Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «μια ιστορία μέσα από τις στάχτες», το θεατρικό έργο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» στη Βούλα – Διαβάστε Πληροφορίες…

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «μια ιστορία μέσα από τις στάχτες», το θεατρικό έργο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/11 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» στη Βούλα – Διαβάστε Πληροφορίες…

Σάββατο 5 Νοεμβρίου – 21:00 – Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία

 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «μια ιστορία μέσα από τις στάχτες», είναι το θεατρικό έργο που αναβιώνει  τις τελευταίες ημέρες της Μικρασιατικής καταστροφής, μέσα από την ζωή, το έργο και το τραγικό τέλος του Αγίου Χρυσοστόμου, του τελευταίου Μητροπολίτου της Ελληνικής Σμύρνης. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφόρο Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) στις 21:00.

Ενός σημαντικού άγιου, Εθνομάρτυρα, ο οποίος προσέφερε, αγωνίστηκε, θυσιάστηκε και μαρτύρησε στην Σμύρνη, το ματωμένο καλοκαίρι του 1922.

Ενός ανθρώπου, που το αίμα του πότισε τα καλντερίμια της Σμύρνης και που ο μαρτυρικός του θάνατος, από τον τουρκικό όχλο, είναι άρρηκτα δεμένος με τις τελευταίες ώρες του Μικρασιάτικου Ελληνισμού.

Το έργο βασίζεται σε αληθινά ιστορικά γεγονότα.

Κατά την διάρκεια του, ξεδιπλώνεται ο βίος του Αγίου Χρυσοστόμου, έρχονται  στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του, η δράση του, η στάση του απέναντι στην πολιτική εξουσία της Ελλάδας, η συμπεριφορά των ηγητόρων της εποχής του προς το πρόσωπό του, ο Μακεδονικός Αγώνας, και οι ατελείωτες  προσπάθειές του για την διάσωση του Ελληνισμού. 

Ακόμα, μέσα από την δραματοποίηση της ιστορίας του έργου, έρχονται στις  μνήμες,  σκηνές από το ολοκαύτωμα και η αποτρόπαια σφαγή των Μικρασιατικών και η δική του αυτοθυσία, που αποδεικνύει περίτρανα, πως η ζωή του, έχει γίνει φάρος για την Χριστιανοσύνη.

Είναι ένα θεατρικό έργο που ξυπνά μνήμες και συνειδήσεις,

που καθηλώνει τον θεατή, αναμοχλεύει συναισθήματα, αποτυπώνει την Ιστορία, φέρνει στο φως αλήθειες, ενισχύει την πίστη…

Κατά την διάρκεια του έργου, ακούγονται ζωντανά, Σμυρναϊκά τραγούδια και βυζαντινοί ύμνοι.

Ένα έργο της Τάνιας Χαροκόπου

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης

Πρωταγωνιστούν:

Χάρης Εμμανουήλ Αγγουράκης

Τάνια Τρύπη

Σταύρος Νικολαΐδης

Βασίλης Μπατσακούτσας

Κωνσταντίνα Σίλεβρη

Μαριλού Πανουτσοπούλου

Και ο Χρήστος Κάλλοου

Γυαλί – Ταμπούρ – Κρουστά – Ούτι: Χρυσάνθη Τζοβάνη

Μουσική Επιμέλεια, Στοίχοι: Τάνια Χαροκόπου

Σκηνογράφος – Ενδυματολόγος: Χρύσα Δαπόντε

Φωτογραφία, Βίντεο: Ευάγγελος Κάλλοου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αρετή Τσιαμπόκαλου

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *