Διαβάστε την Συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας στο Ένθετο e-ota της Εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στο Φύλλο του Σαββάτου 27/08.

 Διαβάστε την Συνέντευξη που παραχώρησε ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας στο Ένθετο e-ota της Εφημερίδας “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στο Φύλλο του Σαββάτου 27/08.

▪️ Πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στον Δήμο σας. Μιλήστε μας για το μεγάλο αυτό έργο.
 
Πράγματι, την 1η Αυγούστου ξεκίνησαν οι εργασίες της κατασκευής του αποχετευτικού μας δικτύου, ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο, όραμα πολλών ετών αλλά και πάγιο αίτημα των δημοτών μας.
Χρειάστηκαν επίμονες προσπάθειες 30 σχεδόν χρόνων για να φτάσουμε στην υλοποίησή του και θα αναβαθμίσει συνολικά την ποιότητα ζωής μας. Άλλωστε μια τέτοια υποδομή αποτελεί βασική προϋπόθεση κάθε σύγχρονου Δήμου.
 
▪️ Σε επίπεδο υποδομών, ποια έργα ολοκληρώθηκαν το τελευταίο διάστημα;
 
Αρχικά, επαναλειτουργήσαμε μετά από πολλά χρόνια το ενεργειακά αναβαθμισμένο πλέον Δημοτικό μας Κολυμβητήριο, βασική μας προτεραιότητα από την πρώτη μέρα των καθηκόντων μας.
Παραλάβαμε το νέο βιοκλιματικό κτίριο που θα στεγάσει το Νηπιαγωγείο της Ανατολής, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε επί της θητείας μας και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 2 χρόνια ενώ ολοκληρώνουμε και το 2ο Δημοτικό Νέας Μάκρης.
Για την αθλητική μας νεολαία, ανακατασκευάσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου που έχει την ανώτερη πιστοποίηση ποιότητας FIFA Quality, ανακαινίσαμε 6 ανοιχτά γήπεδα και προχωράμε στην ανακαίνιση ακόμη 3 αθλητικών χώρων. Δημιουργήσαμε 18 καινούργιες παιδικές χαρές.
Ξεκινήσαμε την ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων ρεύματος στον Βαρνάβα αφού ολοκληρώσαμε την υπογειοποίηση στη Νέα Μάκρη. Σημαντική κατάκτησή μας είναι ότι εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση περίπου 10.000.000 ευρώ για την βιοκλιματική ανάπλαση του κέντρου της Νέας Μάκρης από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών κατόπιν υποβολής της πρότασής μας.
Συνεχίζουμε καθημερινά με πολλή δουλειά και κομβικά έργα που αλλάζουν τον τόπο μας προς το καλύτερο.
 
▪️ Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε σχετικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών;
 
Με την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Ματιού και της Αγίας Μαρίνας βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των θιγόμενων ιδιοκτητών, τους οποίους ενημερώνουμε και υποστηρίζουμε για να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους, τις οποίες θα προωθήσουμε στο αρμόδιο Υπουργείο.
Ήδη δόθηκε παράταση υποβολής ως τις 9/9 από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων και έχουμε εισηγηθεί την επιπλέον παράταση ακόμη 20 εργάσιμων ημερών. Το σημαντικό για όλους είναι η ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών χωρίς να χαθούν η ταυτότητα και ο χαρακτήρας τους.
 
▪️ Ποιές οι ενέργειές σας για την αποφυγή των πυρκαγιών φέτος το καλοκαίρι;
 
Στο θέμα των πυρκαγιών δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Η θωράκισή μας, έχοντας βιώσει και την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, είναι προτεραιότητα όλο το χρόνο. Από πολύ νωρίς και φέτος ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε τις αποψιλώσεις των κοινοχρήστων, ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες να κρατούν τα οικόπεδά τους καθαρά και όπου είναι αναγκαίο, επεμβαίνουμε επιβάλλοντας πρόστιμα. Το φετινό καλοκαίρι είναι δύσκολο, ωστόσο η προετοιμασία και η εγρήγορση του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας μας σε συνεργασία με τις εθελοντικές μας ομάδες βοήθησαν να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα.
 
▪️ Πως είναι το φετινό καλοκαίρι από πλευράς επισκεψιμότητας;
 
Πλήθος κόσμου αγκάλιασε το Φεστιβάλ Μαραθώνα-θεσμός πλέον- που φέτος ήταν αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μέρος του στην επέτειο των 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή στις συναυλίες της Γλυκερίας και της Ελένης Τσαλιγοπούλου, στις παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα και σε όλες τις εκδηλώσεις, δωρεάν στην πλειονότητά τους. Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε τον 1ο Μαραθώνιο Γαστρονομίας όπου αναδείξαμε τοπικούς παραγωγούς, επαγγελματίες αλλά και τα προϊόντα του τόπου μας. Η πεζοδρόμηση της παραλίας Νέας Μάκρης και Γραμματικού και η μονοδρόμηση της παραλίας Μαραθώνα έκαναν την περιοχή μας πιο φιλική σε όλους.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η ναυαγοσωστική μας κάλυψη. Για τους παραπάνω λόγους, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές μας, ο κόσμος μας επιλέγει και αυτό αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι.
 

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *