Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας ζήτησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου

 Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας ζήτησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ζήτησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου αναφορικά με το ζήτημα διέλευσης LNG από τον Κρόνο, η οποία και αναφέρεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας.

Σύμφωνα με αυτό, τμήμα λιμενικών εγκαταστάσεων στη θέση Κρόνος, συνολικού εμβαδού 3 στρεμμάτων, θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά για την θαλάσσια μεταφορά βυτιοφόρων φορτηγών LNG με προθεσμία από και προς τη νήσο Ρεβυθούσα.

Η ανωτέρω απόφαση, η οποία και ελήφθη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και συγκατάθεση του Δήμου Ελευσίνας, αγνοεί παντελώς τις περιβαλλοντικές ανάγκες της ήδη επιβαρυμένης περιοχής.

Παράλληλα, αντιβαίνει στις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για το παραλιακό μέτωπο, για τις οποίες έχει υπογράψει και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής έχει ζητηθεί η απόσυρση της απόφασης, για την οποία και ο Δήμαρχος Ελευσίνας ζήτησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τον ίδιο λόγο, ζητήθηκε και η στήριξη των Βουλευτών της Δ. Αττικής, προκειμένου να ενισχυθεί το αίτημα του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου: «Η απόφαση αυτή ελήφθη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, κάτι που από μόνο του είναι λάθος. Για τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη και τους πολίτες, τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο Δήμος και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό. Το «όχι», τόσο το δικό μας όσο και των πολιτών, στην απόφαση αυτή, είναι κατηγορηματικό και θα κινήσουμε κάθε απαραίτητη διαδικασία για την απόσυρσή της».

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *