«Πρωτοποριακό πρόγραμμα» για ανέργους στον Δήμο Μεγαρέων για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 17:46 | Δήμος Μεγαρέων

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεγαρέων πληροφορεί ότι «ο Δήμος Μεγαρέων προσφέρει μια πρωτοποριακή διαδικτυακή υπηρεσία η οποία έχει ως στόχο την άμεση και εξατομικευμένη ενημέρωση των άνεργων δημοτών και κατοίκων του, μέσω της γνωστοποίησης σε αυτούς κάθε δημοσιευμένης αγγελίας (σε οποιονδήποτε τομέα) για θέση εργασίας στον Δήμο Μεγαρέων και σε ολόκληρη την Αττική.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Μεγαρέων για την ενίσχυση της επαγγελματικής αποκατάστασης των άνεργων δημοτών, οι υπηρεσίες του δήμου, μέσω της πλατφόρμας Vol System, εξασφαλίζουν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναζήτηση εργασίας, με οικονομία χρόνου των ενδιαφερομένων (και φυσικά, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για αυτούς)».

Τα πλεονεκτήματα, περιληπτικά, που προσφέρει το σύστημα είναι:

– Εκμηδένιση του χρόνου αναζήτησης νέων αγγελιών από τον ενδιαφερόμενο δημότη ή κάτοικο, εφόσον αυτή γίνεται πλέον από το σύστημα. Η βάση δεδομένων που διαθέτει το πληροφοριακό σύστημα ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις αγγελίες εργασίας ιδιωτικού τομέα, δημοσίου τομέα, ΟΑΕΔ κλπ.

– Παράκαμψη της διαδικασίας συλλογής και αποστολής στοιχείων επικοινωνίας για τον εκάστοτε εργοδότη, καθώς κάθε αγγελία περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία γνωστοποιούνται αυτόματα και εξατομικευμένα στον κάθε άνεργο κατά την ενημέρωση των αγγελιών οι οποίες τον ενδιαφέρουν(με ηλεκτρονικό μήνυμα).

– Ενημέρωση όλων των ανέργων, ακόμα κι αυτών που δε μπορούν να χρησιμοποιήσουν κοινωνικά δίκτυα, για όλες τις αγγελίες οι οποίες τους ενδιαφέρουν (αντίστοιχες της ειδικότητας και των ενδιαφερόντων τους) χωρίς την πιθανότητα παράληψης κάποιας αγγελίας.

– Δυνατότητα παρακολούθησης του έργου μέσω στατιστικών στοιχείων τα οποία μπορούν να εξάγουν οι διαχειριστές για την ενημέρωσή τους αναφορικά με τις τάσεις και ελλείψεις της αγοράς εργασίας του Δήμου, παρουσιάζοντας θέσεις/επαγγέλματα με αυξημένη/μειωμένη ζήτηση.

Μια ακόμη καινοτομία του συστήματος VolSystem είναι η σύνδεσή του με την τοπική επιχειρηματικότητα. Μέσω της πλατφόρμας αναδεικνύεται επίσης, η τοπική επιχειρηματικότητα εφόσον υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης τοπικών αγγελιών για κάθε Δήμο οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω την γεωγραφικής τους εγγύτητας. Απευθυνόμενοι στον Δήμο, οι επιχειρηματίες μπορούν να καταχωρούν απευθείας αγγελίες, για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει η επιχείρησή τους.

Μέσω των παραπάνω πλεονεκτημάτων του πληροφοριακού συστήματος, που λειτουργεί στον Δήμο Μεγαρέων, η υπηρεσία εύρεσης εργασίας στους δημότες απλουστεύεται και καθίσταται άμεση, αποτελεσματική και εξατομικευμένη.

Επισκεφθείτε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μεγαρέων με το βιογραφικό σας σημείωμα, Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 13:00.

Ο αρμόδιος υπάλληλος θα καταχωρήσει τα στοιχεία σας και θα σας ενημερώνει για νέες ευκαιρίες εργασίας σχετικές με την ειδικότητα και την προϋπηρεσία σας.

Πληροφορίες:
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μεγαρέων
ΠΕΟΑΚ & Μινώας, Μέγαρα, 19100
ΤΗλ: 22960 26862
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.