Ειδικό Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης από την Περιφέρεια Αττικής για την Περισυλλογή και Διαχείριση Επικίνδυνων Υλικών που διαρρέουν στο Οδόστρωμα – Διαβάστε Περισσότερα.

 Ειδικό Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης από την Περιφέρεια Αττικής για την Περισυλλογή και Διαχείριση Επικίνδυνων Υλικών που διαρρέουν στο Οδόστρωμα – Διαβάστε Περισσότερα.

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες δράσεις και σεβασμό στον πολίτη και στο περιβάλλον, δημιουργούμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για όλους τους πολίτες της Αττικής μας»
 
Στην σύσταση ειδικού συνεργείου για την περισυλλογή και την διαχείριση επικίνδυνων υλικών που διαρρέονται στο οδόστρωμα, από βλάβες οχημάτων ή τροχαία ατυχήματα, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.
 
Μπορεί να είναι εικόνα οδός και δρόμος
 
Το ειδικό συνεργείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επεμβαίνει άμεσα, όπου σημειώνονται τέτοιου είδους περιστατικά με διαρροές (πχ. ανατροπή βυτιοφόρου, θραύση δεξαμενής καυσίμου κλπ) και στη συνέχεια θα προχωρά σε περιβαλλοντική διαχείριση και επεξεργασία των υλικών αυτών.
 
Όπως προκύπτει από τα αρχεία της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα την διαρροή επικίνδυνων υλικών στο οδόστρωμα όπως λιπαντικά και πετρέλαιο. Τα υλικά αυτά, εκτός του ότι είναι επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια, έχουν παράλληλα σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς μέσω του συστήματος απορροής ομβρίων υδάτων, μπορεί να φτάσουν μέχρι τον υδροφόρο ορίζοντα και την τροφική αλυσίδα.
 
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά επισημαίνει:
 
«Η οδική ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Με την εφαρμογή στοχευμένων δράσεων και υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους χρήστες του οδικού δικτύου και την προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ασφαλείς μετακινήσεις σε όλη την Αττική μας».

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *