Η μαστογραφία «σύμμαχός» μας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού - Διαβάστε την έκπτωση που εξασφάλισε το Attica Today για τις Αναγνώστριες :Ψηφιακή Μαστογραφία από 45 ευρώ μόνο 20 ευρώ !!!

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 13:24 | Δήμος ΕΥ ΖΗΝ

Το Attica Today με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Μαστού  εξασφάλισε για τις αναγνώστριες του την δυνατότητα να κάνουν Ψηφιακή Μαστογραφία στα Ιδιωτικά Πολυιατρεία Medical .

Οι πρώτες 30 αναγνώστριες που θα μας στείλουν mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (μην παραλείψετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας) θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν την Ψηφιακή Μαστογραφία  στην προνομιακή τιμή των 20ευρώ από 45 ευρώ

Η λίστα με τα στοιχεία των 30 πρώτων αναγνωστριών μας θα σταλεί στα Πολυιατρεία Medical (Παλλήνη, Ραφήνα, Νέα Μάκρη) και το μόνο που θα έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το ραντεβού σας. 

Διαβάστε παρακάτω λίγα λόγια για τον καρκίνο του μαστού και την σημασία της πρόληψης:

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες, με πρώτο τον καρκίνο του πνεύμονα. Υπολογίζεται ότι μία στις οκτώ γυναίκες θα νοσήσει κάποια στιγμή στη ζωή της από καρκίνο του μαστού, γεγονός που υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της πρόληψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καρκίνος μαστού που ανιχνεύεται έγκαιρα έχει μία εξαιρετική πρόγνωση, με το ποσοστό ίασης να ξεπερνά συχνά το 97%.

Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού σχετίζονται τόσο με τον καθημερινό τρόπο ζωής μιας γυναίκας (απουσία άσκησης, κακή διατροφή, αυξημένο σωματικό βάρος, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα κ.λπ.), όσο και με την κληρονομική προδιάθεση, μέσω κάποιων γονιδίων.

Τα συχνότερα συμπτώματα της νόσου που χρήζουν διερεύνησης από ειδικό είναι ψηλαφητό ογκίδιο στο μαστό, αλλαγές στο δέρμα, στη θηλή ή στο μέγεθος του μαστού και τέλος, έκκριση υγρού από τη θηλή, χωρίς ωστόσο η εμφάνιση κάποιων εξ αυτών των συμπτωμάτων να μεταφράζεται απαραίτητα σε καρκίνο του μαστού.

Η μαστογραφία «σύμμαχός» μας στη μάχη ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Η μαστογραφία αποτελεί το σημαντικότερο ίσως, διαγνωστικό εργαλείο που υπάρχει στην «φαρέτρα» της ιατρικής επιστήμης, ανιχνεύοντας όγκους πολύ μικρού μεγέθους, πριν ακόμα γίνουν ψηλαφητοί. Η πρώτη μαστογραφία προγραμματίζεται στην ηλικία μεταξύ 35 και 40 ετών. Όταν υπάρχει συγγενής α΄ βαθμού με καρκίνο του μαστού, ανάλογα με το πότε ανέπτυξε καρκίνο το συγγενικό μας πρόσωπο, μπορούμε να προβούμε σε μαστογραφία και 10 έως και 15 χρόνια νωρίτερα. Ειδικά στις γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό καρκίνο του μαστού συνιστάται από πολύ νεαρή ηλικία η διενέργεια υπερηχογραφήματος.

Ποιος είναι ο ρόλος του τεχνολόγου στη μαστογραφία

Ο τεχνολόγος είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα συναντήσει η γυναίκα κατά την προσέλευση της στο κέντρο για τη μαστογραφία, ο οποίος θα πάρει το ιστορικό της, θα συζητήσει μαζί της, θα μοιραστεί τις αγωνίες της και σε περίπτωση που δεν έχει ξανα-υποβληθεί σε μαστογραφία θα της εξηγήσει βήμα-βήμα τα στάδια της διαδικασίας. Η επιλογή ενός εξειδικευμένου κέντρου με εμπειρία στις μαστογραφίες διασφαλίζει την θετική εμπειρία της ασθενούς, ώστε με συνέπεια να υποβάλλεται στον προληπτικό της έλεγχο, καθώς αρνητικές προγενέστερες εμπειρίες έχουν συνδεθεί με αναβολή της μαστογραφίας, λόγου του φόβου της εξέτασης.