Διόνυσος- Δημαιρεσίες: Το θρίλερ συνεχίζεται..."Αντάρτικο" στην παράταξη του Καλαφατέλη - Με διαγραφές και απειλές απαντά ο Δήμαρχος - Η αντιπολίτευση θα απέχει από την συνεδρίαση για δεύτερη φορά!

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 17:48 | Δήμος Διονύσου

Μετά το ναυάγιο στην έκτακτη διαπαραταξιακή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αρχές της εβδομάδας ανάμεσα στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου, για να βρεθεί η χρυσή τομή της επανάληψης της ειδικής συνεδρίασης στις 16/1, σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση εναντίον της διοίκησης Καλαφατέλη πως θα μποϊκοτάρει την διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αttica Today, o σκληρός πυρήνας Καλαφατέλη αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα με την Αντιπολίτευση, με σκοπό να μην χρεωθεί ακόμα μια πολιτική ήττα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η απόφαση του Δημάρχου Διονύσου να "χαρίσει" την θέση του Προέδρου του Δ.Σ στο Νάσο Κρητικό (γνωστό στον Δήμο για την φερεγγυότητα και την ανιδιοτέλεια του), μετά από μεταξύ τους αλισβερίσι, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις μέσα στην παράταξη του.  Ιδιαίτερα, όταν ο πρώην υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας είχε αποκαλέσει μέσα σε ΔΣ "θεατρίνο" τον Καλαφατέλη, για την απόφασή του τελευταίου, να τον ξηλώσει μετά την Μήδεια για τα όσα ευτράπελα έγιναν στον Δήμο από την περσινή κακοκαιρία. 

Εύλογα ερωτήματα λοιπόν προκύπτουν! Από που τον κρατάει ο Κρητικός και του δίνει την έμμισθη θέση, όταν και οι πέτρες ξέρουν πως δεν κάνει; Οι άλλοι σύμβουλοι της παράταξής του που είναι 1000 φορές καλύτεροι γιατί μένουν στην απέξω ακόμα μια φορά;

Το μόνο σίγουρο είναι πως η αμφισβήτηση για τις επιλογές και τις πρακτικές του Καλαφατέλη αρχίζουν σιγά-σιγά αλλά σταθερά να βγαίνουν στο προσκήνιο. Στην υποψία και μόνο να κατατεθούν δύο υποψηφιότητες από την διοικούσα παράταξη και στην μυστική ψηφοφορία να πλειοψηφούσε η επιλογή (του δικηγόρου)  που δεν άρεσε στον Καλαφατέλη, σήμανε συναγερμό.

Αρχίζει να φουντώνει το "αντάρτικο" στην Δύναμη Ευθύνης μετά την πρώτη ανεξαρτητοποίηση του Φώτου, πριν ένα μήνα και οι - κακές γλώσσες - μιλάνε για μια ομάδα 3-4 συμβούλων της διοίκησης,  που συντονίζουν τις κινήσεις του κατά του Δημάρχου.

Η συνταγή του Καλαφατέλη, για να γλιτώσει από το διασυρμό, είναι οι προσωπικές απειλές στους εν λόγω συμβούλους πως θα διαγραφούν και πως θα τους τελειώσει πολιτικά! Μάλιστα λέγεται πως έφτασε στο σημείο να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα στα σπίτια των συμβουλών του,  για να εξασφαλίσει με υπογραφές πως δεν θα διεκδικήσει άλλος πέρα από το Κρητικό την θέση του Προέδρου! Και την σκιά του πλέον φοβάται...

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κυλήσουν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Διονύσου. Θα είναι σίγουρα οι τελευταίες; Πάντως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, ο Καλαφατέλης θα βγει "λαβωμένος" και μένει να δούμε με πόσους συμβούλους θα μείνει μέσα στο επόμενο τρίμηνο!

Για την ιστορία, ακολουθεί η κοινή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης:

Πριν καλά–καλά απενεργοποιηθούν οι ηλεκτρονικές συνδέσεις της Διαπαραταξιακής συνάντησης της 11ης/1/2022, που έγινε με πρωτοβουλία των 4 Παρατάξεων της αντιπολίτευσης και πριν αξιολογηθούν τα όσα ειπώθηκαν, ώστε να πραγματοποιηθεί η επαναληπτική ειδική συνεδρίαση της 16ης/1/2022, η διοίκηση του Δήμου μας είχε ήδη έτοιμη την σχετική ανακοίνωση (!!!) απόσεισης των ευθυνών της για την μη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την μη διασφάλιση των μελών του από τον κίνδυνο νόσησης.

Η χθεσινή της ανακοίνωση, για μια φορά ακόμα, προσπαθεί ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και παράλληλα, με την έκδοση της νέας Πρόσκλησης, όχι μόνο δείχνει την αλαζονεία και την εξουσιομανία της, αλλά κυρίως αυτοδιαψεύδεται (!)

Συγκεκριμένα:

1. Αποσιωπά ηθελημένα και δεν εφαρμόζει, όπως θα μπορούσε, το άρθρο 6 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με το οποίο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η συγκεκριμένη, με απόφαση του η συνεδρίαση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο εντός ή και εκτός έδρας του Δήμου (νόμιμη σύγκληση και λήψη απόφασης «δια περιφοράς», όπως ήδη έγινε στις 3/1/2022 για άλλο επείγον θέμα).

2. Αποδίδει στις Παρατάξεις μας παρερμηνεία της 643/69472/24-9-2021 εγκυκλίου του ΥΠΕΣ “…φτάνοντας στο σημείο να αμφισβητήσουν με αυθαίρετη ερμηνεία την εγκυρότητα της Πρόσκλησης για τη συνεδρίαση…” ενώ στη νέα Πρόσκληση με αριθ. πρωτ. 928/12-1-2022 υιοθετεί την «αυθαίρετη ερμηνεία μας» και προσθέτει τη σχετική παράγραφο με το χρονικό διάστημα προσέλευσης των μη εμβολιασμένων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος!

Άραγε, πότε έκανε λάθος ο Προεδρεύων, όταν μας απάντησε εγγράφως (αριθ. πρωτ: 413/7-1-2022) ότι δεν υφίσταται ακυρότητα ή τώρα που εφάρμοσε την εν λόγω εγκύκλιο (αναγραφή της ουσιώδους πληροφορίας στη πρόσκληση), όπως εξαρχής είχαμε ζητήσει;;;

3. Αποφασίζει αυθαίρετα η διοίκηση του Δήμου ότι “…ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου αδιαμφισβήτητα πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης KAI MONO συνεδρίασης αναφορικά με τις δημαιρεσίες.”(!!!). Αντίθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, “…η απόφαση για τη μόνιμη φιλοξενία των υπόλοιπων Δημοτικών Συμβουλίων στην εν λόγω αίθουσα δεν μπορεί να ληφθεί σε αυτή τη φάση της πανδημίας…”

Με δυο λόγια, στις 16/1/2022 το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου είναι ασφαλές, από την επόμενη μέρα όμως… δεν είναι ασφαλές και θα επανεξεταστεί στο μέλλον, γεγονός που δεν απορρέει από την επικαλούμενη 70η εγκύκλιο παρ. (γ) καθώς οι μικτές συνεδριάσεις (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο ακόμα και πιο απαιτητικό και για τον ανωτέρω χώρο.

Ο λόγος εμμονής της είναι προφανής, η δημοτική αρχή δεν θέλει αλλά και φοβάται την δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς η κριτική για τα πεπραγμένα της γίνεται πιο επώδυνη και δεν θα μπορεί πλέον να υπεκφεύγει (δεν άκουσα, είχα πρόβλημα σύνδεσης κ.α.) και η λήψη των αποφάσεων πιο δύσκολη τώρα, που τα μαύρα σύννεφα των επιλογών της την έχουν ζώσει από παντού.

4. Διαστρεβλώνει η διοίκηση του Δήμου τη θέση μας για τους νοσούντες. Ουδέποτε “στηλιτεύσαμε τη μη συμμετοχή των «νοσούντων» από Covid-19 στην ψηφοφορία”. Αντίθετα ζητήσαμε εξαρχής διευκρινίσεις και οδηγίες σχετικά με τους νοσούντες γιατί δεν αναφέρονται στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.

Το λογικό ερώτημα μας στηριζότανε (και εξακολουθεί να ισχύει) στο πως είναι δυνατόν οι νοσούντες να έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στην συνεδρίαση διαδικτυακά, να συμβάλουν στην λήψη της απαρτίας ή/και να συμμετέχουν στις διαδικασίες ενώ δεν μπορούν να ψηφίσουν λόγω της μυστικότητας της ψήφου καθώς δεν προβλέπεται ο τρόπος. Συμφωνεί ή διαφωνεί η διοίκηση του Δήμου με το ερώτημά μας και αν ναι, σε ποιές ενέργειες προέβη;

5. Αναγνωρίζει την αδυναμία της, απορίας άξιο με την ικανότητά της στις απ’ ευθείας αναθέσεις, να υποστηρίξει την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Στεφάνου επικαλούμενη “αργό internet” στην εποχή της οπτικής ίνας αλλά και “άλλες τεχνικές δυσκολίες”, όπως η λειτουργία μικροφωνικής εγκατάστασης, η έλλειψη καλωδίων(!!) κ.λπ.

Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η θέση της αυτή αποτελεί κυνική δήλωση ανικανότητας! Εμείς αντίθετα, αναμένουμε την επόμενη απευθείας ανάθεση για υλικοτεχνική υποστήριξη οποιασδήποτε (εορταστικής ή μη) εκδήλωσης του Δήμου, ώστε να της θυμίσουμε την δήλωση της αυτή!

Επιβεβαιώνει και αναγνωρίζει απροκάλυπτα και χωρίς απολύτως κανένα δισταγμό ότι είναι ένας άβουλος εκτελεστικός βραχίονας, ο οποίος δεν έχει καμιά δυνατότητα αντίδρασης έναντι των προβλημάτων και των ερωτημάτων που δημιουργούν οι εγκύκλιες του ΥΠΕΣ, όπως και η ίδια αποδέχεται εγγράφως (αριθ. πρωτ: 413/7-1-2022).

Κύριοι της διοίκησης του Δήμου,

Το δημοκρατικό «παρών» που ζητάτε πρέπει να είναι ειλικρινές, να έχει ουσία και περιεχόμενο, και δεν εξαντλείται με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων για την λήψη μιας τυπικής απαρτίας, ούτε για την τήρηση προβληματικών ή προχειρογραμμένων εγκυκλίων του ΥΠΕΣ.

Άλλωστε ουδεμία ενημέρωση είχαμε ως Παρατάξεις πριν την έκδοση της Πρόσκλησης με αρ. πρωτ. 350/5-1-2022 για την συνεδρίαση της 9ης/1/2022, για τυχόν προβληματισμούς ή ενέργειες της διοίκησης. Αντίθετα, εμείς ως Παρατάξεις θέσαμε με υπευθυνότητα τους προβληματισμούς μας με την από 7/1/2022 επιστολή προς τον προεδρεύοντα Σύμβουλο και εμείς και πάλι ζητήσαμε την σύγκληση της τηλεδιάσκεψης της 11ης/1/2022, προσπαθώντας να εξευρεθεί λύση, σε αντίθεση με αυτά που λανθασμένα αναφέρονται σε ηλεκτρονικά μέσα. Άραγε οι διοικούντες, ως μεγαλόσχημοι και γνώστες, ποια πρωτοβουλία πήραν πριν φθάσουμε σε αδιέξοδο;

Σε κάθε περίπτωση όλοι, ΥΠΕΣ – διοίκηση του Δήμου – δημοτικές παρατάξεις – δημοτικοί σύμβουλοι – δημότες, γνωρίζουν ότι την προσεχή Κυριακή 16/1/2022 θα συγκροτηθεί το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία θα συγκροτηθούν και οι Επιτροπές του Δήμου, είτε υπάρξει απαρτία είτε όχι. Ο νόμος έχει φροντίσει γι’ αυτό και η ομαλή λειτουργία του Δήμου είναι εξασφαλισμένη…

Το μήνυμα προς τους δημότες επίσης, είναι σαφές.

Ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναλάβαμε κάθε πρωτοβουλία για την ομαλή διεξαγωγή της ειδικής αυτής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε και η δημοκρατική λειτουργία να διασφαλιστεί και τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρηθούν. Αντίθετα, η διοίκηση του Δήμου αρκέστηκε να προσπαθεί να εφαρμόσει, κατά πως την εξυπηρετεί, τις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και να απαντά αρνητικά σε κάθε πρότασή μας.

Η αποχή μας από την συνεδρίαση της 16ης/1/2022 αποτελεί ελάχιστη ένδειξη υπευθυνότητας, συνέπειας και ευθύνης έναντι των δημοτών του Δήμου Διονύσου.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΖΑΜΑΝΗΣ /ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ/ ΕΥΠΟΛΙΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΟΓΛΟΥ/ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΛΗΜΗΣ/ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ

ΔΙΠΛΑ