Επιδοτήσεις: Πόσα θα πληρώσουμε για ρεύμα τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα

 Επιδοτήσεις: Πόσα θα πληρώσουμε για ρεύμα τον Δεκέμβριο – Αναλυτικά παραδείγματα

Ποιό το όφελος από τις νέες επιδοτήσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Στα 435 εκατ. το συνολικό ύψος – Δείτε αναλυτικά τις κατηγορίες.

Τις κρατικές επιδοτήσεις όσον αφορά τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου για τον μήνα Δεκέμβριο ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (25/11) ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Ελλάδας να υπάρξει χαμηλότερο πλαφόν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για το φυσικό αέριο κάνοντας λόγο για μια δύσκολη μάχη που θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο.

Αν και χαμηλότερες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες οι επιδοτήσεις προσφέρουν σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος για τα νοικοκυριά όπως προκύπτει και από τα παραδείγματα που ακολουθούν.

Δείτε παραδείγματα:

  • Νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 400 κιλοβατώρες/μήνα χωρίς την επιδότηση θα πλήρωνε 152 ευρώ αλλά με την επιδότηση θα πληρώσει 88 ευρώ λιγότερα.

– Νοικοκυριό με μέση κατανάλωση 700 κιλοβατώρες/μήνα χωρίς επιδότηση θα πληρωνε 266 ευρώ αλλά τελικά θα πληρώσει λιγότερα από τα μισά με τον λογαριασμό να κατεβαίνει ακόμα περισσότερο αν εξοικονομήσει 15% σε σχέση με το 2021

– Νοικοκυριό με κατανάλωση 1.200 κιλοβατώρες θα έπρεπε να πληρώσεις 456 ευρώ χωρίς την επιδότηση, ποσό που μειώνεται κατά 212 ευρώ με την επιδότηση και φτάνει τα 209 ευρώ με το μπόνους για μείωση κατανάλωσης κατά 15% σε σχέση με το 2021.

Τα τιμολόγια των παρόχων για τον Δεκέμβριο

Πριν από λίγες ημέρες οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είχαν ανακοινώσει τα τιμολόγιά τους για τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα:

στη ΔΕΗ μέχρι τις 500 κιλαβατώρες κατανάλωσης, το κόστος θα ανέλθει σε 38 λεπτά και σε 39,2 ευρώ για την δεύτερη κλίμακα, μετά τις 500 κιλοβατώρες
– η Φυσικό Αέριο, θα τιμολογήσει τους πελάτες της τον Δεκέμβριο με 29,8 λεπτά για τα τιμολόγια με έκπτωση συνέπειας και με 31,8 λεπτά χωρίς έκπτωση.
– η ΕΛΙΝΟΙΛ για το πρόγραμμα Power On Home ρίχνει τις τιμές στα 28,5 λεπτά.
– η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε τιμοκατάλογο 30,4 λεπτά με το πρόγραμμα GENEROUS Home και 38 λεπτά ανά κιλοβατώρα χωρίς την έκπτωση συνέπειας.
– η Elpedison διαμόρφωσε τιμολόγιο 35 λεπτών για το πρόγραμμα Electricity Home Day κατεβάζοντάς τα στα 32,7 λεπτά με έκπτωση συνέπειας στο πρόγραμμα Elpedison Συνέπεια Day που παρέχεται με πάγιο 5 ευρώ το μήνα.
η Protergia ανακοίνωσε ότι για τον Δεκέμβριο, η τιμή της κιλοβατώρας θα ανελθει στα 36,8 λεπτά
η NRG του ομίλου της Motor Oil ανακοίνωσε τιμολόγια από 31,9 λεπτά και η WATT &VOLT 38,9 λεπτά.

ΠΗΓΗ: www.vradini.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *