Θεατρική Παράσταση – Λέλα Καραγιάννη, «Η Μάνα της Αντίστασης» την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης – Διαβάστε Πληροφορίες…

 Θεατρική Παράσταση – Λέλα Καραγιάννη, «Η Μάνα της Αντίστασης» την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης – Διαβάστε Πληροφορίες…

Τη θεατρική παράσταση Λέλα Καραγιάννη, «Η Μάνα της Αντίστασης» παρουσιάζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2022 στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης (Άττιδος 27 – Βάρη). Το Διάχρονο Θέατρο, της Μαίρης Βιδάλη, παρουσιάζει για 7η χρονιά το έργο – μονόλογο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου με την Μαίρη Βιδάλη, στον ομώνυμο ρόλο.

Η Λέλα Καραγιάννη θεωρείται η κορυφαία κατοχική ηρωίδα της Αθήνας. Ήταν δισέγγονη της Μπουμπουλίνας, γι’ αυτό και ονόμασε την αντιστασιακή της οργάνωση «Μπουμπουλίνα». Οι περιπέτειες της ζωής της αρχίζουν σχεδόν από την εφηβική της ηλικία, συνεχίζουν στους βαλκανικούς πολέμους, την Μικρασιατική καταστροφή, το αλβανικό μέτωπο, με κορύφωση τη δράση της, επί γερμανικής κατοχής.

Κρατάει έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Ένας αφοπλιστικός λόγος, ένα θαυμάσιο κείμενο που αναπαριστά με ευαισθησία και δυναμισμό η Μαίρη Βιδάλη, ώστε να τύχει εξαιρετικών κριτικών και του ιδιαιτέρως τιμητικού για την ερμηνεία της Α΄ βραβείου «Αντιγόνη Βαλάκου», συνθέτουν ένα θεατρικό έργο που οφείλει να δει ο κάθε Έλληνας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη

Σύνθεση προβολών: Κατερίνα Μαντέλη

Σκηνικά – κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής

Φωτισμός: Γιώργος Δανεσής

Ηθοποιός: Μαίρη Βιδάλη

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *