Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας

 Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας

Τη διαχρονική σημασία της Πάτρας στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στην πόλη  σημειώνοντας ότι το παρελθόν μας διδάσκει για να χτιστεί το μέλλον. Αναφέρθηκε στην παρακμή της πόλης την εικοσαετία 1975-1995 που ο εφιάλτης της ανεργίας ταλαιπώρησε την πόλη που κορυφώθηκε στην τετραετία του ψέματος 2015-2019 σημειώνοντας ότι «δεν θα το ξαναζήσουμε».

Σημειώνοντας ότι ο τόπος εισέρχεται σε μια προεκλογική τροχιά εν μέσω ισάριθμων προκλήσεων με πρώτη πρόκληση αυτή των  εθνικών θεμάτων και δεύτερη αυτή της  εσωτερικής ζωής σημείωσε την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ  η παγκόσμια ακρίβεια επιχειρείται να εμφανιστεί από κάποιους ως εσωτερικό πρόβλημα.

Ως προς την ποιότητα του προεκλογικού κλίματος έκανε λόγο για ένα «περιβάλλον στο οποίο συναντώνται οι άθλιες πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ με τα σχέδια κάποιων εντός και εκτός συνόρων που θα επιθυμούσαν μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει και αδύναμη χώρα» υπογραμμίζοντας πως «δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας».

«Όταν μιλάμε για σταθερότητα, δεν σημαίνει στασιμότητα» ειπε προσθέτοντας πως «είναι προϋπόθεση για αποτελεσματικότητα και δημιουργικότητα. Στη διεθνή σκηνή αποτελούμε μέρος του δυτικού κόσμου, ανήκουμε στη δύση. Είμαστε δίπλα στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τη ρωσική επίθεση κυρίως γιατί δεν θέλουμε να καθιερωθεί στην Ουκρανία τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα μετέφερε η Τουρκία στη δική μας γειτονιά»

«Απέναντι στους γειτονές μας παραμένουμε ψύχραιμοι και ειλικρινεις. Θα συνιστούσα στους γείτονές μας να μην πανηγυρίζουν επειδή ο κ. Τσίπρας απείλησε τον πρέσβη της Γαλλίας ότι θα καταργήσει την αμυντική συμφωνία»« τόνισε για να υπογραμμίσει πως «αυτά δεν καταργούνται με ένα νόμο και ένα άρθρο»

«Στο δρόμο για το αύριο της χώρας σταθμός μας σήμερα είναι η Πάτρα του 2022. Γιατί εδώ στην Αχαΐα συναντάμε σε μικρογραφία όλη τη διαδρομή της σύγχρονης Ελλάδος» τόνισε για να προσθέσει πως «το παρελθόν δείχνει το δρόμο. Το παρόν μας επιτρέπει να διδαχθούμε από αυτό ώστε να ερμηνεύσουμε όλοι μαζί το μέλλον».

«Αυτή η κυβέρνηση δεν βλέπει την Ελλάδα με κομματικά γυαλιά. Έχω την ελπίδα και θέτω ως στόχο ειδικά εδώ στην Αχαΐα η ΝΔ στις εκλογές του 2023 να είναι πρώτο κόμμα και η Αχαΐα γαλάζια» σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι «το κριτήριό μας είναι ο ρόλος που ο κάθε τόπος μπορεί να έχει για τη νέα Ελλάδα του 2030».

«Η Αχαΐα πρωταγωνιστεί σε αυτό το σχέδιο. Με αποτελέσματα που πείθουν και ενώνουν. Το διαπιστώνω παντού. Είναι αλήθεια ότι ποτέ άλλοτε δεν γνωρίσαμε τόσες πολλές κρίσεις σε τόσο λίγο χρόνο. Κι όμως σε ένα τέτοιο δυσμενές περιβάλλον η πατρίδα μας όχι μόνο στάθηκε όρθια αλλά ανέβηκε ψηλότερα, αυξάνοντας το δημόσιο πλούτο, μειώνοντας την ανεργία, στηρίζοντας το μέσο εισόδημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ σήμερα» ανέφερε «για να σας πω ότι όλα αυτά ανήκουν στο χθες που δεν θα το ξαναζήσουμε. Η χώρα είναι ήδη μια άλλη χώρα και η περιοχή εδώ μπαίνει σε μια τροχιά προόδου. Είμαι εδώ να θυμίσω τα πολλά που έγιναν και να παρουσιάσω τα πολλά περισσότερα που δρομολογούνται.  Κυρίως είμαι εδώ γιατί θέλω να περιγράψω πως ο τόπος σας μπορεί να ξαναγίνει η δυτική πύλη της χώρας».

Στην συνέχεια μίλησε για όσα πραγματοποίησε η κυβέρνηση λέγοντας πως «οι Έλληνες πληρώνουν σήμερα λιγότερους φόρους και εισφορές όπως είχαμε δεσμευτεί. Πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ όπως είχαμε δεσμευτεί. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές και θα αυξηθεί μία ακόμα. Και η Πολιτεία επιδοτεί το ηλεκτρικό ρεύμα, τη θέρμανση, τα καύσιμα υψώνοντας συνεχή αναχώματα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Όλα αυτά ανακουφίζουν το παρόν χωρίς να ναρκοθετούν το μέλλον. Δεν ξεπερνούν τις δυνατότητές μας»

«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος μας με τον πιο γρήγορο ρυθμό από όλα τα κράτη της ευρωζώνης» τονίζοντας πως «μπορούμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για όσα θα ακολουθήσουν», όπως:

1 Την αύξηση των απολαβών των συνταξιούχων. Πολλοί θα δουν μία ακόμα σύνταξη.

2 Την οριστική κατάργηση για όλους της εισφοράς αλληλεγγύης.

3 Οι γιατροί και οι ένστολοι θα δουν τις πρώτες αυξήσεις.

4 Τη μόνιμη μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

«Όλα αυτά» ανέφερε «είναι μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί όπως ίσχυσαν και εφαρμόστηκαν όλες οι φοροελαφρύνσεις για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί τον Ιούλιο του 2019 και κάποιες ακόμα όπως η κατάργηση του φόρου στις γονικές παροχές μέχρι τις 800.000 ευρώ. Μαζί και το ψηφιακό κράτος. Προσχολική εκπαίδευση, το νέο σχολείο με τις πρώτες προσλήψεις εδώ και μία δεκαετία 24.700 εκπαιδευτικών, διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία, εξειδικευμένη επαγγελματική παιδεία. Και τα πανεπιστήμιά μας απελευθερωμένα από το βραχνά του ασφυκτικού κρατικού ελέγχου».
Με περισσότερα από 80 έργα, υλοποιείται το όραμα για την «Πάτρα του 2030».

Ένα χαρτοφυλάκιο 80 και πλέον έργων, για τα οποία θα διατεθούν πόροι που υπερβαίνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο την αξιοποίηση των μεγάλων πλεονεκτημάτων της Αχαΐας, την τόνωση της αναπτυξιακής προοπτικής της και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός για την «Πάτρα του 2030».

O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε μια σειρά από μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην Αχαΐα. Έργα με εξασφαλισμένους πόρους, που βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων και κάνουν την Αχαΐα πρωταγωνίστρια στο αναπτυξιακό μας όραμα για την Ελλάδα.

Ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του πως: «Αλλάζουμε την Ελλάδα, αλλάζουμε την Αχαΐα».

ΠΗΓΗ: www.tomanifesto.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *