Ακόμη και τρεις ιοί «χτυπούν» ταυτόχρονα τα παιδιά – «Καμπανάκι» ειδικών

 Ακόμη και τρεις ιοί «χτυπούν» ταυτόχρονα τα παιδιά – «Καμπανάκι» ειδικών

Ποιοί είναι οι λόγοι της έξαρσης.

«Θερίζουν» οι ιώσεις στα παιδιά, με τους γιατρούς να χτυπούν «καμπανάκι» για τη συνύπαρξη δύο ή ακόμη και τριών ιών ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη, «παρατηρείται μια τεράστια έξαρση των ιώσεων αυτή την εποχή. Σχεδόν κάθε εβδομάδα, αυτή η νοσηρότητα ανεβαίνει κατά 20%. Από μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία 30 χρόνια, ποτέ δεν έχει συμβεί ξανά το φαινόμενο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι λόγοι που παρατηρείται αυτή η έξαρση είναι οι εξής:

-Όλες οι ιώσεις έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. Όσο ο καιρός θα κρυώνει, τα κρούσματα θα αυξάνονται ακόμη περισσότερο.

-Υπάρχουν ταυτόχρονα πάρα πολλές διαφορετικές ιώσεις, με κοινά συμπτώματα, αφού πλήττουν περισσότερο το αναπνευστικό σύστημα (κορωνοϊός, γρίπη, RSV).

-Μπορούν ταυτόχρονα σε ένα μικρό παιδί να υπάρχουν δύο και τρεις ιοί.

«Τα τελευταία 2,5 χρόνια εξαιτίας της πανδημίας αποκλειστήκαμε από τους ιούς, το αναπνευστικό σύστημα των παιδιών δεν εκτέθηκε ώστε να ‘προπονηθεί’ και να κάνει αντισώματα», τόνισε ο κ. Μαζάνης.

«Εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας, καλό θα ήταν λόγω της μεγάλης έξαρσης των ιών οι γονείς να περιορίσουν τα πάρτι και τους παιδότοπους», δήλωσε ο παιδίατρος στο Mega, ενώ σημείωσε πως η χρήση μάσκας στα σχολεία θα βοηθήσει στο να περιοριστούν οι ιώσεις.

ΠΗΓΗ: www.vradni.gr

Συντακτική ομάδα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *