ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Αντώνης Μυλωνάκης-"Ο κόσμος έχει την ανάγκη να μιλήσει, να πει  τα προβλήματά του στον βουλευτή της περιφέρειάς του κι εγώ έχω την υποχρέωση να τον ακούσω και να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ.(Συνέντευξη)

Αντώνης Μυλωνάκης-"Ο κόσμος έχει την ανάγκη να μιλήσει, να πει τα προβλήματά του στον βουλευτή της περιφέρειάς του κι εγώ έχω την υποχρέωση να τον ακούσω και να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ.(Συνέντευξη)

Συνηθίσαμε να τον βλέπουμε πολλά χρόνια στη τηλεόραση, είτε στα δελτία ειδήσεων, είτε στις εκπομπές με τον σκληρό αλλά έντιμο καταγγελτικό του λόγο, πάντα απέναντι στην εξουσία, στηρίζοντας την κοινωνία και πάντα δίπλα στον απλό Έλληνα πολίτη. 

Από το 2019 που ο κόσμος της Ανατολικής Αττικής τον επέλεξε να τον εκπροσωπεί στη βουλή στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ο Αντώνης Μυλωνάκης δεν άλλαξε καθόλου. Καθημερινά οργώνει την περιφέρειά του και προσπαθεί να λύνει προβλήματα βοηθώντας όποιον τον έχει ανάγκη. Τη ίδια μέρα μπορεί κάποιος να τον δει στη βουλή να ασχολείται με το νομοθετικό του έργο, στο πολιτικό του γραφείο να δέχεται πολίτες ή και να επισκέπτεται περιοχές της Ανατολικής Αττικής - από το Μενίδι, τον Ωρωπό, το Διόνυσο, την Παλλήνη, τη Νέα Μάκρη, τη Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη, την Κερατέα, το Λαύριο, το Σούνιο, μέχρι μικρότερους οικισμούς - και ν΄αναρωτιέται πώς τα προλαβαίνει και πώς αντέχει.

Οι μάχες που έδωσε και δίνει καθημερινά μέσα και έξω απο τη βουλή τον έκαναν έναν από τους πιο αγαπημένους βουλευτές της περιφέρειάς του και όταν του το λές απλά χαμογελάει και απαντά

"Ο κόσμος έχει την ανάγκη να μιλήσει, να πει τον πόνο του, τα προβλήματά του στον βουλευτή της περιφέρειάς του κι εγώ έχω την υποχρέωση να τον ακούσω και να προσπαθήσω να βοηθήσω όσο μπορώ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία της Ανατολικής Αττικής, όπως και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, είναι πολλά και ποικίλα. Από τις υποδομές και την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού, την εργασία, τους απίστευτα χαμηλούς μισθούς, την ανεργία, την υγεία, την ασφάλεια, το μεγάλωμα των παιδιών,  μέχρι του σημείου να μη μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του νερού και του ρεύματος, το ενοίκιο ή το δάνειό του ή ακόμη και να πάρει ένα κιλό κρέας ή λίγο τυράκι να επιβιώσει και εμείς οι βουλευτές του πρέπει να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Άλλωστε, αυτό υποσχεθήκαμε πριν μπούμε στο κοινοβούλιο και την υπόσχεση αυτή, εγώ τουλάχιστον, την τηρώ κατά γράμμα και θα συνεχίσω να παλεύω δίπλα στον απλό κόσμο όσο με εμπιστεύεται και μου δίνει την εντολή να τον εκπροσωπώ στο ελληνικό κοινοβούλιο."

Πώς αποτιμάτε το έργο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ της πρώτης αυτής τετραετίας της στη βουλή.

"Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται απο κανέναν, μέσα και έξω από το κοινοβούλιο ότι το πατριωτικό κίνημα που δημιούργησε ο Κυριάκος ο Βελόπουλος με πολύ κόπο, θυσίες και υπερβολικά έξοδα, ήταν η μεγάλη έκπληξη στο πολιτικό σύστημα. Ένα κίνημα χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από ολιγάρχες και επιχειρηματίες, αδιάφθορο, χωρίς διαπλοκές με συμφέροντα, καθαρά πατριωτικό, με σοβαρή πολιτική σκέψη και ιδεολογικό προσανατολισμό, έντιμο πολιτικό λόγο, πρόγραμμα και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις, σεμνότητα και συγχρόνως ένα ανθεκτικό κίνημα απέναντι στο σκληρό σάπιο πολιτικό κατεστημένο που λυμαίνεται δεκαετίες ολόκληρες τον περήφανο ελληνικό λαό."

Έρχονται εκλογές. Έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ; Απ΄ότι καταλαβαίνουμε θα είστε πάλι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική στο πλευρό του Κυριάκου Βελόπουλου.

"Ναι, πίστευα και πιστεύω ότι από τη στιγμή που αποφασίζεις να ασχοληθείς με τα κοινά και κυρίως στην κεντρική πολιτική σκηνή ο αγώνας πρέπει να δοθεί μέχρι τα όρια της αντοχής σου να το επιτρέπουν και με ανώτερο όριο τις τρεις τετραετίες. Μέσα σ΄άυτό το χρονικό διάστημα, αν εργαστείς πραγματικά έχεις τη δυνατότητα να λειτουργείς για βοηθήσεις την κοινωνία. Από το σημείο αυτό και μετά γίνεται επάγγελμα και κάτι τέτοιο με αφήνει παγερά αδιάφορο. 

Σήμερα που μιλάμε είμαι στα 65, υγιής, αισθάνομαι δυνατός και αν οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής με στηρίξουν και πάλι θα δώσω το παρόν στο πλευρό του προέδρου, του Κυριάκου Βελόπουλου, στη βουλή για να συνεχίσω τον αγώνα που έχω ξεκινήσει και να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην επίλυση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων της περιφέρειάς μου και των κατοίκων της.

Ξέρεις, μετά απο τόσα χρόνια στις ένοπλες δυνάμεις σαν αξιωματικός, αλεξιπτωτιστής και πιλότος αεροσκαφών και ελικοπτέρων με χιλιάδες ώρες πτήσεως, αλλά και πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία έχω μάθει πότε να βάζω τη τελεία. Η οριοθέτηση κάθε φορά των στόχων, μου δίνει τη δυνατότητα να είμαι απαλλαγμένος απο κάθε είδους εξάρτυση και διαπλοκή. Ήμουν, είμαι και θα είμαι καθαρός, έντιμος και ευγνώμων στην Παναγιά μας που μου δίνει την υγειά μου και τη δύναμη να αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας. Αυτοσκοπός μου είναι να βοηθώ τη πατρίδα μου, την οικογένειά μου και τον απλό κόσμο που έχει την ανάγκη μου."

Πώς είδατε με τα μάτια του βουλευτού και από μέσα την πολιτική και το πολιτικό σύστημα; 

"Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι το πολιτικό μας σύστημα νοσεί. Έχει δομηθεί χρόνια τώρα, και κυρίως από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, με ένα πελατειακό σύστημα, μια οικογενειοκρατία η οποία κυβερνά την χώρα έχοντας δίπλα της μια χούφτα ολιγαρχών και ΜΜΕ, που δεν σου κρύβω ότι με τρομάζει. Είναι τόσο σάπιο και σκληρό το σύστημα αυτό, που όποιος αποφασίσει να το πολεμήσει πρέπει να έχει απίστευτες σωματικές και ψυχικές δυνάμεις για να τα καταφέρει.

Βλέπω τον καθημερινό πόλεμο που γίνεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Μέχρι τώρα, δόξα τω Θεώ, ο Κυριάκος Βελόπουλος και όλοι εμείς στην κοινοβουλευτική του ομάδα τα καταφέραμε με μεγάλο κόστος. Όμως τα καταφέραμε και είμαι σίγουρος ότι με την εμπειρία που έχουμε πλέον αποκτήσει και με την πολλή δουλειά, η επόμενη τετραετία θα δείξει σε όλους ότι το κίνημα αυτό είναι έτοιμο σε λίγο καιρό να κυβερνήσει για να τ΄αλλάξει όλα και να φτιάξει μια Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε και κυρίως να φέρει την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή στα παιδιά και τα εγγόνια μας."

Ακούγεται ότι, αν χρειαστεί, θα συγκυβερνήσετε με τη ΝΔ; 

"Το έχει πει πάρα πολλές φορές ο πρόεδρος, το λέω για μια ακόμα φορά και εγώ. Καμιά συγκυβέρνηση με κανένα από τα κόμματα που χρεωκόπησαν την πατρίδα μας και κατέστρεψαν τους Έλληνες. Δεν τους εμπιστευόμαστε. Ο λύκος, λέει η παροιμία, χούι δεν αλλάζει. Εμείς ξεκινήσαμε έναν ανένδοτο αγώνα, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα απλό, άμεσα υλοποιήσιμο, αποδείξαμε τέσσερα χρόνια ότι δικαίως ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύθηκε και μας έστειλε στο κοινοβούλιο και περιμένουμε τώρα από τον απλό Έλληνα πολίτη να μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε. Θέλουμε μια τετραετία για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την πατρίδα. 

Ολοι φωνάζουν και απαιτούν να ενωθεί ο πατριωτικός χώρος. Ενώθηκε ο πατριωτικός χώρος. Έχει αρχηγό τον Κυριάκο τον Βελόπουλο, έναν άνθρωπο που δουλεύει ακατάπαυστα και αγωνίζεται για το κοινό καλό. Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν για κανέναν. Ας σταματήσουν πια ορισμένες παραφυάδες μικροκομματιδίων να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της κοινωνίας. Ας έρθουν να στοιχηθούν με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, το μόνο και μοναδικό πατριωτικό κίνημα στην χώρα και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα αυτεξούσια, κυρίαρχη και ένα ελληνικό λαό δυνατό και περήφανο. Αυτός πρέπει να είναι ο αντικειμενικός μας σκοπός και όχι τα προεδριλίκια, η καρέκλα και η μασαμπούκα. Απλά και κατανοητά προς όλες τις κατευθύνσεις αυτά που λέω."

Κλείνοντας, θέλετε να στείλειτε ένα μήνυμα στους πολίτες; 

"Μετά και την εθνική τραγωδία που χάσαμε 57 (με ερωτηματικό ο αριθμός) νέα παιδιά στο εθνικό έγκλημα με τη σύγκρουση των συρμών στα Τέμπη πρέπει όλες και όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, απέναντι στη νέα γενιά και να ψηφίσουμε όλοι μα όλοι με μυαλό και σοβαρότητα κόμματα και ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα και τη θέληση να βοηθήσουν πραγματικά την πατρίδα και τον περήφανο λαό της. Δεν του αξίζει του Ελληνα η μιζέρια, η κακοιμοιριά, η κοροϊδία και η απαξίωση. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, αρκεί αυτοί που θα εκπροσωπήσουν την κοινωνία να παλεύουν για αυτή και μόνο για αυτή. 

Γνωρίζει πλέον ο κόσμος ποιο κόμμα μάχεται για αξίες, για ιδανικά, για θρησκεία, για οικογένεια, για την Ελλάδα και τους Ελληνες και αυτό είναι το πατριωτικό κίνημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ του Κυριάκου Βελόπουλου. Να έρθουν δίπλα μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Εγώ ό,τι υποσχέθηκα στους κατοίκους της περιφέρειάς μου, της Ανατολικής Αττικής, πριν τις εκλογές του 2019 το έπραξα. Τώρα ζητώ τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξή τους και τους δίνω πάλι την ίδια υπόσχεση. Να συνεχίσω να μάχομαι για την περιφέρειά μου και τους κατοίκους της ώστε να βελτιώσουμε και να λύσουμε μαζί περισσότερα προβλήματα για μια καλύτερη επόμενη ημέρα, σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου καθημερινά."