1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων με θέμα «Η ελευθερία της ψυχής»

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 15:22 | Δήμος Σαρωνικού
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται ο 1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός που προκήρυξε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
 
Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου 2021 με θέμα «Η ελευθερία της ψυχής», αγκαλιάστηκε από το κοινό και μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί δεκάδες συμμετοχές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Το επιστημονικό δυναμικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων επιδιώκοντας μια σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και έχοντας τη στήριξη του Δήμου Σαρωνικού και του ΝΠΔΔ Αριστόδικος, επέλεξε ως θέμα το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας βρίσκοντας, εντέλει, μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.
 
Στο προαναφερόμενο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων παρουσιάζει τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και στον χώρο της Βιβλιοθήκης, βιβλιογραφία που αφορά στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, οργανώνει διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας με θέμα «ΦωτογρφίΖΩ την Ελευθερία της Ψυχής μου» και έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Την πρόταση είχε υποβάλει ο Δήμος Σαρωνικού, η οποία είχε λάβει και την προέγκριση από την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021».
 
Εάν κι εσείς επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2021. Παρακαλούμε διαβάστε τους όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων http://www.kalivialibrary.gr/.../159-1os-logotexnikos... .
Μετά την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση των συμμετοχών θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με προσωπικό email.