Στην Ηλεκτρονική εποχή μπαίνουν και τα δημόσια νοσοκομεία

 Στην Ηλεκτρονική εποχή μπαίνουν και τα δημόσια νοσοκομεία

Οι διαγνωστικές εξετάσεις και τα πιστοποιητικά νοσηλείας θα εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά- Από τις 15 Δεκεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα.

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να μπουν και τα δημόσια νοσοκομεία στην Ηλεκτρονική Εποχή. Από τις 15 Δεκεμβρίου όλα τα δημόσια νοσοκομεία «εισέρχονται» σε ηλεκτρονική πλατφόρμα δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στους ασθενείς να μπορούν να λαμβάνουν μέσω gov.gr αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και τα πιστοποιητικά νοσηλείας.

Τον αμέσως επόμενο μήνα ξεκινά η διασύνδεση των νοσοκομείων με το σύστημα ΗΔΙΚΑ προκειμένου οι ασθενείς να έχουν τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του αλλά και πιστοποιητικά της νοσηλείας του χρησιμοποιώντας απλά τους κωδικούς TaxisNet. Κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για τις ιδιωτικές κλινικές.

Το χρονοδιάγραμμα της υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των δημόσιων νοσοκομείων όσο και των εν λόγω μονάδων υγείας με το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλειών – Εξετάσεων και της αποθήκευσης των βεβαιώσεων νοσηλειών και εξετάσεων του άρθρου 93 του ν. 4961/2022, πραγματοποιείται έως την 15η.12.2022.

Όπως αναφέρει το σχετικό φύλο της κυβερνήσεως:

«Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των ιδιωτικών κλινικών όσο και των εν λόγω μονάδων υγείας με το Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλειών – Εξετάσεων και της αποθήκευσης των βεβαιώσεων νοσηλειών και εξετάσεων πραγματοποιείται έως την 11η.12.2023.

Τα δημόσια νοσοκομεία και οι ιδιωτικές κλινικές υποχρεούνται, για το σκοπό υλοποίησης των επιταγών για την ακριβή ενημέρωση του Ψηφιακού Αποθετηρίου βεβαιώσεων νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς με τις βεβαιώσεις νοσηλείας-εξετάσεων εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρονική χορήγηση αποτελεσμάτων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων ασθενούς στο ΦΕΚ αναφέρεται πώς:

Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των Δημόσιων Μονάδων Υγείας όσο και των εν λόγω Μονάδων με το Ψηφιακό Αποθετήριο Διαγνωστικών Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και της αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων πραγματοποιείται μέχρι την 15ή 12.2022.

Η υλοποίηση της διαλειτουργικότητας των υποσυστημάτων τόσο εντός των Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας όσο και των εν λόγω Μονάδων με το Ψηφιακό Αποθετήριο Διαγνωστικών Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και της αποθήκευσης των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων πραγματοποιείται μέχρι την 11η.12.2023.

Οι δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες υγείας υποχρεούνται, για τον σκοπό υλοποίησης των επιταγών, για την ακριβή ενημέρωση του Ψηφιακού Αποθετηρίου Διαγνωστικών Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

Και οι δύο πλατφόρμες θα τεθούν σε παραγωγική λειτουργία την 20.12.2022.

ΠΗΓΗ: www.vradini.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *