Υποβολή αιτήσεων μέσω του Δήμου Διονύσου για τη συμμετοχή γυναικών σε πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων – Διαβάστε Λεπτομέρειες…

 Υποβολή αιτήσεων μέσω του Δήμου Διονύσου για τη συμμετοχή γυναικών σε πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων – Διαβάστε Λεπτομέρειες…

Ο Σύλλογος «Πεταλούδα» σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς όπως το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, πραγματοποιούν από κοινού μεγάλο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που αφορά σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση με οστεοπενία.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ωφελήσει ιδιαίτερα γυναίκες που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καθώς οι εξετάσεις είναι ΔΩΡΕΑΝ ακόμα και για ανασφάλιστους. Απαραίτητο είναι μόνο το ΑΚΜΑ. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και αφορούν μόνο 200 γυναίκες, ενώ η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ένας μήνας (έως 23/10/2022).

Οι ενδιαφερόμενες δεν πρέπει να έχουν οστεοπόρωση ενώ δεν πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα, να μην πάσχουν από σοβαρή ασθένεια (π.χ. όγκος, διαβήτης, καρδιοπάθεια κ.λπ.). Όλες οι εξετάσεις θα γίνουν στο ερευνητικό κέντρο του ΚΑΤ και η μελέτη θα είναι διάρκειας ενός έτους. Στη συνέχεια ο γιατρός θα αποφασίσει για το πρόγραμμα της κάθε περίπτωσης (επίσκεψη τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο).

Οι ενδιαφερόμενοι δημότες του Δήμου Διονύσου μπορούν να καλούν για δήλωση και πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 210 6218770 (Υπεύθυνη δράσης: κ. Σπυριδούλα Λαγκαδινού).  Στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα πραγματοποιείται οι ενδιαφερόμενες θα δίνουν όνομα, επίθετο, τηλέφωνο και ΑΜΚΑ.

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *