Κιβωτός του Κόσμου:«Τα μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω», δηλώνει ο πάτερ Αντώνιος

 Κιβωτός του Κόσμου:«Τα μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω», δηλώνει ο πάτερ Αντώνιος

Δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις στα πρώτα του λόγια μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο «φως»

«Θλιμμένος και στεναχωρημένος» αλλά δίχως να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις εμφανίστηκε ο πάτερ Αντώνιος για τις σοκαριστικές καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης σε βάρος ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου, που αποκαλύπτονται με μορφή χιονοστιβάδας από χθες, Πέμπτη.

«Να σας πω ότι είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος με όλα αυτά που ακούω γιατί έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας 25 χρονια στο παιδί που είναι σε ανάγκη και κίνδυνο» είπε αρχικά μιλώντας στον Alpha. Υποστήριξε, δε, ότι τις καταγγελίες «εμείς τις μάθαμε από δημοσίευμα, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο».

«Αυτό που μπορώ να σας πω και που το έχω αναφέρει σε πολλές συνεντεύξεις είναι ότι εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά που δεν είναι τα συνηθισμένα, είναι παιδιά από παραβατικές οικογένειες, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, που δεν ήξεραν από όρια, που θέλουν να παραβατούν. Η Κιβωτός με όλο το εξειδικευμένο προσωπικό τους παιδαγωγούς και τους ψυχιάτρους το πρώτο που κάνουμε είναι να προστατεύουσουμε το τραύμα της ψυχής των παιδιών αυτών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς που ασχολούμαστε και πήραμε τη θέση αυτή» πρόσθεσε ο πατέρας Αντώνιος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο πατέρας Αντώνιος είπε ότι «δεν ξέρουμε το όνομά του (σ.σ. του παιδιού που έκανε την καταγγελία), το επίθετό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε περισσότερα στοιχεία αλλά δεν έχουμε απάντηση» προσθέτοντας επίσης ότι «όχι, δεν με κάλεσε κανείς (σ.σ. για την υπόθεση)».

Σε νέα ερώτηση για το αν γνωρίζει ποιον αφορούν οι καταγγελίες, είπε ότι «στον Κολωνό μαζί με τους παιδαγωγούς είναι 30 άτομα. Μιλήσαμε, τους μαζέψαμε και υποπτευόμαστε κι εμείς κάποια περιστατικά. Εννοείται ότι μεταξύ μας συζητήσαμε και καθίσαμε όλοι μαζί. Δεν έχει συμβεί κάτι. Μιλάμε ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που κάνουν πράγματα. Τι να σας πω, εγώ σας λέω ότι όλα αυτά με εκπλήσσουν γιατί εμείς μενουμε στην ουσία μέσα στο έργο».

Στην παρατήρηση, δε, των δημοσιογράφων ότι θα τον περίμεναν πιο δυναμικό και κατηγορηματικό ότι θα απομακρυνθούν όσοι έχουν κάνει όσα καταγγέλλονται, απάντησε ότι «εννοείται, καλά δεν το συζητάμε, από χθες την κάνουμε την κουβέντα αυτή».

«Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί να μεγαλώνετε παιδιά τα οποία έρχονται τραυματισμένα από παραβατικές οικογένειες. Είναι πάρα πολύ λυπηρό εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά ξέρουμε ότι τα παιδιά αυτά δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ότι δεν είμαστε οι γονείς του», συνέχισε. «Λέτε να το ξέραμε και να μιλάμε εμείς αυτή τη στιγμή;» είπε, απαντώντας στο ερώτημα αν όλα αυτά είναι αποτέλεσμα φαντασίας των παιδιών.

Αναφερόμενος και στην καταγγελία παιδαγωγού, που απολύθηκε μετά από όσα είπε για ξυλοδαρμό ανηλίκων, δήλωσε ότι «μιλάμε για ένα παιδαγωγό, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Έχω ενημερωθεί για το ποιος είναι και απομακρύνθηκε από την πρώτη μέρα. Έγινε κουβέντα μαζί του αλλά ήταν πολύ εριστικός και δεν έκανε για τη δουλειά. Σύμφωνα με το διευθυντή του καταστήματος αποφάσισαν μετά από περιστατικό με μια κλοπή. Θεωρήσαμε ότι ίσως και να έχει σχέση γι αυτό και απομακρύνθηκε».

«Εννοείται ότι δεν περνάει από το μυαλό μου για ποιον μιλούν στον Κολωνό. Ψάξαμε να βρούμε τον άνθρωπο που έγραψε την αρχική καταγγελία για να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες. Εμείς ζητάμε από τους εθελοντές ποινικό μητρώο και τους εκπαιδεύουμε» επέμεινε ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου χωρίς να δίνει ξανά πλήρεις απαντήσεις.

Στην ερώτηση για το αν θυμάται την εκδρομή των Χριστουγέννων του 2020 απάντησε «στην εκδρομή ήταν οι πάντες. Τι να σας πω δεν θυμάμαι πού έγινε η εκδρομή. Δεν θυμάμαι αν ήμουν στην εκδρομή αυτή του Κολωνού».

«Εγώ μετακινούμαι πάρα πολλές φορές και δεν συμμετέχω στις εκδρομές πάντα» επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι δεν θυμάται.

«Τους εθελοντές μας τους εκπαιδεύουμε, πόσο μάλλον τους παιδαγωγούς» ενώ στην ερώτηση αν έχει κληθεί για ασέλγεια κάποιος από όσους εργάζονται στην δομή του Κολωνού απάντησε «όχι».

Επανέλαβε, δε, την ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Κιβωτός του Κόσμου ως την πρώτη απάντηση στις καταγγελίες.

Προς το τέλος της συνέντευξης, ωστόσο, σημείωσε ότι «κάπου πάει το μυαλό μου, σε κάποια από τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν και έφυγαν και ξέρω γω. Δεν είμαι σίγουρος. Με ρωτήσατε αν πάει κάπου το μυαλό μου κι εγώ απάντησα βάσει των στοιχείων».

ΠΗΓΗ: www.vradini.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *