Σφοδρή Επίθεση Γαλάζιου Βουλευτή κατά Υπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής! – Πώς ο Γ. Βλάχος της ΝΔ έκανε “με τα κρεμμυδάκια” τον Στ. Πέτσα της ΝΔ!

 Σφοδρή Επίθεση Γαλάζιου Βουλευτή κατά Υπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής! – Πώς ο Γ. Βλάχος της ΝΔ έκανε “με τα κρεμμυδάκια” τον Στ. Πέτσα της ΝΔ!

Απείρου κάλλους σκηνή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βλάχου (που εκλέγεται στην Ανατολική Αττική) με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνηση της ΝΔ Στέλιο Πέτσα (που θέλει να εκλεγεί στην Ανατολική Αττική). Στη μέση της αντιπαράθεσης -πολλοί μιλούσαν για «αποκαθήλωση» του Πέτσα- ήταν η οικονομική ενίσχυση για αποκατάσταση ζημιών Αγ. Βλασσίου Αχαρνών ύψους 2 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε ο Στ. Πέτσας πριν από 6 μήνες.

Η εξαγγελία έγινε εν πομπαίς και οργάνοις, μέχρι και ο μητροπολίτης Αθηναγόρας ήρθε να εξυμνήσει στο κήρυγμά του τον υπουργό όταν επισκέφθηκε το Μενίδι. Αρχικά ο Γ. Βλάχος παρατήρησε πως «εγώ, σαν βουλευτής, δεν γνώριζα την επίσκεψη αυτή, αλλά νομίζω ούτε κανείς άλλος». Και μετά ρώτησε: «η υπόσχεση που δώσατε τότε ισχύει; Και αν ναι, από ποιον λογαριασμό θα γίνει η εκταμίευση αυτού του ποσού και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;».

Ο Στ. Πέτσας παραδέχθηκε ότι τον Φεβρουάριο υποσχέθηκε τα 2 εκατ. αλλά ακόμα δεν γνωρίζει από που θα τα δώσει! «Δεν καταλήξαμε ακόμα στο κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο», ομολόγησε!

«Το υπουργείο έψαχνε να βρει το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως πολύ σωστά λέτε. Είχαμε δύο επιλογές: Το «Φιλόδημος ΙΙ» -ένα Πρόγραμμα για τη χρηματοδότηση των δήμων, στο οποίο υπήρχαν κάποια χρηματικά ποσά διαθέσιμα- και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως αυτό πρόκειται να μετατραπεί σε Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το ΕΠΑ. Επειδή υπήρχαν διάφορες καθυστερήσεις στο ΕΠΑ μέχρι το καλοκαίρι, δεν βρήκαμε τον κατάλληλο τρόπο για να επιλέξουμε μεταξύ των δύο χρηματοδοτικών εργαλείων. Πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουμε ποιο από τα δύο εργαλεία τελικά θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση του ναού», ανέφερε.

Ο Γ. Βλάχος απάντησε στον Στ. Πέτσα ότι τον έχει «αδειάσει» και ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης(που επίσης εκλέγεται στην Ανατολική Αττική)! «Εγώ όταν είδα δημοσιευμένη αυτήν την πληροφορία, πρέπει να σας πω ότι μίλησα με τον Υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Βορίδη, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σκυλακάκη. Κατέθεσα την ερώτηση, επειδή πράγματι και ο ένας και ο άλλος δεν μου έδωσαν καμία προοπτική υλοποίησης αυτής της υπόσχεσης», είπε.

«Δεν ξέρω αν από αυτούς τους λογαριασμούς που σήμερα μου λέτε αν μπορεί να γίνει εκταμίευση για τη συγκεκριμένη αποκατάσταση ζημιών σε ιερό ναό. Ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ δεν νομίζω ότι δίνει χρήματα σε εκκλησίες», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «πρέπει να μιλάμε καθαρά, θα ήταν χρήσιμη μια καθαρή τοποθέτηση απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλήσατε και που περιμένουν και οι οποίοι πρέπει να σας πω ότι σας αναζητούν -σύμφωνα με όσα λένε- στο τηλέφωνο και δεν σας βρίσκουν, για να τους δώσετε μια καθαρή απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι».

«Και ξέρετε, εσείς δεν πήγατε σαν άτομο, πήγατε σαν Υπουργός. Καταλαβαίνετε ότι οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις υπάρξουν, αντανακλούν στην Κυβέρνηση και στους κυβερνητικούς Βουλευτές. Δεν περνάει τίποτα απαρατήρητο», υπογράμμισε ο Γ. Βλάχος και πρόσθεσε με νόημα: «πολιτεύομαι πολλά χρόνια και πολιτεύομαι με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Μαζί με τον συνάδελφο Θανάση Μπούρα, που το είπε νωρίτερα, πολλά χρόνια προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε έντιμη σχέση με την κάθε τοπική κοινωνία και με τους πολίτες. Και αυτό το έχουμε πετύχει και στο όνομα αυτής της έντιμης σχέσης είναι που πρέπει να μιλάμε καθαρά για το τι μπορούμε».

Πηγή: https://www.newsbreak.gr

 

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *