Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Διαδικασία αιτήσεων υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας περί «Οικιστικών Πυκνώσεων» σε δασικές περιοχές

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 08:51 | Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων Υπαγωγής στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 55 του ν.4685/2020 (Οικιστικές πυκνώσεις), μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
▶️ Για την κατάθεση της αίτησης είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί κωδικοί TAXISNET του ιδιοκτήτη και αφορά κτίρια κατοικίας εντός ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ -σύμφωνα με τον αναρτημένο δασικό χάρτη- προκειμένου να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα των "αντισυνταγματικών οικιστικών πυκνώσεων" (βλ. ΣτΕ 685/2019).
▶️ Με την υποβολή του αιτήματος ενεργοποιείται η άμεση αναστολή τυχόν διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμα, πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, πρωτόκολλα κατεδάφισης κλπ) και η μη επιβολή νέων, σε σχέση με την κατοικία και τις συνοδεύουσες σε αυτήν κατασκευές, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 55.
▶️ Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί μέσω του μηχανικού του να υποβάλει το αίτημα και να παραλάβει ηλεκτρονικά τα αποδεικτικά υποβολής.
▶️ Σε δεύτερο χρόνο θα συνταχθούν μέσω της Περιφέρειας Οικονομοτεχνικές μελέτες με σκοπό την τελική διευθέτηση και λύση του προβλήματος δόμησης και οικισμών μέσα σε δασικές εκτάσεις, το περιεχόμενο των οποίων θα προβλέπεται σε Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί όπως αναφέρεται στο άρθρο 54 του ν.4685/2020.