Πέτρος Φιλιππίδης: Οταν έλεγε ότι όταν έρχεται κάποια κοπελίτσα στο καμαρίνι του, κλείνει την πόρτα

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 20:31 | Δήμος Αχαρνών

Ανατριχιαστικό είναι το απόσπασμα από μια συνέντευξη του Πέτρου Φιλιππίδη το 2016 όταν έλεγε «αν έρθει καμιά κοπελίτσα (σσ στο καμαρίνι) την κλείνω την πόρτα».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, ενώ πολύ πρόσφατα η εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για τα προαναφερθέντα αδικήματα, αναφέροντας μάλιστα, ότι το αδίκημα του βιασμού ήταν κατ' εξακολούθηση.

Ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι τα όσα σοβαρότατα καταγγέλουν οι τρεις γυναίκες -όπως και άλλες των οποίων οι περιπτώσεις δεν έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία- δεν ισχύουν.

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου ένα βίντεο από μια συνέντευξη του Πέτρου Φιλιππίδη από το 2016, στον ΙΑΝΟ, όπου ο ηθοποιός γελούσε και έκανε πλάκα περιγράφοντας τι κάνει όταν έρχεται κάποια κοπελίτσα στο καμαρίνι, όπως χαρακτηριστικά ακούγεται να λέει.

Υπό το βάρος των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μόνο... πλάκα δεν ήταν αυτό που επιχείρησε να κάνει τότε ο Πέτρος Φιλιππίδης. Το ελληνικό #metoo ύστερα από χρόνια έφερε στο φως σοβαρότατες καταγγελίες βιασμού και παρενόχλησης από τις οποίες προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το όνομά του στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις, ενώ σε περιπτώσεις που τα φερόμενα θύματά του αρνούνταν να τον ικανοποιήσουν, ακολουθούσε εκδικητική πολιτική αποκλείοντάς τις από δουλειές.

Τι έλεγε το 2016 σε συνέντευξή του ο Φιλιππίδης


-Πολλοί ηθοποιοί λένε οτι «ο Φιλιππίδης έχει την πόρτα στο καμαρίνι του ανοιχτή για εμας».

- Α, ναι... κι άμα έρθει καμιά κοπελίτσα την κλείνω (γέλια)... είναι και η γυναίκα μου εδώ (ξανά γέλια), έλεγε ο άλλοτε πρωταγωνιστής για να συνεχίσει σε ύφος μεταξύ σοβαρού και αστείου:«Αυτό ποτέ στη δουλειά, αλλού».