1ο Εργαστήριο Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Citylab του Δήμου Φυλής την Τρίτη 21 Ιουνίου

 1ο Εργαστήριο Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Citylab του Δήμου Φυλής την Τρίτη 21 Ιουνίου

Η στρατηγική του Δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή και τα νέα ψηφιακά εργαλεία που εφαρμόζει θα παρουσιαστούν στο 1ο Εργαστήριο Καινοτομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – #Citylab του Δήμου Φυλής που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, και θα διεξαχθεί υβριδικά, με φυσική παρουσία στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη (Δημαρχιακό Μέγαρο Άνω Λιοσίων – Πλατεία Ηρώων), και διαδικτυακά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Δήμος Φυλής, στο πλαίσιο ανάδειξης της στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού και των νέων εφαρμογών ψηφιακής καινοτομίας, συμμετοχικότητας και διαφάνειας, καθώς και βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών που υλοποιεί, διοργανώνει με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας, Crowdpolicy, το ανοιχτό εργαστήριο καινοτομίας και ψηφιακής επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο του citylab θα παρουσιαστούν επίσης τα νέα ψηφιακά εργαλεία και οι δράσεις του Δήμου, όπως η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου, ο αυτόματος ψηφιακός βοηθός του πολίτη, η πλατφόρμα διαβούλευσης, η πλατφόρμα παρουσίασης έργων σε χάρτη, η mobile εφαρμογή City On που φέρνει την πόλη στα χέρια των πολιτών κ.α
Στο #Citylab μπορεί να συμμετέχει και να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επιχειρηματίας, επαγγελματίες/εργαζόμενοι του πρωτογενούς τομέα, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στέλεχος οργανισμού του δημοσίου ή εκπαιδευτικού ιδρύματος και γενικότερα όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη βελτίωση της πόλης και την τοπική ανάπτυξη, με εργαλείο τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και τεχνολογίες.

Πρόγραμμα Εργαστηρίου: 19:00 – 21:00

•       Σχέδιο & Όραμα για τον ψηφιακό Δήμο Φυλής, Χρήστος Παππούς, Δήμαρχος Φυλής.
•       Η καλή πρακτική ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου και τα νέα εργαλεία συμμετοχικότητας και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, Γιώργος Καραμανώλης, Co-founderίου CTO/CIO Crowdpolicy.
•       Η αξία της ανοικτής Κοινωνικής Καινοτομίας, Δημήτρης Πανόπουλος, Αναλυτής Δεδομένων Αγοράς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
•       Παρουσίαση της πρωτοβουλίας Work from City, Νέλλη Κουβελάκη, Πρόεδρος της “ΦΑΟΣ” Κοιν.Σ.Επ. — Δ/ντρια coworking Space “House by Phaos”.
•       Το Οικοσύστημα Καινοτομίας κοντά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Ενότητα Υπό Διαμόρφωση)

  • Lets’ Park, Crowdsourcing, Η δύναμη του πλήθους για το Sustainability
  • Cometogether, Η τεχνολογία Blockchain στην αναδιάρθρωση λειτουργιών

•      Συζήτηση Q&A

Δήλωσε συμμετοχή για διαδικτυακή παρακολούθηση στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.crowdpolicy.com/citylab-dimosfylis/

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *