Απάντηση Γιώργου Γκόντζου σε δημοσίευμα του Δήμου Διονύσου κατά της Atticatoday

Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 15:05 | Δήμος Διονύσου

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας θα αναπαράξουμε αυτούσιο το κείμενο-απάντηση του Γραφείου Τύπου Δήμου Διονύσου που διευθύνει ο edionysos κος Πετρόπουλος - με κάποια μικρά σχόλια ενδιάμεσα που σκοπίμως απέφυγε το γραφείο να απαντήσει...  

 

Ακολουθεί απάντηση του Δήμου Διονύσου σε συκοφαντικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας atticatoday.gr:

«Σε απάντηση δημοσιεύματος της ιστοσελίδας atticatoday.gr την Τετάρτη 3/8/2022 με τίτλο "Δήμος Διονύσου: O απροσδόκητος «σύμμαχος» του Γιάννη Καλαφατέλη στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Το γλέντι εκατομμυρίων των 3Κ συνεχίζεται..." οφείλουμε να επισημάνουμε τα πιο κάτω:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ασχολείται με το Δήμο Διονύσου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, αναπαράγοντας διάφορα απίθανα σενάρια φαντασίας και μυθοπλασίες, σε μια αντιδεοντολογική προσπάθεια άσκησης πίεσης, προφανώς για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει... 

 

Σχόλιο Atticatoday: Η αναφορά μας γίνεται στο κύριο Καλαφατέλη ως Δήμαρχο και όχι στον Δήμο Διονύσου. Με ποιο δικαίωμα καπηλεύεται ο Δήμαρχος το Δήμο, βγάζει ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου με το επίσημο logo και δεν απαντάει ο ίδιος; Ενδεικτική συμπεριφορά  το πώς αντιμετωπίζει το Δήμο ο Καλαφατέλης! 

 

Σε κάθε περίπτωση, η εμμονική και... αγωνιώδης προσπάθεια οποιουδήποτε εκδότη ή δημοσιογράφου να παρέμβει με το έτσι θέλω στα δημόσια πράγματα ενός φορέα -και εν προκειμένω ενός Δήμου- θα μπορούσε να είναι έως ενός σημείου θεμιτή, όλα όμως έχουν και ένα όριο.

Το όριο αυτό ξεπεράστηκε με το συγκεκριμένο δημοσίευμα που μεταξύ άλλων αναληθειών προβαίνει σε μία απαράδεκτη αναφορά κάνοντας λόγο για ύπαρξη δήθεν «κρυονεριώτικης  πολιτικής καμόρας».

 

Σχόλιο Atticatoday: Μας λυπεί το γεγονός πως η φράση αυτή έχει γίνει «συνώνυμο» του Καλαφατέλη και της παρέας του από την προηγούμενη θητεία του ως δήμαρχος και στο Δήμο Διονύσου αναπαράγεται από πολλούς δημότες που αντιμετωπίζουν συστηματικά τέτοιες νοοτροπίες, όσοι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του δημάρχου και δεν είναι από το κάστρο του «καμμένου» Κρυονερίου.

 

Τέτοιες συκοφαντικές αναφορές με ορολογία μαφίας είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες και προσβάλλουν όχι μόνο το Δήμαρχο και τα στελέχη της Διοίκησης αλλά και το Δήμο Διονύσου συνολικά συμπεριλαμβανομένων όλων των Δημοτικών του Κοινοτήτων.

Είναι άλλο να ασκείται κριτική σε θεσμούς ή πρόσωπα, ακόμη και άδικη, και διαφορετικό το να εκτοξεύεται λάσπη με απαράδεκτα υπονοούμενα και διχαστικά διλήμματα.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ότι αν έχουν στοιχεία για οποιαδήποτε έκνομη πράξη να κατονομάσουν ποιους εννοούν και να στείλουν τα στοιχεία στη δικαιοσύνη.

 

Σχόλιο Atticatoday: Γνωρίζετε κύριε Καλαφατέλη το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ); Tι θα τους απαντήσετε για την σύσταση εταιρείας που έχει αναλάβει τον καθαρισμό στο Δήμο λίγες μέρες μετά την Μήδεια; Πληρούσε όλες τις προυποθέσεις; Στοιχεία υπάρχουν και συλλέγονται και άλλα. Εάν η αντιπολίτευση του Δήμου κωφεύει, που οφείλει να τα καταγγείλει, θα αναγκαστούμε να το πράξουμε εμείς!

 

Σε διαφορετική περίπτωση λειτουργούν ως κοινοί συκοφάντες και μεσάζοντες φημών που εκπορεύονται από κάποιους για δημιουργία ψευδών εντυπώσεων (πες πες κάτι θα μείνει) και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Σχόλιο Atticatoday: Αποφεύγετε Δήμαρχε να μιλήσετε για την ταμπακιέρα; Πόσα χρήματα έχουν δοθεί και σε ποiους που ο δήμος θα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 2 ΧΡΟΝΙΑ με τις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων να πηγαίνουν σύννεφο! Σε ποιους φίλους και κουμπάρους  δόθηκαν οι δουλείες και που τα 600ευρα της Μήδειας από το ΥΠΕΣ του κολλητού σας φίλου;;; 

Ο Δήμος Διονύσου έδωσε και δίνει μάχη για να αντιτάξει τις δυνάμεις του απέναντι σε μια δύσκολη κατάσταση που βίωσε, με φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές, και στο τέλος θα τα καταφέρει. Κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης  της κοινής γνώμης με λάσπη και συκοφαντίες είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό».   

Σχόλιο Atticatoday: Επιβεβαιωθήκαμε στο παρελθόν, θα επιβεβαιωθούμε και τώρα γιατί γράφουμε αλήθειες που εσείς συστηματικά προσπαθείτε να αποκρύψετε. Θα μας απαντήσετε λοιπόν γιατί αρνούνται δημοτικοί σας σύμβουλοι να γίνουν αντιδήμαρχοι; Mήπως κανένας δεν θέλει να κατέβει μαζί σας στον συνδυασμό σας γιατί επέρxεται συντριβή στις εκλογές του 2023;

Σας συμβουλεύουμε να καθίσετε σπίτι σας και να αποχωρήσετε από τα κοινά με αξιοπρέπεια, όσο ακόμα είναι καιρός.

Αν αντέχει το στομάχι σας να φύγετε και ως χαμένος και ως αποτυχημένος Δήμαρχος...τότε θα μας επιβεβαιώσετε ξανά και δεν νομίζουμε πως το αντέχετε.

Περισσότερα σε λίγο καιρό.... 

H απάντηση στο άρθρο μας, μας  επισυνάπτηκε από το επίσημο email του Δήμου με την παρακάτω φωτογραφία:

 

ΔΙΠΛΑ