Δημαιρεσίες Δήμου Διονύσου: Απανωτές πολιτικές ήττες Καλαφατέλη - Αναβολή της διαδικασίας για 16/1 λόγω αντιδράσεων σύσσωμης της αντιπολίτευσης...Πηδάνε και άλλοι από το καράβι που βουλιάζει!"

Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 19:18 | Δήμος Διονύσου

Ενώ στους Δήμους της Αττικής, οι ειδικές συνεδριάσεις για την ανάδειξη Νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Επιτροπών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, λίγο ή πολύ, σε φυσιολογικά πλαίσια, στον Δήμο Διονύσου τα πράγματα έχουν πάρει μια διαφορετική τροπή.

Η «Δύναμη Ευθύνης» του Γιάννη Καλαφατέλη έχει κυριολεκτικά εξαγριώσει με την Αδυναμία και την Ανευθυνότητα της, τόσο μια μεγάλη μερίδα Δημοτών που την ανέδειξαν στην διοίκηση του Δήμου (βλέπε Μήδεια, πυρκαγίες, οδικό δίκτυο, απορρίμματα, καθημερινότητα κ.ο.κ), όσο και σημαντικούς παράγοντες μέσα στην διοίκηση.

Πόσο μάλλον το σύνολο της αντιπολίτευσης,  που εδώ και δύο χρόνια, γίνονται μάρτυρες συστηματικών αντιδημοκρατικών πρακτικών, πεζοδρομιακής συμπεριφοράς και κατασπάθισης δημοτικών πόρων σε απευθείας αναθέσεις για «άρτο και θεάματα ».

Ακόμα μια «επιτυχία» του Καλαφατέλη και της παρέας του, ήταν να ΜΗΝ πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Διονύσου την Κυριακή 9/1 καθώς, αγνόησε για ακόμα μια φορά τα εύλογα ερωτήματα και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. 

Με κοινή επιστολή, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μίλησαν για την ακαταλληλότητα του χώρου, την παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και την διασφάλιση της εκπροσώπησης από συμβούλους που πληρούν ή όχι τα πρωτόκολλα υγιεινής για συμμετοχή τους στην δια σώζης ψηφοφορία. 

Όπως ήταν αναμενόμενο η αντίδραση της διοίκηση, μετά από 72 ώρες, πάνω στη ίδια λογική. Να διεξαχθούν οι δημαιρεσίες την Κυριακή 16/1 χωρίς κανένα αίτημα της αντιπολίτευσης δεκτό. Στείρα πολιτική καφενείου σαν να λέμε του στυλ - αποφασίζω και διατάζω.

Φωνή βοώντος δηλαδή...

Αλλά όπως έχουμε επισημάνει, εάν κάποιοι κάνουν πως δεν ακούν,  πολλοί μέσα από την παράταξη του Καλαφατέλη αρχίζουν και καταλαβαίνουν πως η πίτα είναι για λίγους και χρήσιμους,  και πως ο ρόλος τους μέσα στην διοίκηση είναι διακοσμητικός. 

Εννοείται  βέβαια, ουδέν σχόλιον, από τα «αργυρώνητα» ειδησειογραφικά site της περιοχής που ζουν στο παράλληλο σύμπαν της διοίκησης και δεν πληρούν τις στοιχειώδης αρχές δεοντολογίας και δημοσιογραφίας για χάρη των Δημοτών που λένε πως ενδιαφέρονται για την ανεξάρτητη ενημέρωση τους. Να είναι σίγουροι αυτοί οι κύριοι/ες πως οι Δημότες και κρίση έχουν και γνωρίζουν τις κολεγιές τους. 

Είχαμε μιλήσει πως έρχονται ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών του συμβούλων. Δικαιωθήκαμε.  Η πρώτη του Φώτου και μάλιστα από το λεγόμενο « Κάστρο του Κρυονερίου» είναι γεγονός, η οποία φαίνεται πως άνοιξε τον χορό και έπεται συνέχεια πολύ σύντομα...

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθεί δεύτερη και ίσως τρίτη ανεξαρτητοποίηση. Από την μία σφαλίαρα στην επόμενη.

Ένας ένας πηδάνε από το καράβι της «Δύναμης Ευθύνης» που βουλιάζει κύριε Καλαφατέλη, και εσύ ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως  «ο βασιλίας είναι γυμνός »! 

Σου ευχόμαστε περαστικά με τον κορονοϊό, όμως θα πρέπει να συνέλθεις γρήγορα και να σκεφτείς καλά πως θα αντέξεις την κατρακύλα που πλησιάζει.