“Στόχος Eπετεύχθη & Ξεπεράστηκε: Χάρη στη Δική σας Αγάπη το «Χαμόγελο» θα Υποστηρίξει 10 Παιδιά αντί για 1 !!!”

 “Στόχος Eπετεύχθη & Ξεπεράστηκε: Χάρη στη Δική σας Αγάπη το «Χαμόγελο» θα Υποστηρίξει 10 Παιδιά αντί για 1 !!!”

Τα καταφέραμε όλοι μαζί και ξεπεράσαμε το στόχο: η ζωή ενός ακόμη παιδιού έγινε καλύτερη! Τι θα μπορούσε να μας κάνει περισσότερο χαρούμενους κι ευγνώμονες από αυτό το γεγονός; Το ότι χάρη στη δική σας αγάπη και γενναιοδωρία ψυχής, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα καταφέρει να υποστηρίξει τις ιατρικές ανάγκες 9 ακόμη παιδιών, πέραν αυτών του μικρού Γιώργου!

Η ανταπόκριση σας υπήρξε τεράστια και συγκινητική, με αποτέλεσμα να ξεπεραστεί κατά πολύ το ποσό των 25.000 Ευρώ, που απαιτούνταν για την κάλυψη των αναγκών ιατρικής περίθαλψης του μικρού Γιώργου. Συγκεκριμένα, χάρη στις δικές σας δωρεές αγάπης καταφέραμε να συγκεντρώσουμε λίγα παραπάνω από 60.000 Ευρώ σε διάστημα μόλις 5 ημερών, ένα ποσό επαρκές για την ιατρική κάλυψη ακόμη 9 παιδιών μας, της Ελπίδας, της Στέλλας, του Γιάννη, του Άγγελου, της Χρυσοβαλάντωτου Κώστα, του Άρη, της Μαρίας και του Μανόλη.

Ο μικρός Γιώργος, ένα αγοράκι 3 ετών και μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας από τους πρώτους κιόλας μήνες της ζωής του, παρουσίασε μια πάθηση εξαιτίας της οποίας χρειάζεται ειδική περπατούρα, αφού αδυνατεί να σταθεί όρθιος, συσκευή μηχανικής υποστήριξης αναπνοής καθώς και εβδομαδιαίες διακομιδές σε νοσοκομείο της Αθήνας, προκειμένου να λάβει τις εξειδικευμένες θεραπείες του. Χάρη στο περίσσευμα ψυχής και την ευαισθητοποίησή τόσο εταιρειών όσο και πολιτών που συνεισέφεραν στην προσπάθεια του «Χαμόγελου», καθένας με τη δική του πολύτιμη δωρεά, καταφέραμε να καλύψουμε τις ιατρικές του ανάγκες, αλλά και να εξασφαλίσουμε το πιο σημαντικό: το Χαμόγελο ανακούφισης στα πρόσωπα της μητέρας και του πατέρα του παιδιού.

Απότοκη όμως του τεράστιου κύματος συμπαράστασης, είναι και η υποστήριξη ακόμη 9 παιδιών που υποστηρίζει ο Οργανισμός μας, τα οποία επίσης χρήζουν εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης.

Συγκεκριμένα, το επιπλέον ποσό θα αξιοποιηθεί προς εξασφάλιση της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης και για την κάλυψη των αναγκών των παρακάτω παιδιών μας:
 

 1. Η πρώτη μας γνωριμία με την μικρή Ελπίδα έγινε το 2020,  όταν το παιδί ήταν 6,5 ετών και η μητέρα της αιτήθηκε στην μεταφορά της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Από εκείνη την ημέρα στηρίζουμε ολιστικά την Ελπίδα και την μητέρα της, παρέχοντας ιατρική κάλυψη των αναγκών της, ψυχολογική υποστήριξη της μητέρας αλλά και ενίσχυση της μονογενεϊκής αυτής οικογένειας με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Το παιδί έχει διαγνωστεί με νοητική υστέρηση, καθυστέρηση λόγου, αστάθεια, με αυτόνομη κινητικότητα αλλά με συχνές πτώσεις και ανάγκη συνεχούς επίβλεψης, καθώς και φαρμακανθεκτική επιληψία, με πολύ συχνές νοσηλείες σε παιδιατρικά τμήματα, μέχρι και επιπέδου ΜΕΘ. Η μετακίνηση της Ελπίδας με αμαξίδιο ειδικού τύπου έχει κριθεί απαραίτητη κόστους 2.100 Ευρώ, η προμήθεια του οποίου θα καλυφτεί από το επιπλέον συγκεντρωθέν ποσό.
   

 2. Η μικρή Στέλλα, ηλικίας 5 ετών, έχει διαγνωσθεί με μηνιγγομυελοκήλη και διαταραχή του ουροποιητικού συστήματος, με συνέπεια την παράλυση των κάτω άκρων. Έχοντας ήδη υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση, το παιδί χρειάζεσαι 5 ουροκαθετήρες σε ημερήσια βάση και 140 σε μηνιαία. Το διάστημα το οποίο θα καλυφθεί είναι οι επόμενοι 6 μήνες, με κόστος 3.360 Ευρώ.
   

 3. Ο μικρός Γιάννης αποτελεί μέλος μιας οικογένειας του αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Στο παιδί διαγνώσθηκαν όγκοι εγκεφάλου κατόπιν μαγνητικής καθώς και νευρο-οινομάτωση τύπου Ι. Το ποσό θα καλύψει τον απαραίτητο γονιδιακό έλεγχο NF1, το κόστος του οποίου είναι περίπου ανέρχεται στα 700€.
   

 4. Ο Άγγελος είναι 6 ετών και έχει διαγνωσθεί με βαριά ψυχοκινητική υποτονία. Μετά από τις κατευθύνσεις των θεραπόντων ιατρών από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, κρίθηκε απαραίτητη η προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου, με το κόστος συμμετοχής να ανέρχεται στα 1.700 Ευρώ, ένα ποσό που θα καλυφθεί αποκλειστικά από την υποστήριξη του κόσμου.
   

 5. Η μικρή Χρυσοβαλάντω χρειάζεται να επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα Νοσοκομείο στην Αθήνα και επί του παρόντος να υποβληθεί σε επέμβαση στην σπονδυλική της στήλη εξαιτίας σκολίωσης. Το ποσό που θα καλυφθεί θα είναι της τάξεως των 2.000 Ευρώ.
   

 6. Ο  Κώστας 6 ετών, πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται ορθοπεδικά είδη (νάρθηκες & knee immobilizer). «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται στο πλευρό του μέσω του Προγράμματος της Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Το ποσό που χρειάζεται ανέρχεται στα 1.000 Ευρώ.
   

 7. Ο Άρης είναι ένα μωρό μόλις 8 μηνών. Πάσχει από τρισωμία 13 και ο Οργανισμός τον υποστηρίζει για 2 μήνες με ειδικά γάλατα, κόστους 500 Ευρώ.
   

 8. Η μικρή Μαρία γεννήθηκε πρόωρα και εξαιτίας αυτού το γεγονότος αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες. Οι ανάγκες της μικρής για ειδικά βρεφικά γάλατ ανέρχονται στα 200 Ευρώ το μήνα. «Το Χαμόγελο» θα της καλύψει συνολικά 11 μήνες.
   

 9. Ο Μανόλης είναι ένα παιδί 7 ετών με εγκεφαλική παράλυση, το οποίο επίσης υποστηρίζεται από τον Οργανισμό μέσω του Προγράμματος της Παιδιατρικής Κατ’ Οίκον Νοσηλείας. Ο ιατρικός εξοπλισμός τον οποίο έχει ανάγκη, αποτελείται από ειδικούς νάρθηκες και περπατούρα, με κόστος 1.500€.

Το υπόλοιπο ποσό θα καλύψει το κόστος της προμήθειας εμβολίων για τα δύο Πολυϊατρεία του Οργανισμού, το οποίο ανέρχεται στα 800 Ευρώ το μήνα, για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Το Χαμόγελο» του Παιδιού» θα ήθελε να απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Όλοι εμείς, και κυρίως τα παιδιά και οι γονείς τους, είμαστε κάτι παραπάνω από ευγνώμονες για τη συγκινητική και άμεση ανταπόκρισή σας, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μικρών και συνάμα μεγάλων, μαχητών της ζωής.

Στον διαρκή κι αέναο αγώνα μας για την εξασφάλιση της πρόσβασης του κάθε παιδιού στην υγεία αλλά και στο δικαίωμα στο όνειρο και το Χαμόγελο, σας χρειαζόμαστε όλους συνοδοιπόρους μας. 

Γιατί χωρίς εσάς, δεν γίνεται.   

 

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *