Δονάτος Γκέλιας: Πολιτισμός για όλους και παντού

Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 00:36 | Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος
Στη 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Αναπλ. μέλος του ΔΣ του Οργανισμού έδωσε ρεσιτάλ (παρ)ερμηνείας υποβαθμίζοντας τον ρόλο και την προσφορά του Ο.Π.Π&Π "Ο ΞΕΝΟΦΩΝ" στον τόπο μας και στοχοποιώντας πρόσωπα που "έδωσαν τη ψυχή" τους
για την σωστότερη και καλύτερη λειτουργία του. Εδώ ισχύει η λαϊκή παροιμία
"Μόνο τα δέντρα που έχουν καρπούς πετροβολούν"
Βαθμολόγησε το έργο του Οργανισμού με άριστα το 10, με ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό!!!
Στην τοποθέτησή του θέτει κάποια θέματα που έχουμε υποχρέωση να τα απαντήσουμε προς ενημέρωση των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου μας.
 
Θέμα 1ο - Ο Οργανισμός δεν παράγει πολιτισμό αλλά λειτουργεί ως super market
Απάντηση
Από το super market αγόρασε ο Οργανισμός την Μουσική Σχολή, τη Φιλαρμονική, τις θεατρικές ομάδες, τα παιδικά χειμερινά και καλοκαιρινά εργαστήρια ανάγνωσης και δημιουργικότητας, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, τις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές, τις βιβλιοπαρουσιάσεις, την οργάνωση και ψηφιοποίηση της δανειστικής βιβλιοθήκης, την δημιουργία ανταλλακτικής και λέσχη ανάγνωσης??
Κανένα super market κ. Δημοτικέ Σύμβουλε δεν τα πουλάει αυτά, γιατί είναι αποτέλεσμα συλλογικής , σκληρής και οργανωμένης δουλειάς, επιμονής, υπομονής αλλά κυρίως γνώσης, οράματος και αγάπης για το τόπο.
Μήπως εννοείτε πως αγοράσαμε από πολυκατάστημα τις θεατρικές παραστάσεις της Επιδαύρου (Αχαρνής, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Βάκχες κα) ή μουσικές συναυλίες (Σαββόπουλος, Κώτσιρας, Παπαρίζου,Κραουνάκης,Νέγκα,Πασπαλά,Χρ. Νικολόπουλος,
Μπάσης, Γλυκερία, Πανταζής,Μέλισσες, ONIRAMA κα) ή τις χορευτικές βραδιές ( Μπρέμπος, Λάλεζας, Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντώνης Κυρίτσης, Ευβοιώτης, Σκουλά κα)
ή τις συναυλίες rock και jazz για τη νεολαία μας ή τις παιδικές θεατρικές παραστάσεις της Κάρμεν Ρουγγέρη, του Ευγένιου Τριβιζά ;;
Τα γνωρίζατε αυτά κ. Δημοτικέ Σύμβουλε ή πέσατε θύμα πολιτικάντικης αντιπαράθεσης;;
Αλλά και πως να έχετε προσωπική άποψη όταν δεν μας τιμήσατε ΠΟΤΕ με την παρουσία σας;;
 
Θέμα 2ο Πρόταση για επιβολή εισιτηρίου στις εκδηλώσεις
Απάντηση
Να σας ενημερώσουμε ότι, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ είναι μια συνειδητή επιλογή του Δήμου μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι , ο Πολιτισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ και κανένας οικονομικός περιορισμός δεν πρέπει να τον ακυρώνει.
Θέμα 3ο Έλλειψη (του Οργανισμού) "πολιτιστικής ντιρεκτίβας" με αποτέλεσμα να γίνονται εκδηλώσεις για όλα τα γούστα
Απάντηση
Χρησιμοποίησε την λέξη "ντιρεκτίβα"!! Που θυμηθήκατε αυτό το θλιβερό φασιστικό κατάλοιπο; Η Διοίκηση του Οργανισμού δεν έχει "ντιρεκτίβες" έχει ΟΡΑΜΑ!
Δεν θα σταματήσουμε να διοργανώνουμε εκδηλώσεις που θα τις χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας ανεξάρτητα από ηλικία, μορφωτικό, κοινωνικό , οικονομικό επίπεδο.
Στόχος μας : ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ