Θεατρική παράσταση λόγου και μουσικής "Άγνωστες Ηρωίδες του ΄21"

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 18:36 | Δήμος Σαρωνικού
Ο δήμος Σαρωνικού, το ΝΠΔΔ Αριστόδικος και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν μια παράσταση μουσικής και λόγου που αναδεικνύει την προσωπικότητα και το υψηλό φρόνιμα των ηρωίδων γυναικών κατά την Επανάσταση του 1821.
Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ώρα 19:00, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Σαρωνικού θα παρακολουθήσουμε την πορεία Ελληνίδων που είτε ως ενεργά μέλη της Φιλικής Εταιρείας, είτε με την θαρραλέα παρουσία τους στην πρώτη γραμμή εναντίον ενός εχθρού σκληρού και απρόβλεπτου κατόρθωσαν να φέρουν την ελευθερία στην σκλαβωμένη πατρίδα.
Τα κείμενα ιστορικών της Ελληνικής Επανάστασης, μαζί με αφηγήσεις πολλών ξένων επισκεπτών της εποχής εκείνης, αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία της αυτοθυσίας, της μεγάλης οικονομικής συνεισφοράς αλλά και της υπερήφανης παρουσίας τους στο θέατρο πολέμου, ώστε με την τολμηρή τους μαχητικότητα, να διεκδικούν ένα μεγάλο μέρος στα εύσημα του συνόλου των ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Σ΄ αυτή την παράσταση εστιάζουμε στις άξιες ηρωίδες Μόσχω Τζαβέλα, Δέσπω Σέχου - Μπότση, Μαριγώ Ζαραφοπούλα, Ανδρονίκη Στάρκου, Σταυριάννα Σάββαινα, Δόμνα Βισβίζη και Χαρίκλεια Δασκαλάκη.
Απόδοση κειμένων: Νατάσα Τσακαρισιάνου - Αντιγόνη Κανάκη
Τραγούδι: Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, υψίφωνος
Πιάνο: Σοφία Ροσμαράκη
Παραγωγή: Σύγχρονη Σκηνή Μ.Κ.
Είσοδος ελεύθερη, με τήρηση των προβλεπομένων από τον ΕΟΔΥ υγειονομικών μέτρων.