Τι κρύβεται πίσω απο την απόφαση ανάκλησης της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία στον Ωρωπό;

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 13:50 | Δήμος Ωρωπού

Την περασμένη εβδομάδα πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για να διεξαχθεί κανονικά το καθιερωμένο -100 χρόνια και πλέον- πανηγύρι του προφήτη Ηλία.

Ο δήμαρχος κύριος Γιασημάκης ζήτησε μόλις χθες, να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα, για την ανάκληση ή μη της απόφασης της περασμένης εβδομάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κορονοϊός και τα μέτρα που θα επικαλεστεί ο δήμαρχος στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο για την ανάκληση της εμποροπανήγυρης του προφήτη Ηλία ειναι πρόφαση, καθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης επιτρέπει τέτοιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. 

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, πως ο εμπορικός σύλλογος του Δήμου Ωρωπού, ασκεί πιέσεις τόσο στους δημοτικούς συμβούλους όσο και στον ίδιο τον Δήμαρχο για να ανακληθεί το καθιερωμένο και ιερό πανηγύρι του προφήτη Ηλία!! 

Δηλαδή οι δημότες δεν έχουν το δικαίωμα να αγοράσουν φθηνότερο εμπόρευμα απο τους πάγκους στήνονται κάθε χρόνο εδώ και πλέον 100 χρόνια; 

Δηλαδή οι δημότες θα πρέπει υποχρεωτικά να ψωνίζουν μόνο απο τα μαγαζιά της περιοχής; 

Μήπως τελικά οι δημότες θα πρέπει να τιμωρήσουν και τα μαγαζιά του Δήμου Ωρωπού; 

Ελπίζουμε στο απογευματινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που κάλεσε ο κύριος Γιασημάκης να πρυτανεύσει η λογική και το σπουδαίο αυτό πανηγύρι να γίνει κανονικά, με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να παίρνουν την σωστή απόφαση.