ΦΩΤΟ - Κορωπί: Δείτε με ντοκουμέντα τη δράση του 42χρονου που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 15:07 | Δήμος Κρωπίας

Σε τραγωδία παραλίγο να εξελιχθεί μια οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στο Κορωπί. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 13 αστυνομικοί οι οποίοι όπως αποκαλύπτει το newpost ήρθαν αντιμέτωποι με έναν 43χρονο που δεν δίστασε να τους εμβολίσει και να απειλήσει τη ζωή τους.

 

Οι αστυνομικοί γλίτωσαν από καθαρή τύχη ενώ τέσσερις από αυτούς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητό του, όχι όμως και τον ίδιο.

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής που ήταν επικεφαλής στην επιχείρηση, κατέθεσε περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης :

«Στο σημείο ήταν επίσης σταθμευμένα 4 οχήματα στο ένα εκ των οποίων επέβαινε ένα άτομο στην θέση του οδηγού με αναμμένη τη μηχανή. Το όχημα ήταν μάρκας RENAULT χρώματος μαύρου. Ενώ βρισκόμασταν σε απόσταση περίπου δέκα με δεκαπέντε μέτρα από το ανωτέρω όχημα, ο οδηγός απρόκλητα, δηλαδή χωρίς κανένα απολύτως λόγο, και μόνο στη θέα μας εκκίνησε το όχημα του και κάνοντας οπισθοπορεία αναπτύσσοντας ταχύτητα κινήθηκε στο σημείο που βρισκόμασταν τόσο εμείς οι αστυνομικοί όσο και οι άλλοι.

 
 

Βλέποντας το όχημα να κινείται κατευθείαν προς το μέρος μας, αρχίσαμε να φωνάζουμε να σταματήσει γιατί αντιληφθήκαμε τον επικείμενο κίνδυνο να μας χτυπήσει λόγω της στενότητας του δρόμου. Ωστόσο εκείνος δεν υπάκουσε στις επιτακτικές μας εντολές και συνεχίζοντας την οπισθοπορεία κινήθηκε κατά πάνω μας με εμφανή ανθρωποκτόνο πρόθεση, με αποτέλεσμα να χτυπήσει αρχικά ένα άλλο άτομο και ακολούθως αστυφύλακα ο οποίος έπεσε στο έδαφος και στο πλαίσιο της άμυνας και μη έχοντας άλλο τρόπο να προστατεύσει τον ευατό του και τους υπόλοιπους από την επικείμενη παράσυρση πυροβόλησε μία φορά προς τους τροχούς του αυτοκινήτου. Εγώ προκειμένου να προστατευθώ πρόλαβα και τραβήχτηκα εκτός της τροχιάς του, ενώ ο οδηγός του οχήματος με εμπρόσθια κίνηση επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στην προσπάθεια του αυτή να ξεφύγει κάνοντας επικίνδυνους και αλλοπρόσαλλους ελιγμούς δεξιά και αριστερά με το όχημά του κινήθηκε προς το χωματόδρομο που βρισκόμασταν εγώ και άλλοι αστυνομικοί χτυπώντας με τη δεξιά πλευρά τον έναν αστυνομικό τραυματίζοντάς τον στην αριστερή πλευρά του σώματός του ενώ συνέχισε την πορεία του σε άλλους αστυνομικούς.»

Ο διοικητής στην προσπάθειά το,υ όπως κατέθεσε, να γλιτώσει τα χειρότερα και να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, πυροβόλησε για να ακινητοποιήσει το όχημα. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή και προφυλακίστηκε.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δήλωσε στο newpost:

«Λανθασμένη και υπερβολική η ποινική δίωξη, αντί να βρίσκονται άλλοι κρατούμενοι διαπράττοντας αυτοί το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, τη στιγμή που πυροβολούν εν ψυχρό χωρις ιδιαίτερο λόγω και χωρίς να έχουν δεχθεί επίθεση, βρίσκεται ο αδύναμος και ανυπεράσπιστος απο τη πολιτεία Ρομά. Ο εντολέας μου θα μηνύσει τους δράστες της οπλοχρησίας εις βάρος του και θα κινηθεί αστικά για την οικονομική του αξίωση, εξαιτίας της αναπηρίας του αριστερού του χεριού.»

Πηγή: newpost.gr

ΔΙΠΛΑ