Κηδεία Βοσκόπουλου: Υποβασταζόμενη η Μαρία Βοσκοπούλου κατά την άφιξή της με τη μητέρα της Άντζελα Γκερέκου

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 14:40 | Δήμος Αχαρνών

Στο Ά' Νεκροταφείο Αθηνών έφτασαν πριν από λίγο η Άντζελα Γκερέκου μαζί με την κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου, για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους πατέρα και σύζυγο Τόλη Βοσκόπουλο.

Μαμά και κόρη έφτασαν μαζί στο νεκροταφείο και κατευθύνθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο κλιματιζόμενο χώρο του νεκροταφείου, όπου θα μπορέσουν να μείνουν για λίγο με τον Τόλη Βοσκόπουλο, πριν από την εξόδιο ακολουθία που ξεκινά στις 15:00.

 
Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου συντετριμμένες στο Ά Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο

Ντυμένη στα μαύρα, με πέρλες στον λαιμό της, μαύρα γυαλιά και μαύρη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, η Άντζελα Γκερέκου έφτασε στο Ά Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσει τον επί 25 χρόνια σύζυγό της.

 
γκερεκου

Η Μαρία Βοσκοπούλου, ντυμένη στα μαύρα κρατούσε σφιχτά από τη μία τη μαμά της και από την άλλη έναν φίλο της και φάνηκε ιδιαίτερα συγκινημένη.

γκερεκου

 Στις 12μμ έφτασε η σορός του Τόλη Βοσκόπουλου.

τολης βοσκοπουλος

Θαυμαστές του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά.

κηδεια βοσκοπουλος

Η σορός δεν τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα λόγω των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ωστόσο λίγα άτομα κατάφεραν να μπουν στον χώρο για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

τολης βοσκοπουλος

Με ανάρτησή της στο facebook χθες, η Άντζελα Γκερέκου ζήτησε από το κοινό που αγάπησε τον Τόλη Βοσκόπουλο και θέλει να βρεθεί στην κηδεία του, να σεβαστεί τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Κηδεία Τόλη Βοσκόπουλου: Η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου συντετριμμένες στο Ά Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο - εικόνα 8
 

Πέθανε την ημέρα που θα έπαιρνε εξιτήριο

Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Την προηγούμενη Παρασκευή αισθάνθηκε αδυναμία και αναπνευστική δυσχέρεια. Καθώς ταλαιπωρούνταν από αναπνευστικά προβλήματα, έφυγε από το σπίτι του με ασθενοφόρο για το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου βρίσκονται οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν.

Εκεί έγινε η εισαγωγή και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Παράλληλα έλαβε και την απαραίτητη αναπνευστική υποστήριξη. Μάλιστα, οι γιατροί είχαν ενημερώσει την σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου, πως την Δευτέρα, που θα είχαν στα χέρια τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα επέστρεφε σπίτι.

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε. Τον πρόδωσε η καρδιά του λίγο πριν πάρει εξιτήριο.

Μαρία Βοσκοπούλου
 

Ο Τόλης Βοσκόπουλος γεννήθηκε πριν από 81 χρόνια σε μια οικογένεια με 11 μικρότερες αδελφές.

Ο ίδιος ήταν το 12ο παιδί της οικογένειας. Γιος μανάβη από την Κοκκινιά έχει πει για τα παιδικά του χρόνια:

"Από παιδάκι που ήμουν ο πατέρας μου με έπαιρνε στην αγορά να μάθω τη δουλειά. Εγώ όμως δεν μπορούσα αυτή τη δουλειά, αλλά δεν του έλεγα τίποτα, γιατί ήμουν παιδάκι. Μέχρι που έφτασα στα 15 μου χρόνια και είδα ότι δεν αντέχω την κατάσταση της λαχαναγοράς".

"Στην Κοκκινιά που μέναμε έρχονταν τα μπουλούκια. Πήγαν οι γονείς μου να δουν παράσταση και πήραν κι εμένα. Μόλις είδα κι εγώ την παράσταση, τρελάθηκα!. Είπα, αυτή τη δουλειά θα κάνω! Πρέπει να το πω στον πατέρα μου. Ξέρετε τι σημαίνει για ένα λαχαναγορίτη να κάνει 12 παιδιά για να κάνει ένα αγόρι να κρατήσει το όνομά του στο μαγαζί και το αγόρι να του πει ξαφνικά, δεν μπορώ να κάνω τι δουλειά αυτή. Και το χειρότερο να του πει ότι θέλει να γίνει θεατρίνος!".

"Ηταν έτοιμος να με σφάξει. Ομως ήταν τόσο λεβέντης ο πατέρας μου, που πήγε και με έγραψε στη δραματική σχολή. Στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη. Στην επιστροφή με ρώτησε "ξέρεις γιατί το έκανα αυτό; Για να μην μου πεις μια μέρα ότι εγώ θα γινόμουν κάτι κι εσύ με εμπόδισες”.

Ακόμα και σήμερα που κοντεύω 80 χρονών κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή του λέω "πατέρα, κοίτα τώρα". Είμαι πανευτυχής που κατάφερα να φτάσω σ’ αυτό το σημείο, να εμφανίζομαι στο Ηρώδειο, διατηρώντας την απλότητα και τη λαϊκότητά μου" είχε πει ο ίδιος για τα παιδικά του χρόνια.