ΕΥΔΑΠ – Άγονος ο διαγωνισμός για την αποχέτευση στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος

 ΕΥΔΑΠ – Άγονος ο διαγωνισμός για την αποχέτευση στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος

Άγονος βγήκε τελικά ο διαγωνισμός για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων -Αρτέμιδος. Πρόκειται για διαγωνισμό ο οποίος είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 και έκτοτε έμπλεξε στα γρανάζια των εμπλοκών.

Σύμφωνα με απόφαση της ΕΥΔΑΠ τελικά ο διαγωνισμός κρίθηκε άγονος καθώς οι συμμετέχουσες εταιρείες δεν ανανέωσαν τις εγγυητικές τους επιστολές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενεργή συμμετοχή στην διαδικασία.

Το έργο για την κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων- Αρτέμιδος» είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 86,8εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρις ΦΠΑ 70 εκ. ευρώ).

Πλέον το επόμενο βήμα για την ΕΥΔΑΠ θα είναι η επαναδημοπράτηση του έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου το έργο να μπορέσει να υλοποιηθεί και να καλύψει σημαντικό τμήμα του Δήμου Σπατών-Αρτέμιδας. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της 20ης Μαρτίου 2020 ήταν οι: 1.ΑΚΤΩΡ 55,51%, 2.ΕΝΩΣΗ ΘΕΜΕΛΗ- Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ -ΕΡΓΩ Α.Τ.Ε.-ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε. 53,51%, 3.ΙΝΤΡΑΚΑΤ, 4.ΤΕΡΝΑ, 5.ΑΒΑΞ, 6.3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ.

Το έργο αυτό είχε δημοπρατηθεί μαζί με άλλο έργο αποχέτευσης που περιλαμβάνει δίκτυο ακαθάρτων για Ραφήνα-Πικέρμι-Σπάτα-Αρτέμιδα και το οποίο είναι υπό κατασκευή από τον Ιούλιο του 2021 με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ. 

Για το τρέχων έργο τώρα, τα έργα περιλαμβάνουν κατασκευές αγωγών, το συνολικό μήκος των οποίων ανέρχεται σε ~192,50 χλμ. και τα φρεάτια επίσκεψης σε 4.496 τεμάχια. Προβλέπεται η κατασκευή 5 Α/Σ προσαγωγής (4 στην Αρτέμιδα και 1 στα Σπάτα) και 2 Α/Σ ανύψωσης (στην Αρτέμιδα).

Τέλος, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων των όμορων ακινήτων, συνολικού αριθμού 10.000 συνδέσεων.

ypodomes.com

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *