ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κουτσοί στραβοί στη Μάνδρα Αττικής

Υπόδικος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας με αρχικά Μ.Α. για κακοποίηση γυναικών πιέζει για να είναι υποψήφιος σε συνδυασμό με μεγάλη δυναμική εκλογής για να εξιλεωθεί.

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στη Μάνδρα σήμερα, Παρασκευή 13/01 - Πίνακας με ώρες και οδούς

Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΔήμος/κοινότηταΠεριγραφή περιοχήςΑριθμός ΣημειώματοςΣκοπός διακοπής
13/1/2023 8:00:00 πμ13/1/2023 12:00:00 μμΜΑΝΔΡΑΣΜΑΝΔΡΑ.ΟΔΟΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΑΠΟ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΩΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΟΔΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΩΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ, ΟΔΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΠΟ ΟΜΗΡΟΥ ΕΩΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΑΠΟ ΟΜΗΡΟΥ ΕΩΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΟΜΗΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ.1Λειτουργία
13/1/2023 8:00:00 πμ13/1/2023 1:00:00 μμΜΑΝΔΡΑΣΜΑΝΔΡΑ.ΟΔΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΕΩΣ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΑΠΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΟΔΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΑΠΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΛΦΩΝ.2Κατασκευές

ΠΗΓΗ: https://siteapps.deddie.gr/

Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Μάνδρα σήμερα, Δευτέρα 02/01 - Ώρες και Οδοί

Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΔήμος/κοινότηταΠεριγραφή περιοχήςΑριθμός ΣημειώματοςΣκοπός διακοπής
2/1/2023
8:00:00 πμ
2/1/2023
2:00:00 μμ
ΜΑΝΔΡΑΣΑΓ.ΣΩΤΗΡΑ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΙΤΑΝ33Λειτουργία

Πολύωρη Διακοπή Ηλεκτροδότησης στην Μάνδρα

Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΔήμος/κοινότηταΠεριγραφή περιοχήςΑριθμός ΣημειώματοςΣκοπός διακοπής
20/12/2022 8:00:00 πμ20/12/2022 4:00:00 μμΜΑΝΔΡΑΣΜΑΝΔΡΑ.ΟΔΟΣ Β.ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΑΠΟ Ν.ΡΟΚΚΑ ΕΩΣ ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΟΔΟΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΩΣ ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ΟΔΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗ ΕΩΣ ΟΜΗΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΠΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΟΜΗΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΑΠΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΕΩΣ ΟΜΗΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΟΜΗΡΟΥ ΑΠΟ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ ΕΩΣ ΓΡΑΜΜΟΥ, ΟΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΩΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ, ΟΔΟΣ ΠΑΛΙΓΓΙΝΗ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΩΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΩΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΩΣ Β.ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, ΟΔΟΣ ΖΑΠΠΑ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΩΣ, ΟΔΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΑΠΟ Β.ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΕΩΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΟΔΟΣΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΕΩΣ Β.ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ, ΟΔΟΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΑΠΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΕΩΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑ, ΟΔΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΟΜΗΔΟΥΣ ΕΩΣ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΔΟΣ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΛΦΩΝ, ΟΔΟΣ ΕΥΡΩΤΑ ΑΠΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΩΣ ΔΕΛΦΩΝ, ΟΔΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΕΥΡ31Λειτουργία

Μάνδρα: Ξερίζωσαν 161 δενδρύλλια κάνναβης από γλάστρες

Ασύλληπτοι ακόμα οι καλλιεργητές της κάνναβης

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφαλείας Αττικής, στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης της αστυνομίας , που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 161 δενδρύλλια κάνναβης, που ήταν φυτευμένα σε γλάστρες.

Οι έρευνες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πηγή:https://www.protothema.gr/

Μάνδρα: Ελεύθερος ο 14χρονος για τον θάνατο του αδερφού του.

Στον ανήλικο από την Μάνδρα επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή

Στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

 

Ο 14χρονος σύμφωνα με το συνήγορο του ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του αδελφού του προκλήθηκε από λάθος.

Ο ανήλικος, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών: «Μετά τον πυροβολισμό πήγα πάνω από τον αδερφό μου. Του φώναζα ‘ξύπνα, ξύπνα’. Είδα ότι δεν γινόταν τίποτα. Τρομοκρατήθηκα. Φοβήθηκα τόσο πολύ που δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Αποφάσισα να φύγω και να πάω στο σπίτι μου με τα πόδια».

Ο 14χρονος φοιτά, σε νυχτερινό σχολείο, όπως φοιτούσε και ο αδερφός του. Τα αδέλφια πήγαιναν καθημερινά στη στάνη περίπου στις 11.00 το πρωί. Ο ένας αδερφός βοσκούσε τα πρόβατα και ο άλλος τα κατσίκια. Τελείωναν τη βοσκή περίπου στις 17.00. Τότε οι γονείς έπαιρναν από τη στάνη τα αδέλφια, τα οποία περίπου στις 19.00 πήγαιναν στο νυχτερινό σχολείο.
 
 
Πηγή:newsbomb.gr

Μάνδρα: Απολογείται ο 14χρονος για τον θάνατο του αδερφού του - Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής του, ο 14χρονος δεν έχει αντιληφθεί ότι πέθανε ο αδερφός του - Ζητά συνέχεια τους γονείς του

Ο 14χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να ισχυριστεί

Ο 14χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης αναμένεται να ισχυριστεί

σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι «την καραμπίνα την είχε ο θανών, ο μπαμπάς τους την είχε κρυμμένη και ο θανών ανακάλυψε πού την είχε κρυμμένη. Την πήρε και πήγαν να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο. Την έδωσε στον 14χρονο φερόμενο ως δράστη, πήγε ο θανών να τρομάξει το γουρούνι για να έρθει προς το μέρος τους, βγήκαν μαζί με το γουρούνι και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε».

Ο συνήγορος του 14χρονου εξέφρασε για ακόμη μια φορά την σιγουριά του πως θα αποδειχθεί ότι ο θάνατος του 17χρονου προκλήθηκε από λάθος. Υποστήριξε, μάλιστα, πως το θύμα είχε βρει το κρυμμένο από τον πατέρα τους, σε σεντούκι, όπλο, καθώς και το φυσίγγι με σκάγια για κυνήγι αγριογούρουνου, με το οποίο δέχθηκε τον μοιραίο πυροβολισμό.

Ο κ. Βέρρας, μιλώντας στον Αντ1, εμφανίστηκε κάθετος ότι ο πατέρας δεν είχε αφήσει οπουδήποτε στο μαντρί τους σφαίρες ή φυσίγγια για το όπλο. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του, με το όπλο και το φυσίγγι που είχε βρει ο 17χρονος, πήγε για κυνήγι αγριογούρουνου, μαζί με τον 14χρονο αδελφό του και βοηθό του στην φύλαξη των ζώων τους. Εντόπισαν ένα γουρούνι, ο 17χρονος λόγω και του μεγαλύτερου όγκου του, πήγε να το τρομάξει για να μετακινηθεί από την θέση του και να το κατευθύνει για να κινηθεί προς το σημείο από όπου θα μπορούσε να το σημαδέψει και να το χτυπήσει ο 14χρονος και τότε ήταν που συνέβη το κακό.

Ο 14χρονος ζήτησε και απαίτησε να απολογηθεί άμεσα για όλα όσα είχαν συμβεί, αλλά δεν εισακούστηκε και δόθηκε προθεσμία για την Τρίτη και έως τότε είναι στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ο συνήγορος του αδελφοκτόνου.

Ακόμη, ο Ιωάννης Βέρρας ερωτήθηκε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν με αναφορές για κακομεταχείριση των παιδιών και άλλα προβλήματα στην οικογένεια, απαντώντας πως από πολλούς ελέγχους που έγιναν από κοινωνικές υπηρεσίες ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Σεισμός τώρα κοντά στα Βίλια Αττικής (pics)

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (8/11) στις 06:05, σε περιοχή της Αττικοβοιωτίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 5 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 13 χλμ. νότια - νοτιοδυτικά της Θήβας.

 

Πηγή: www.newsbomb.gr

 

Μάνδρα: Θρήνος στην κηδεία του 17χρονου που πυροβολήθηκε από τον αδερφό του - «Ο Φώτης ήταν ένα χρυσό παιδί».

Σήμερα το πρωί στις 11 πραγματοποιήθηκε στο νεκροταφείο της Μάνδρας και στον ιερό ναό της Παναγίτσας, η κηδεία του 17χρονου Φώτη, που έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη, όταν η καραμπίνα που κρατούσε ο μικρότερος αδερφός του με τον οποίο είχαν πάει για κυνήγι, εκπυρσοκρότησε κάτω από συνθήκες που ακόμα ερευνώνται.

Στον 14χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή με τους γονείς να μην μπορούν να πιστέψουν το δράμα που ζουν για δεύτερη φορά, καθώς δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια όταν ένα από τα 9 τους παιδιά, είχε χάσει την ζωή του από φωτιά σε ηλικία 2 ετών.

Από την ημέρα που έγινε γνωστή η τραγική είδηση του θανάτου του 17χρονου, στην γειτονιά της οδού Σωκράτους στην Μαγούλα όπου ζει εδώ και χρόνια η οικογένεια, όλοι κλαίνε για τον χαμό του νεαρού αγοριού, ενώ σκέφτονται και τον 14χρονο που ζει δύσκολες στιγμές.

 

«Ο Φώτης ήταν ένα καλό και χρυσό παιδί, όλοι το ξέραμε εδώ στη γειτονιά γιατί έπαιζε κι έκανε παρέα με τα δικά μας παιδιά» αναφέρει στο protothema.gr γειτόνισσα της οικογένειας και προσθέτει: «Οι γονείς τους βιοπαλαιστές, για να τα μεγαλώσουν όλα χωρίς να τους λείψει κάτι. Λέγονται διάφορα, δεν ξέρω ποιοι τα λένε και γιατί, όμως είναι άδικο γιατί ο πατέρας δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ στα πρόβατα και στο μεροκάματο, δεν είναι κακοί άνθρωποι. Τα παιδιά εδώ στην γειτονιά μεγάλωσαν μαζί με τα δικά μας. Τα βλέπουμε, τα ζούμε, για αυτό και όσα λέγονται για κακοποίηση δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν προκύψει. Δεν έχουμε δει να ασκούν οι γονείς βία στα παιδιά, τώρα αν τους φώναξαν κάποια στιγμή γιατί εμείς δεν φωνάζουμε στα παιδιά μας, τι πράγματα είναι αυτά. Ακόμα και φέτος το καλοκαίρι θυμάμαι τα παιδιά μας να παίζουν εδώ στην γειτονιά κι εμείς οι μανάδες να καθόμαστε και να τα βλέπαμε».

Σύμφωνα με τη γειτόνισσα της οικογένειας τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο, με τον 17χρονο να ήταν μαθητής του νυχτερινού σχολείου: «Ο Φώτης πήγαινε στο νυχτερινό, άλλα στο δημοτικό. Λένε πως τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο γιατί δεν πάνε στον διευθυντή να ρωτήσουν. Εγώ ξέρω ότι πηγαίνουν. Φτωχοί και βιοπαλαιστές, όπως όλοι μας είναι, δεν είναι κακοί και βίαοι γονείς. Στην κηδεία είδαμε όλοι γονείς συντετριμμένους, να θρηνούν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας τους τον χαμό του 17χρονου. Τα παιδιά δεν ήταν πεινασμένα, είναι κακό να λέγονται τώρα στον πόνο τους τέτοια πράγματα».

Η οικογένεια είχε χάσει πριν χρόνια κι άλλο ένα μέλος της: «Μιλάμε για πονεμένους ανθρώπους. Είχαν χάσει από ατύχημα στο τζάκι ένα μωράκι 2 ετών το οποίο κάηκε, τώρα έγινε αυτό, αλλά και ο 14χρονος τι σταυρό θα κουβαλάει από εδώ και στο εξής. Αγώνα κάνουν οι γονείς δεν μας έχουν ενοχλήσει ποτέ. Τα δυο τους τα μεγάλα τα παιδιά έχουν τελειώσει το στρατιωτικό τους και δουλεύουν».

Αναφορές για τον τρόπο με τον οποίο ζούσε η πολυμελής οικογένεια στη Μαγούλα εκτός από το «Χαμόγελο του παιδιού» που έβγαλε και σχετική ανακοίνωση είχαν γίνει και στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ελευσίνας, όπως λέει ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου. «Αναφορές για τη συγκεκριμένη οικογένεια και τον τρόπο διαβίωσης των παιδιών της είχαν γίνει και στο δήμο μας. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας είχε απασχοληθεί σχετικά, ενώ είχαμε προσπαθήσει να αντιμετωπίσουμε με όποιο τρόπο την όλη κατάσταση».

 

Πηγή:Protothema.gr

Διακοπή Ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μάνδρας και των Βιλλίων σήμερα, Δευτέρα 07/11 - Οδοί που θα επηρεαστούν και ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής
7/11/2022 8:00:00 πμ 7/11/2022 4:00:00 μμ ΒΙΛΛΙΩΝ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ: ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΡΙΞ ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΕΛΤΕΜΙ –ΝΤΟΥΡΑΚΟΣ ΠΕΡΙΞ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΥ – ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΠΕΡΚΛΕΟΥΣ – ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ – ΗΣΑΪΑ – ΩΚΕΑΝΙΔΩΝ – ΝΑΥΣΙΚΑΣ – ΗΒΗΣ – ΝΕΦΕΛΗΣ – ΝΗΡΕΩΣ – ΕΠ.ΟΔΟΣ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ –ΨΑΘΑΣ ΑΠΟ ΤΑΒΕΡΝΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΩΣ ΤΑΫΓΕΤΟΥ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΔΟΣ ΠΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ – ΛΕΥΚΗΣ –ΓΑΖΙΑΣ – ΔΑΦΝΗΣ – ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ    5660      Συντήρηση
/11/2022 11:00:00 πμ 7/11/2022 4:30:00 μμ ΜΑΝΔΡΑΣ ΜΑΝΔΡΑ: ΝΕΑ ΖΩΗ – ΕΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΘΗΒΩΝ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ – ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΥΠΡΟΥ – ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΕΩΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ – ΑΧΙΛΛΕΩΣ – ΚΡΗΤΗΣ – 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΕΩΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ – ΠΥΡΓΟΥ – ΣΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ – ΘΕΣΗ ΡΙΖΑ ΜΠΛΕΤΑ – ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΒΟΚΤΑΣ - ΠΛΕΣΤΗΣ - ΕΡΓ.ΔΟΥΚΑ) – ΤΕΡΜΑ ΑΓ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΛΕΚΑΝΕΖΑ – ΠΑΤΗΜΑ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ      5659    Κατασκευές

Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας: Ενημέρωση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Βρείτε στο επισυναπτόμενο έγγραφο ενημέρωση του Κέντρου Κοινότητας που αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ)

 

 

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 η εκδήλωση μνήμης για τους Εκτελεσθέντες Πατριώτες στην Αγ. Σωτήρα

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ε. Στάθης και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τους πενήντα εκτελεσθέντες Πατριώτες από τους Γερμανούς κατακτητές στις 9-8-1944.

Η εκδήλωση μνήμης θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 11:30πμ, στην Αγ. Σωτήρα Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας.

...Και αυτόν τον Αύγουστο μπροστά στο μνημείο των εκτελεσθέντων Ελλήνων, τα σωθικά μας γεμίζουν από την τελευταία πνοή των ηρώων μας

Και αυτόν τον Αύγουστο ο νους σταματά απότομα, αιχμαλωτίζεται θαρρείς και παραδίδεται στο μεγαλείο των 50 συμπατριωτών μας… 

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης

Γραφείο Τύπου

 

 

Υποβολή αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ Δήμου

Από τη Δευτέρα 1/8 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη δράση «Πρόγραμμα Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» Περιόδου 2022-2023 (πρώην «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»)», που αφορά ΚΔΑΠ, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο Δήμος μας επιδιώκοντας την άμεση εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας, περιμένει τις ενδιαφερόμενες την Τρίτη 02/08 & Πέμπτη 04/08, 9.00-19.30, στα γραφεία του ΔΟΚΑΠΜΕ-Βιβλιοθήκη (Θεμιστοκλέους 10), Παρασκευή 05/8, 09.00-12.00 στην Δημοτική Ενότητα  ΒΙΛΙΩΝ(Σακελλαρίου  30) και 12.30-19.00  Δημοτική Ενότητα  ΕΡΥΘΡΩΝ(Εθνικής Αντιστάσεως 107),  προκειμένου να τους παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σχετικά με την συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα παρακάτω τηλέφωνα:

 2105555311 (βιβλιοθήκη) και 6944153884

«3ο Φεστιβάλ Ελευθερών» - Η ομορφιά της φύσης συναντά την τέχνη

Για τρίτο διαδοχικό καλοκαίρι, το «Φεστιβάλ Ελευθερών», το Φεστιβάλ του Δήμου μας, το Φεστιβάλ του πνεύματος, της τέχνης και της παράδοσης ομορφαίνει την καθημερινότητα μας και διαφημίζει τον τόπο μας.

Το «3ο Φεστιβάλ Ελευθερών» συνεχίζει το ταξίδι στον πολιτισμό συνδυάζοντας και φέτος την ομορφιά της φύσης με αυτή της τέχνης, το φυσικό σκηνικό που ορίζουν το πράσινο των δασών και το γαλάζιο της θάλασσας, με κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Με σεβασμό στο παρελθόν και την ταυτότητα μας το και αυτό το καλοκαίρι όλες τις  ενότητες του Δήμου θα κοσμήσουν εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής.

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο μπορείτε να βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου 2022.

 

 

Οικισμός Πανόραμα – Κατάθεση αιτήσεων για σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης

Οι κάτοικοι του οικισμού Πανόραμα Μάνδρας (οικισμός ΤΙΤΑΝ), μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο προκειμένου να καταθέτουν αίτηση σύνδεσης των ακινήτων τους με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου.   

Εορταστικές εκδηλώσεις Αγ. Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει μετά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.   

Aπαγόρευση αλιείας στις "πολυσύχναστες" θαλάσσιες περιοχές

Με απόφασή του ο Λιμενάρχης Κορίνθου, τροποποίησε την υπ' αριθμόν 08/2022 προγενέστερη απόφαση, προχωρώντας στην απαγόρευση της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) με κάθε μέσο και αλιευτικό εργαλείο στις χαρακτηρισμένες ως "πολυσύχναστες" θαλάσσιες περιοχές. 

 Δείτε στο επισυναπτόμενο έγγραφο τη σχετική απόφαση 

 

 

Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας: Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας

Την παράταση της Απαγορευτικής Διάταξης Θήξρας στις πληγείσες από πυρκαγιά περιοχές της χώρας για ακόμη δύο χρόνια γνωστοποίησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ως εκ τούτου, με έγγραφο της προς το Δήμο μας η Διεύθυνση Δασών Δυτικής Αττικής ενημερώνει για την απαγόρευση της θήρας και της εκπάίδευσης κυνηγετικών κυνών στη θέση Κινέττα - Γεράνεια, Δήμου Μεγαρέων, για δύο έτη,  για την προστασία της άγριας πανίδας και της αναγέννησης του καμένου δάσους. 

 
 

 

Πλημμύρες στην Μάνδρα με 25 νεκρούς... αλλά κανένας στην φυλακή! Εισαγγελική έφεση κατά της αθώωσης της Ρένας Δούρου και άλλων 4 κατηγορουμένων σώζει την αξιοπρέπεια της δικαιοσύνης. Από την αρχή το δικαστήριο

Έστω και στο παρά πέντε σώθηκε η αξιοπρέπεια της δικαιοσύνης! Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε τη Ρένα Δούρου και άλλους τέσσερις κατηγορουμένους για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, που κόστισε 25 ανθρώπινες ζωές, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική έφεση αφορά το σκέλος της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που κήρυξε αθώους κατά πλειοψηφία την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, δύο τότε στελέχη του Δασαρχείου και δύο τότε στελέχη της Πολεοδομίας για κατηγορίες που αφορούσαν ανά περίπτωση τις πράξεις της πλημμύρας διά παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Μετά την εισαγγελική έφεση, η Δούρου και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί της θα κληθούν να καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τραγωδία που έπληξε την πόλη της Μάνδρας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπεράσπισης της . Δούρου, η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη, καθώς ασκήθηκε εκπρόθεσμα, μετά την παρέλευση του ορίου των δέκα ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής ή της αθώωσης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση επί της ενοχής ή μη ανακοινώθηκε στις 16 Ιουνίου, ενώ η απόφαση επί των ποινών στις 23 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους συνηγόρους της πρώην περιφερειάρχου, η εισαγγελική έφεση είναι παντελώς αναιτιολόγητη παρά τα όσα ορίζονται στη δικονομία. Κατά την εκτίμηση της πλευράς της Δούρου, η έφεση της Εισαγγελίας ασκήθηκε μόνο για να καταστεί η πρώην περιφερειάρχης «πολιτικά όμηρος ενόψει των εκλογών».

Με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η συντριπτική πλειονότητα των 21 κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Επίσης, οι δεκατρείς εκ των 21 κατηγορουμένων αθωώθηκαν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν τόσο για την πλημμύρα όσο και τους θανάτους και τις σωματικές βλάβες.

Στους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους οι δικαστές επέβαλαν ποινές που ξεπέρασαν συνολικά τα έξι χρόνια για τον καθέναν, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πηγή: edolio5.blogspot.com

Νέα ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για το σεισμό 19ης Ιουλίου 2019- Διαβάστε λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ως νέα ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής που αφορά την επισκευή ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019 στην Περιφέρεια Αττικής, ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2022

Η εν λόγω παράταση στην υποβολή των αιτήσεων δίδεται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων ενάντια στην Covid-19, που προκάλεσαν δυσχέρεια στην υποβολή των φακέλων επισκευής με τα πλήρη δικαιολογητικά.

Δείτε λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο έγγραφο :

  • Διαβίβαση απόφασης περί ορισμού νέας προθεσμίας υποβολής αιτήσεων:
https://mandras-eidyllias.gr/site/assets/files/4161/diaviv__apof__peri_orismoy_neas_prothesmias_ypov__ait__sx__me_xorhg__st.pdf