Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Αχαρνών

 Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Αχαρνών

Υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση έργων για την οδική αναβάθμιση, με βελτίωση και συμπλήρωση του εσωτερικού οδικού δικτύου σε περιοχές του Δήμου Αχαρνών, μεταξύ του Δημάρχου Σπ. Βρεττού και του ανάδοχου εργολάβου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στο ποσό των 3.170.000,00 ευρώ, περιλαμβάνεται στην προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Αχαρνών και αφορά την κατασκευή δρόμων των Πολεοδομικών Ενοτήτων Αγ. Παρασκευής, Πανοράματος και Μπόσκιζας του Δήμου Αχαρνών. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες πολλοί δρόμοι παραμένουν χωματόδρομοι, ενώ άλλοι είναι διανοιγμένοι με κράσπεδα και άλλοι διανοιγμένοι χωρίς κράσπεδα. Το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου στο οποίο θα γίνουν οι παρεμβάσεις αγγίζει τα 9.3 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, η κατασκευή των δρόμων περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής βάσης και υπόβασης, κρασπεδορείθρων όπου απαιτούνται, καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης. Επίσης, περιλαμβάνονται διανοίξεις (καθαίρεση και ανακατασκευή μανδρών) και πλακόστρωση πεζοδρομίων.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε, ότι για την Περιφέρεια, η δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, είναι ένας εκ των στρατηγικών της στόχων, ενώ αναφερόμενος σε περιοχές που έχουν πληγεί κατά το παρελθόν από καιρικά φαινόμενα, επισήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τον ίδιο η φροντίδα να αποκατασταθούν πλήρως οι φθορές που έχουν υποστεί οι υποδομές του οδικού δικτύου.

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης επισήμανε:

«Σήμερα εκκινεί η υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο αφορά ένα βασικό αγαθό: την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των κατοίκων στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Παράλληλα, όμως επιβεβαιώνουμε ότι Περιφέρεια και Δήμοι με συνεννόηση και προγραμματισμό μπορούν να πετύχουν πολλά. Από την πλευρά μου, διατυπώνω για ακόμη μια φορά τον σαφή προσανατολισμό μου στην υλοποίηση έργων ουσίας και διαβεβαιώνω την διαρκή προσπάθεια έμπρακτης στήριξης των Δήμων της Αττικής μας με κάθε δυνατότητα από τα εργαλεία χρηματοδότησης, προκειμένου να επιτύχουμε αυτό που επιθυμούμε όλοι: μια καλύτερη καθημερινότητα στις πόλεις, με ασφάλεια και ευημερία».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός, από την πλευρά του, δήλωσε σχετικά:

«Η Περιφέρεια Αττικής με τον Περιφερειάρχη μας Γιώργο Πατούλη, παραμένουμε σταθερά στο πλευρό των Δήμων για πραγματοποίηση έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το συγκεκριμένο έργο αφορά στο Δήμο Αχαρνών, όπου χρηματοδοτούμε την κατασκευή δρόμων στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής, του Πανοράματος και της Μπόσκιζας προϋπολογισμού άνω των 3 εκ. ευρώ. Επικεντρωνόμαστε σε έργα ουσίας και βήμα, βήμα χτίζουμε το αύριο με σύνεση και υπευθυνότητα».

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *