Έναρξη εγγραφών εθελοντών για τη φύλαξη του δάσους Κουβαρά

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 15:45 | Δήμος Σαρωνικού

Ξεκινούν από αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου οι εγγραφές εθελοντών για τη φύλαξη του δάσους Κουβαρά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται ημέρες και ώρες γραφείου στο Κοινοτικό Κατάστημα Κουβαρά και να απευθύνονται στην κα Παρασκευή Νακάκη ή να τηλεφωνούν στο 2299069422.

«Το Δάσος του Κουβαρά αποτελεί πυρήνα ζωής και φυσικής απόλαυσης και παράλληλα ένα από τα πιο ζωτικά «εργοστάσια οξυγόνου» της Αττικής. Ο κίνδυνος να χαθεί ή να καταστραφεί από πυρκαγιά είναι υπαρκτός, ιδιαίτερα δε σε συνθήκες κλιματικής κρίσης. Γι’ αυτό όλοι όσοι αγαπάμε το δάσος μας, θα πρέπει και φέτος να βρεθούμε κοντά του», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου με την ευκαιρία έναρξης των εγγραφών.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Κουβαρά Κώστας Γκίκας και Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Γαλάνης σημειώνουν:

«Καλούμε τους φίλους εθελοντές να συμπράξουν μ’ εμάς ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα 20.000 τ.μ. πευκοδάσους που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μίας από τις πιο όμορφες γωνιές της Αττικής γης. Ευχαριστούμε τους περισσότερους από 100 εθελοντές που μας βοήθησαν στο έργο μας πέρσι και αναμένουμε την συνδρομή τους και για την φετινή σεζόν».

ΔΙΠΛΑ