Διασυρμός Στάμου στο δημοτικό συμβούλιο Παιανίας

Τετάρτη, 25 Μαϊος 2022 18:53 | Δήμος Παιανίας

Άκρως εριστικός αλλά κυρίως αδιάβαστος εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Στάμου με αποτέλεσμα να ηττηθεί κατά κράτος παρά τους θεατρινισμούς και την… ευαισθησία του.

Την Τρίτη το βράδυ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παιανίας συναντήθηκαν εκ νέου μετά από δύο χρόνια σε συνεδρίαση με φυσική παρουσία και όπως από το αποτέλεσμα αποδείχθηκε, η παράταξη του πρώην δημάρχου είχε πάει με σκοπό να δώσει σόου!

Η ένταση άρχισε από νωρίς θεωρώντας πως η μετάδοση της συνεδρίασης μέσω web θα τους ανέβαζε τις μετοχές. Μόνο που…

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης ήταν η αντικατάσταση του εκπροσώπου του δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου της αποχέτευσης στα Γλυκά Νερά. Και αυτό διότι ο Σπύρος Στάμου, ο οποίος είχε αναλάβει πριν από έναν χρόνο, επέλεξε να παραιτηθεί προφανώς αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκειά του αλλά με περίσσιο θράσος πρότεινε ως αντικαταστάτη του το πρωτοπαλίκαρό του Θανάση Ντζακώστα. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή έκανε δημόσια ομολογία αποτυχίας και πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο τον συνεργάτη του!

Ηρωίδα της βραδιάς η πρόεδρος του ΔΣ Μάρθα Λεκάκου η οποία πάλεψε με τα θηρία για να επιβάλλει την τάξη και βγήκε νικήτρια. Ήταν τόση δε η ένταση που επικρατούσε από τις προκλήσεις (στο χορό μπήκε δίχως να χάσει ευκαιρία και η πάντα προκλητική και αδιάφορη για τους κανονισμούς Χρυσούλα Σταμπέλου) που η Μάρθα Λεκάκου αναγκάστηκε να αποβάλλει τον Θανάση Ντζακώστα από τη συνεδρίαση διακόπτωντάς την.

Η δε Σταμπέλου κατάφερε να βγάλει εκτός εαυτού τον πάντα ευγενή Κώστα Χουλιαρά ενώ και ο πρόεδρος της ΔΕ Γλυκών Νερών Αρτέμης Βαγιωνάκης υποχρεώθηκε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στις ασυναρτησίες της αντιπολίτευσης! 

Τον ξεμπρόστιασε ο Μάδης

Η συντριπτική ήττα για τον Σπύρο Στάμου ο οποίος θεωρεί ότι απευθύνεται σε χαχόλους ήρθε όταν ο Δήμαρχος Ισίδωρος Μάδης τον κάλεσε να παρουσιάσει τα στοιχεία του έργου της αποχέτευσης. Αντί απάντησης ο πρώην δήμαρχος επιχείρησε να εμφανιστεί ενωτικός – έχοντας πρώτα τινάξει τη διαδικασία στον αέρα- με μισόλογα και ασυναρτησίες καθώς αυτή τη φορά ούτε ειδικό αγορευτή είχε ορίσει για να τον ξελασπώσει ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης γινόταν η συνεδρίαση ώστε να του «περάσουν» κάποιο σημείωμα. Η απόλυτη γύμνια. Φυσικά αποδείχθηκε πως δεν έχει καν ιδέα για ένα έργο που ο ίδιος είχε διαχειριστεί.

Λίγο νωρίτερα δε ομολόγησε ότι αγνοεί και τις διαδικασίες. Απευθυνόμενος στην πρόεδρο είπε πως «αν γνώριζα πως θα διαβάζατε την παραίτησή μου θα τα έγραφα διαφορετικά». Είχε άραγε κάτι να κρύψει;  

Για την ιστορία, στον έναν χρόνο στην επιτροπή ο Σπύρος Στάμου συμμετείχε ελάχιστες φορές ενώ ουδέποτε ασχολήθηκε ουσιαστικά. Γεγονός που του επισημάνθηκε υπενθυμίζοντας του ότι θα μπορούσε να έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση.

Φαίνεται όμως πως το ενδιαφέρον του πρώην δημάρχου περιορίζεται μόνο στο επίπεδο της ψηφοθηρίας.

 

Εφοδιαστείτε με ποπ κορν και απολαύστε με δική σας ευθύνη.

                                                                                     

ΔΙΠΛΑ