Δήλωση Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Κιούση στην 1η θεματική συνάντηση της Περιφέρειας Αττικής «Η Αττική αλλάζει. Το ΕΣΠΑ στην πόλη σου». (video)

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 08:12 | Δήμος Κρωπίας

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορωπίου με στόχο την ενημέρωση των Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την πορεία του ΕΣΠΑ, ο Δημήτρης Κιούσης.

Μιλώντας στην κάμερα του Attica Times ο Δήμαρχος Κρωπίας είπε πως έθεσε  τα σημαντικά προβλήματα της πόλης του τα οποία και ευελπιστεί να επιλυθούν με τη συνδρομή της Περιφέρειας. Οπως είπε στο Δήμο Κρωπίας γίνεται το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό και υγειονομικό έργο , η αποχέτευση ακαθάρτων που εξυπηρετεί και άλλες περιοχές, ένα έργο το οποίο είναι  προς ολοκλήρωση καθώς μένει να ολοκληρωθεί ο υποθαλάσσιος αγωγός. Οπως είπε  ο βιολογικός καθαρισμός είναι σχεδόν ολοκληρωμένος , ενώ έχουν χουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχαν γίνει εδώ και 40 χρόνια, παράλληλα με έργα ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας  κλπ

Ο κ. Κιούσης έθεσε το θέμα της έλλειψης πόρων καθώς όπως είπε, οι δήμοι δεν έχουν χρήματα.

“Ο δήμος μας έχει 7 εκατομμύρια έσοδα λιγότερα κάθε χρόνο. Έχουμε ξεπεράσει τα 80 εκατομμύρια έλλειμα στο δήμο από κρατικές επιχορηγήσεις τα τελευταία χρόνια. Ευελπιστούμε να υπάρξει μια αντιστοίχιση αυτών των κονδυλίων .Τα χρήματα που διαχειρίζεται η περιφέρεια είναι για τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν κονδύλια από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ των υπουργείων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγήhttps://atticatimes.gr

 

ΔΙΠΛΑ