Πως ο δήμαρχος Ωρωπού άλλαξε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας

Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 11:35 | Δήμος Ωρωπού
Όταν ένας δήμαρχος είναι αποφασισμένος να θυσιάσει ακόμα και την καρέκλα του για τα δίκαια αιτήματα του δεν είναι απλά χρήσιμος μόνο στους δημότες του αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Κλασσικό παράδειγμα ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2019 που παρέλαβε τα κλειδιά ενός ξεχαρβαλωμένου και χρεωμένου Δήμου κατάφερε μέσα σε 2,5 χρόνια όχι μόνο να τον φέρει στα ίσια του αλλά και να τον κάνει πρωταγωνιστή.
Αυτά που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες με το τμήμα Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στον Κάλαμο του Δήμου Ωρωπού είναι ενδεικτικά.
Υπήρξε η πληροφορία πως το Τμήμα Ασφαλείας θα μεταφερθεί από τον Κάλαμο στον Ωρωπό.
Ο Γιασημάκης αν και κατάγεται από τα Νέα Παλάτια του Ωρωπού και ενδεχομένως κάποιος άλλος στη θέση του να σφύριζε αδιάφορα, δεν άντεξε την αδικία για τον Κάλαμο και τον Δήμο του και πέρασε άμεσα στην αντεπίθεση.
Την ίδια κιόλας ημέρα δημοσιοποίησε το πρόβλημα στους δημότες του και αναζήτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ξεκαθαρίζοντας του πως δεν θα φύγει από το Υπουργείο εάν δεν δοθεί λύσει στο ζήτημα που προέκυψε.
Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Γιασημάκης είδε το πρόβλημα ως την κατάλληλη ευκαιρία να θέσει και πάλι το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Καλάμου που έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι καθώς ο τότε δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης ούτε που ασχολήθηκε με το θέμα.
Από το 2017 μέχρι σήμερα το Καπανδρίτι, το Πολυδένδρι, η Μαλακάσα, οι Αφίδνες, το Μαρκόπουλο και οι γύρω περιοχές είναι ορφανές από αστυνόμευση. Και αναφερόμαστε σε έναν τεράστιο Δήμο 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με δύο δομές μεταναστών και δύο φυλακές.
Έτσι ο Γιασημάκης βρήκε την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Καπανδριτίου, εκτός φυσικά από την διατήρηση του τμήματος Ασφαλείας στον Κάλαμο.
Κάποιος άλλος στη θέση του δεν θα ασχολιόταν  με το θέμα, αλλά η επιμονή και τα επιχειρήματα του Γιασημάκη αλλά και η καθοριστική βοήθεια που είχε από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου κατάφεραν να αλλάξουν όλο τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή.
Τα επιχειρήματα του δημάρχου Ωρωπού που μάλιστα είχαν αποσταλεί και εγγράφως το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το Καπανδρίτι, έγιναν αμέσως αποδεκτά τόσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο ,όσο και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγο Κωνσταντίνο Σκούμα, οι οποίοι ενέκριναν όχι μόνο την διατήρηση του Τμήματος Ασφαλείας στον Κάλαμο αλλά και την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στο Καπανδρίτι, υλοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.
Και μάλιστα από ότι μαθαίνουμε υποσχέθηκε πως τα συνδράμει στα έξοδα λειτουργίας του νέου Αστυνομικού Τμήματος στο Καπανδρίτι με την παραχώρηση δημοτικού κτιρίου, ενώ θα αναλάβει τα πάγια έξοδα, όπως ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, συντήρηση.
Αυτός είναι ο δήμαρχος Ωρωπού. Απέδειξε για άλλη μία φορά πως με την σωστή πολιτική, τα σωστά επιχειρήματα και τις συνεργασίες μπορείς να πετύχεις πολλά για τον τόπο σου.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Βασίλη Οικονόμου για την ουσιαστικά παρέμβαση του αλλά και στον Τάκη Θεοδωρικάκο που για πολλοστή φορά τακτοποιεί σοβαρές εκκρεμότητες του Δήμου Ωρωπού.
Κανείς δεν ξεχνάει τις πολύτιμες βοήθειες για να κλείσουν τα χρέη του ανεκδιήγητου Θωμά Ρούσση, ο οποίος ακόμα και σήμερα έχει το θράσος και κυκλοφορεί ασκώντας κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει πετύχει πραγματικά θαύματα για τον Δήμο Ωρωπού.

ΔΙΠΛΑ