Ελευσίνα: Υπεγράφη νέα σύμβαση για προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για αδέσποτα ζώα

 Ελευσίνα: Υπεγράφη νέα σύμβαση για προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για αδέσποτα ζώα

Σύμβαση για την προμήθεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Ελευσίνας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ελευσίνας και του αναδόχου.

Η σύμβαση περιλαμβάνει φαρμακευτικό εξοπλισμό, αντιπαρασιτικά, εμβόλια, microchip και όλα τα απαραίτητα υλικά για την εξασφάλιση της υγείας των αδέσποτων ζώων σε Ελευσίνα και Μαγούλα.

Με ιδιαίτερη μέριμνα αλλά και σχέδιο, ο Δήμος Ελευσίνας, τα τελευταία 3 χρόνια, μέσω δράσεων και ενεργειών, προάγει την υπεύθυνη υιοθεσία των αδέσποτων ζώων, με στόχο την ασφάλεια και εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής τους.

Μέχρι τότε, και μέσα από τα αρμόδιο τμήμα αδεσπότων του Δήμου, φροντίζει με δράσεις ευαισθητοποίησης και φυσικά, τηρώντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του σε στειρώσεις αδέσποτων ζώων, σίτιση αλλά και σε συνεργασία με δομές φιλοξενίας να εξασφαλίσει –όσο το δυνατόν- την ευζωΐα τους.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η Δημοτική Αρχή, με τη στήριξη και συνεργασία φιλόζωων εθελοντών, της φιλοζωικής και των κτηνιάτρων καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, πρωτίστως για την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων. Το πρόβλημα φυσικά, δεν είναι τα αδέσποτα, αλλά οι εγκαταλείψεις, που όσο αυξάνονται, τόσο μεγεθύνεται το ζήτημα των αδεσπότων. Και δυστυχώς, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εγκαταλείψεων. Από πλευράς μας, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να εξασφαλίσουμε την ευζωΐα τους και φυσικά, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ενδεικτικά να αναφέρω, πως μόνο το 2022 έχουμε πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 στειρώσεις και περισσότερες από 25 υιοθεσίες, που αποτελούν και τον πρώτο και κύριο στόχο μας».

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *