Σοκ στα Λιόσια: Καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια με κρίσεις πανικού

 Σοκ στα Λιόσια: Καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια με κρίσεις πανικού

Συσπειρώνονται οι συμμαθητές της και ζητούν παρέμβαση δημάρχου και υπουργείου – Τους απειλούν με ακύρωση της 5ήμερης οι καθηγητές.

Σοκ στο Λύκειο Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής μετά τις καταγγελίες 16χρονης για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση από εκπαιδευτικό, οι προκάλεσαν τις αντιδράσεις των μαθητών αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόμων.

Σύμφωνα με καταγγελία της μαθήτρια πήγαινε στο γραφείο εκπαιδευτικού ύστερα από κρίσεις πανικού κάθε φορά που δεν αισθανόταν καλά, όπως της είχε προτείνει η διεύθυνση του σχολείου. Όμως, περιμένοντας στο γραφείο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μέχρι να συνέλθει και συνήθως σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση, εκείνος – όπως αναφέρει η ίδια – την χάιδευε στους ώμους, την αγκάλιαζε και την έπιανε από τη μέση με ανάρμοστο τρόπο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αισθάνεται άβολα αλλά να επετείνεται η κρίση του πανικού.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός εκμεταλλευόμενος την θέση του στο Λύκειο Άνω Λιοσίων αλλά και την άσχημη κατάσταση της νεαρής μαθήτριας, που είχε συχνά κρίσεις πανικού κατά την διάρκεια των διδακτικών ωρών, όπως καταγγέλει η 16 χρονη μαθήτρια άρχισε να δέχεται μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, στα οποία εκείνος της ζητούσε χωρίς να υπάρχει λόγος να συναντηθούν εκτός σχολείου.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η πρώτη καταγγελία της 16χρονης μαθήτριας είχε γίνει πριν από δύο μήνες, χωρίς να επιληφθεί κανείς της υπόθεσης και να καλέσει τον εκπαιδευτικό σε εξηγήσεις για την συμπεριφορά του απέναντι σε μία νεαρή μαθήτρια ή τουλάχιστον να διερευνήσει τις καταγγελίας της ανήλικης.

Όμως, μετά τον σάλο των τελευταίων ημερών με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» η 16χρονη μαθήτρια εκμυστηρεύτηκε τα περιστατικά που βίωσε το τελευταίο διάστημα και το γεγονός ότι είχε προβεί σε προφορική καταγγελία των περιστατικών σε άλλους καθηγητές πριν από δύο μήνες χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα σε συμμαθητές της και η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία των Άνω Λιοσίων.

Έτσι, ξεκίνησε από το πρωί κατάληψη στο Λύκειο Άνω Λιοσίων από εκατοντάδες μαθητές που ενημερώθηκαν για την υπόθεση και έκλεισαν το σχολείο, με σκοπό να πιέσουν την διεύθυνση και το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες τόσο για την διερεύνηση των καταγγελιών όσο και για την προστασία της 16χρονης μαθήτριας.

Παράλληλα, έστειλαν μία επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Χατζητρακόσια, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μάλιστα, οι μαθητές του Λυκείου Άνω Λιοσίων στην επιστολή που μοίρασαν σε γονείς, κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους ενώ την τοιχοκόλλησαν στην είσοδο του κτηρίου του Λυκείου Άνω Λιοσίων, καταγγέλουν και προσπάθεια συγκάλυψης ορισμένων καθηγητών, οι οποίοι ανεπιτυχώς προσπάθησαν να σταματήσουν την δημοσιοποίηση των καταγγελιών, τονίζοντας ότι ζητούν «από την μικρή ευτυχώς μερίδα εκπαιδευτικών (που τις προηγούμενες ημέρες έφτασαν μέχρι και το εξευτελιστικό σημείο να απειλούν συμμαθητές μας, ιδιαίτερα της 3ης τάξης με ακύρωση των πολυήμερων εκδρομών εάν γίνει καταγγελία) να σταματήσουν αυτήν την άθλια, παράνομη και ανήθικη τακτική τους και να αφήσουν την δικαιοσύνη, την αστυνομία και τα πειθαρχικά όργανα να κάνουν κάνουν την δουλειά τους».

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το σχολείο παραμένει κλειστό, με λουκέτο στην κεντρικό είσοδο, εξαιτίας της κατάληψης και των αντιδράσεων μαθητών και γονέων ενώ για την διερεύνηση της υπόθεσης έχουν επιληφθεί οι τοπικές αρχές αλλά και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δυτικής Αττικής.

ΠΗΓΗ: www.vradini.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *