Δημαρχιακό μέγαρο Σαρωνικού: Μια υπέροχη εκδήλωση αφιερωμένη στην ευημερία των ζώων και στη βελτίωση διαχείρισης των αδέσποτων

Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 08:51 | Δήμος Σαρωνικού

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την ευημερία των ζώων και τη βελτίωση της διαχείρισης των αδέσποτων πληθυσμών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου στο δημαρχείο, υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού και του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ελήφθη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Μπούτση, που σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Let’s Be Smart και με πρωταγωνιστή τον Αμερικάνο καλλιτέχνη της trap Τhe Trap King έμαθαν στους μικρούς μας φίλους την αξία της ενσυναίσθησης και της φροντίδας προς τα αδέσποτα γατάκια!

«Η μέριμνα για τα αδέσποτα αποτελεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του σχεδιασμού μας. Ο σεβασμός προς τα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας. Κι εμείς έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε τη μείωση των αδέσποτων μέσω της προώθησης των υιοθεσιών και των στειρώσεων. Αγαπάμε και προστατεύουμε όσα ζωάκια παραμένουν στο δρόμο. Ενεργούμε ώστε όλα να βρουν μια φιλόξενη στέγη», τόνισε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Η ανταπόκριση στην εκδήλωση ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Ο χώρος γέμισε με παιδάκια και πλημμύρισε με χαρούμενες φωνούλες! «Σκεπτόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο και ενεργώντας τοπικά, πιστεύουμε ότι χιλιάδες αδέσποτα μπορούν να σωθούν από τη σκληρότητα της ζωής στο δρόμο. Αρκεί όλοι να μάθουμε τον τρόπο. Διοργανώσεις σαν τη σημερινή βάζουν τα θεμέλια ενός καλύτερου αύριο καθώς έχουν στο επίκεντρο τα παιδιά μας», ανέφερε ο Β. Μπούτσης συνομιλώντας με τους μικρούς φίλους του δήμου μας.

Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους, συμμετείχαν σε χειροτεχνίες, σε κληρώσεις με όμορφα δώρα και βέβαια σε ατελείωτο χορό. Παράλληλα έμαθαν τη σημασία του TNR (Trap Neuter Return - Παγιδεύω, Στειρώνω, Επιστρέφω) και άλλων τρόπων βελτίωσης της ζωής των αδέσποτων πληθυσμών.

Στο τέλος της εκδήλωσης αναχώρησαν αγαπώντας ακόμη περισσότερο τα αδέσποτα ζωάκια!

ΔΙΠΛΑ