Δήλωση - ανάρτηση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου για το έργο της αποχέτευσης

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 08:32 | Δήμος Παλλήνης
Το έργο της Αποχέτευσης ανήκει στους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης. Ήταν ένα αυτονόητο, διαχρονικό και δίκαιο αίτημα τους.
Εμείς ως Δημοτική Αρχή, από το 2011 και τη δημιουργία του ενιαίου Δήμου Παλλήνης, αναλάβαμε την ευθύνη να εκπληρώσουμε αυτό το αίτημα, μέσα από ένα καινούργιο, συγκροτημένο σχέδιο που εξελίχθηκε βήμα-βήμα, με μεθοδικότητα, επιμονή και πίστη, όλα αυτά τα δέκα χρόνια, κι ενώ κανείς άλλος έως τότε, δεν το είχε κάνει.
Και τα καταφέραμε. Περάσαμε από σαράντα κύματα, αλλά ΦΕΡΑΜΕ την Αποχέτευση στον Δήμο Παλλήνης.
Το υποσχεθήκαμε, το διεκδικήσαμε και δικαιούμαστε να λέμε ότι το κάναμε πράξη.
Καμαρώνουμε γιατί καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.
Σε αυτή την μακρόχρονη διεκδίκηση του έργου της Αποχέτευσης, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που στάθηκαν αρωγοί στο αυτονόητο αίτημα μας. Υπήρξαν όμως και κάποιοι που αδιαφόρησαν ή αρνήθηκαν να βοηθήσουν, οδηγώντας ακόμα και στην απώλεια της πρώτης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης που είχαμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Για μικροπολιτικούς λόγους, χάσαμε δεσμευμένα ευρωπαϊκά κονδύλια και την δυνατότητα να έχουμε, ήδη, αποχέτευση.
Εμείς ευχαριστούμε και πάλι, ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μας, εκείνους που συνέβαλαν θετικά και βοήθησαν στο να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο. Προσωπικά, το έχω κάνει, με κάθε ευκαιρία δημοσίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον Τύπο κλπ. και θα το ξανακάνω. Κι αυτοί, κατά χρονολογική σειρά εμπλοκής τους, είναι οι εξής:
- Ο κ. Νίκος Μπάρδης, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, o οποίος το 2011, ήταν ο πρώτος που αποδέχτηκε και υιοθέτησε το αίτημα μας (που πολλοί τότε θεωρούσαν «ανέφικτο» και «παράτολμο») να συνδεθεί ο Δήμος μας με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας και να απεμπλακούμε από τον σχεδιασμό σύνδεσης με ΚΕΛ, τα οποία και σήμερα ακόμα, παραμένουν σε επίπεδο σχεδίων.
- Ο κ. Λευτέρης Παπαβασιλόπουλος, πρώην Πρόεδρος και νυν στέλεχος της Επιτροπής, Αξιολόγησης ΕΣΠΑ, για την πολύτιμη βοήθεια του ώστε να καταθέσουμε εμπεριστατωμένες προτάσεις και να εξασφαλίσουμε την πρώτη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 75.000.000 ευρώ από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013).
- Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος την τελευταία ημέρα της θητείας του, υπέγραψε την απόφαση με την οποία η χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, θα κατευθυνόταν σε έργο σύνδεσης με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας.
- Ο κ. Μάκης Βορίδης, πρώην υπουργός Υποδομών, για την έγκριση των όρων του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, ώστε να δεχτεί τα λύματα του Δήμου μας.
- Ο αείμνηστος Νώντας Τολέρης, Διευθυντής της ΕΥΠΕ του Υπ. Περιβάλλοντος , ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών όρων.
- Ο κ. Σωκράτης Φάμελος, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος, μέσα σε 15 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του, έβαλε την περιβόητη «μια υπογραφή» που έλειπε για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα δυο χρόνια, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρώτη χρηματοδότηση που είχαμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
- Η κα Ρένα Δούρου, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, η οποία υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, συνεχώς δίπλα μας, με τολμηρές προτάσεις και ενέργειες, για την επίλυση των προβλημάτων , την εξασφάλιση της νέας χρηματοδότησης ύψους 55.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την τελική προώθηση του έργου
- Ο κ. Δημήτρης Δρόσης, Διευθυντής της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, για την άριστη συνεργασία, κατά τη διαδικασία έγκρισης της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
- Ο κ. Γιάννης Μπενίσης, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, με τον οποίον υπογράψαμε την προγραμματική Σύμβαση για την από κοινού, δημοπράτηση και εκτέλεση του έργου.
- Ο κ. Κώστας Βουγιουκλάκης, πρώην Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, η κα Τζίνα Στεφανάκου, νυν Γενική Διευθύντρια Αποχέτευσης Ανατολικής Αττικής της ΕΥΔΑΠ, και η κα Μαρία Καλλιέργου από την Νομική Υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ, για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγμάτωση του στόχου.
Ευχαριστούμε κι όσους ΑΦΑΝΩΣ εργάστηκαν και μας βοήθησαν για να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής που ξεκινήσαμε το 2011 και στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που είχαμε βάλει: Να αποκτήσουμε αποχέτευση.