ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
«Μάχη» δίνουν τα εναέρια μέσα μέχρι να δύσει ο ήλιος σε Σαρωνίδα

«Μάχη» δίνουν τα εναέρια μέσα μέχρι να δύσει ο ήλιος σε Σαρωνίδα

Αναζωπύρωση στη Σαρωνίδα, η πυρκαγιά διένυσε 12 χλμ σε μόλις δύο ώρες! - Συγκλονιστική προσπάθεια της Πυροσβεστικής, εθελοντών, του στρατού και της ΕΛΑΣ για την κατάσβεση αλλά και την παροχή βοήθειας όσων έχουν ανάγκη

Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών οι οποίες κατακαίνε ό,τι βρουν στο πέρασμά τους σε Λουτράκι, Δερβενοχώρια και Σαρωνίδα.

Η αγωνία επικεντρώνεται όσο οι άνεμοι κοπάζουν να μπορέσουν οι εναέριες δυνάμεις να κατασβέσουν όσο μεγαλύτερη έκταση μπορούν καθώς μετά τη δύση του ηλίου θα επιχερούν πλέον μόνο χερσαίες δυνάμεις.

Μάλιστα η φωτιά που ξεκίνησε από τον Κουβαρά Αττικής έκαψε γη 12 χιλιομέτρων μέσα σε δύο ώρες, προκαλώντας υλικές ζημιές σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην προσαγωγή αλλοδαπού, Ρουμάνου συγκεκριμένα, ως ύποπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά. Τελικά λίγο πριν τις 20:00 ο εν λόγω άνδρας αφέθηκε ελεύθερος. Τον προσαχθέντα υπέδειξαν ως πιθανό ύποπτο κάτοικοι της περιοχής.

Σημειώνεται πως αύριο ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς παραμένει σε παρά πολύ υψηλά επίπεδα (4) και για αυτό η Πυροσβεστική είναι σε γενική επιφυλακή σε όλη την Ελλάδα και έχει δοθεί εντολή να κλείσουν όλα τα περιαστικά δάση, άλση κλπ.

Πηγή:https://www.protothema.gr/