Δήμος Αχαρνών: Ρήγμα στην παράταξη Βρεττού κατά τις δημαιρεσίες - «Δήμαρχε πρέπει να πάρεις τα ηνία. Σου ροκανίζουν την καρέκλα. Κάποιος/οι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη.»

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 18:10 | Δήμος Αχαρνών
Τυπικά, ο Θέμης Οικονόμου, επανεξελέγη μετά από πρόταση του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών κατά την ειδική συνεδρίαση που διεξήχθη, δια ζώσης, την Κυριακή 9  Ιανουαρίου 2022 στο κλειστό γυμναστήριο «Μπάμπης Χολίδης», με προεδρεύοντα τον πρώτο σε σταυρούς δημοτικό σύμβουλο, Μιχάλη Βρεττό.
 
Ουσιαστικά, όμως ο κος Οικονόμου εξελέγη ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου της μειοψηφίας. Και εξηγούμαστε επι της διαδικασίας.
 
Παρόντες ήταν 10 σύμβουλοι από την παράταξη του δημάρχου και 6 από την συνεργαζόμενη παράταξη των ΔΕΚΑ.
 
Στην πρώτη ψηφοφορία για την θέση του Προέδρου του Δ.Σ, ο κύριος Οικονόμου πήρε 8 ψήφους και η κα Μπομπονη (ΔΕΚΑ) 7,  ενώ υπήρξε και μία ψήφος λευκή.
 
Στη δεύτερη ψηφοφορία πήρε 9 ο κος Οικονόμου και 6 η κα Μπομπόνη με την μία ψήφο λευκή να διατηρείται.
 
Είναι σαφές πως από την παράταξη του Δημάρχου που έχει 10 δημοτικούς συμβούλους,  δεδομένου ότι ο κος Οικονόμου ψήφισε τον εαυτό του, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις απώλειες.
 
Τρεις απώλειες(!) από την παράταξη του Δημάρχου, κατά την άποψή μας, γνωστές στο περιβάλλον της διοίκησης.
 
Αν αναλύσουμε όμως περαιτέρω τη ψηφοφορία,  θα βρούμε κι άλλη μία τουλάχιστον απώλεια ψήφου αφού είναι γνωστή η συμπάθειά μεταξύ δύο αντιδημάρχων.
 
Στην ψηφοφορία που ψήφισε όλο το δημοτικό συμβούλιο ο κύριος Θέμης Οικονόμου έλαβε 11 ψήφους έναντι 22 της κας  Μπομπονη( ψήφος αντίδρασης, άνευ ουσίας),  ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.
 
Η ψηφοφορία  απέδειξε πως υπάρχει ενορχηστρωμένο σχέδιο για να δημιουργηθεί μεγάλο ρήγμα στην παράταξη του δημάρχου, ρήγμα για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει εμείς εδώ και καιρό ότι κάποιοι έχουν βάλει σκοπό ζωής να εκθρονίζουν τον νυν Δήμαρχο, ροκανίζοντας την καρέκλα του σε κάθε ευκαιρία.
 
Ακόμα μια φορά, δικαιωνόμαστε ως Attica Today, καθώς από τη χθεσινή ψηφοφορία και πλέον αναμένουμε  ραγδαίες εξελίξεις τους αμέσως επόμενους μήνες με μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις.
 
Δήμαρχε σε προειδοποιήσαμε να πάρεις δραστικά μέτρα. Ξεκίνησε τις διαγραφές πριν τις ανεξαρτητοποιήσεις και μη δίνεις δικαιώματα σε αυτούς που σου ροκανίζουν την καρέκλα.
 
Δεν μπορεί να ανέχεσαι για δεύτερη φορά την κα Μπομπόνη που σου γυρίζει συστηματικά την πλάτη και δεν έχει σεβαστεί τον θεσμικό σου ρόλο και σε ακυρώνει σε κάθε ευκαιρία. Διάγραψε την χθες!
 
Μάζεψε την παράταξή σου και τρίξε τους τα δόντια πριν να είναι αργά!
 
Και επειδή τα γραπτά μένουν σου θυμίζουμε τι έλεγε ο αντιδήμαρχος κύριος Μιχάλης Βρεττός για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πριν κάποιους μήνες στο Facebook.
 
Λέτε εκείνο το δημοσίευμα να ήταν προφητικό;