες «Κωνσταντάτου» για αποχώρηση της Γλυφάδας από τον ΣΠΑΥ, είπε πως, «ο ΣΠΑΥ είναι σύνδεσμος δήμων, δεν έχει πυροσβεστική, αποχωρήσαμε από το 2014 γιατί από τότε συνεισφέραμε 1 εκατομμύριο ευρώ και κρίναμε ότι, μπορούμε να επενδύσουμε αλλού και φέτος με τις 130.000 ευρώ αγοράσαμε δύο πυροσβεστικά».

Κωνσταντάντος: Όταν ήταν ευθύνη του ΣΠΑΥ ο υποσταθμός της Γλυφάδας, ήταν καθαρός

«Ήμασταν εκεί με 100 αυτοκίνητα του ΣΠΑΥ και του Δήμου, με πάρα πολύ κόσμο και την ίδια στιγμή είχαμε λιπόθυμους», είπε στον ΑΝΤ1, αργότερα, ο Δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάντος, απαντώντας στον δήμαρχο Γλυφάδας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι, «ο ΣΠΑΥ έχει σβήσει εκατοντάδες φωτιές, από τότε που ο Χαρδαλιάς ήταν πρόεδρος» και παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες, είπε πως, «ο υποσταθμός της Γλυφάδας ήταν πεντακάθαρος, όταν ήταν στην ευθύνη του ΣΠΑΥ, αλλά όταν έφυγε η Γλυφάδα, ήταν αυτή η κατάσταση».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι, στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, «το δασαρχείο πάει να καθαρίσει, κι όταν δεν πάει το δασαρχείο πάμε εμείς».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *