Μέσα στον Οκτώβριο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι.

 Μέσα στον Οκτώβριο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για την ενδοοικογενειακή βία, έκανε λόγο για “μια σύγχρονη μάστιγα, μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση“.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που χρειάζεται συνεργασία, εγρήγορση από πολλές πλευρές για να υπάρξουν αποτελέσματα“, συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Οκτώβριο λειτουργούν ήδη 6 Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από την Αστυνομία. Τα πέντε από αυτά στην Αττική και το ένα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον υπουργό, από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, τα έξι αυτά γραφεία έχουν αντιμετωπίσει ήδη 2.000 περιστατικά.

Στο μεταξύ, συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. έχει αντιμετωπίσει 6.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Εμείς, διαπιστώνοντας ότι το πρόβλημα έχει αυτές τις διαστάσεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε άλλα 12 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία θα λειτουργήσουν μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου. 

Τα δύο είναι σε περιοχές της Αθήνας – στην Καλλιθέα και το Μενίδι – άλλο ένα στη Θεσσαλονίκη, αλλά θα καλύψουμε και βασικές μεγάλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, όπως είναι ο Βόλος και η Λάρισα, η Χαλκίδα, το Αγρίνιο και τα Ιωάννινα, οι Σέρρες, τα Χανιά και το Ηράκλειο“, ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο μεταξύ, ο υπουργός απηύθυνε κάλεσμα στις γυναίκες, «γιατί συνήθως οι γυναίκες είναι τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. Τις καλούμε να μιλήσουν. Να απευθύνονται εγκαίρως στην Αστυνομία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που διαθέτει κοινωνικές δομές, και στον πενταψήφιο αριθμό της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των δύο φύλων, το 15900».

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *