Την θεατρική παράσταση «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη απόλαυσε το κοινό στο ανοικτό θέατρο στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού

Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 16:49 | Δήμος Ωρωπού
 
Πρόκειται για διήγημα (νουβέλα) που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε συνέχειες, στο περιοδικό Παναθήναια το 1903, με υπότιτλο: «Κοινωνικόν μυθιστόρημα». Αποτυπώνει το κακό, το ασυγχώρητο και ατιμώρητο κακό.
 
Κεντρικό πρόσωπο είναι η Χαδούλα ή Φραγκογιαννού, που τη ζωή της, όπως θα δούμε, παρουσιάζει ο συγγραφέας στα πρώτα κεφάλαια. Η Φραγκογιαννού κυριαρχείται από την εγκληματική ιδέα της βρεφοκτονίας και διαπράττει μια σειρά από φόνους μικρών κοριτσιών.
 
Αυτή την ψυχογραφία αποτύπωσε και ο σκηνοθέτης Γιώργος Νικολαΐδης στη θεατρική μεταφορά του έργου που ανέβηκε, την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2022» που διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού.
 
Το κοινό καθηλώθηκε σε μια αιρετική παράσταση που περισσότερο ήθελε να περάσει μηνύματα για τη σύγχρονη κοινωνία. Παρουσιάζει ανάγλυφα τα δεινά των κοριτσιών εκείνης της εποχής που όμως υπάρχουν και σήμερα με άλλη μορφή που για τη Φόνισσα ήταν καλύτερα να μην ζήσουν.
 
Την εξαιρετική παράσταση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άγγελος Καλύβας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Χριστόφορος Κούτσουρης και πλήθος θεατών που έφυγαν από την παράσταση προβληματισμένοι αναζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα του θέτει ο θρυλικός συγγραφέας.

ΔΙΠΛΑ