ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τραγωδία στα Μέγαρα: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Σορός άνδρα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στα Μέγαρα.

Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας Μεγάρων - Ενημερωθείτε για τις Ώρες και τις Στάσεις που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Σταθμός Προαστιακού Μεγάρων (κυκλική διαδρομή μίας ώρας περίπου)
 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
07:15 και κάθε μία ώρα έως 12:20 το τελευταίο
 
ΣΤΑΣΕΙΣ
Προαστιακός - Μινώας - 28ης Οκτωβρίου - Κοιμητήριο - Κέντρο Υγείας - 3ο Δημοτικό - My Market - ΑΒ Βασιλόπουλος - Εργατικές Κατοικίες - ΑΒ - Έξω Βρύση - Ευπαλίνου (Φούρνος Μόρφα) - Ευπαλίνου (Φούρνος Μάρα) - Αγιάννη Χορευταρά - Μυκηνών - Διαγνωστικό - Πλακάκια - Πλατεία Ηρώων - Στροφή 28ης Οκτωβρίου - Εθνική Τράπεζα - Alpha Bank - ΟΑΕΔ - Πλατεία Λιτάρα - Γήπεδο Βύζα - Βυζαντίου - ΙΚΑ - Προαστιακός
 
* Στις 09:00 και στις 10:00 περνάει από Πάχη και Βαρέα με επιστροφή (τρίτο πέρασμα) στις 12:20.
 
** Στο χάρτη, τα βελάκια προς τα πάνω είναι οι στάσεις κατά την άνοδο και προς τα κάτω στην κάθοδο.
 
Ο χάρτης είναι ενδεικτικός (λόγω μεγέθους) - παρακαλούμε συμβουλευθείτε τον οδηγό για τα ακριβή σημεία των στάσεων.
 
Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης και κείμενο που λέει "AB Βασιλόπουλος onysos Palace Speedex Courier Μεγάρων Recption) P πεγκος Γιώργος Επαρ.Οδ. θησέως Οικονομου Αριστστέλους ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ Μώλος Ταβέρνα ΚΑΒΑΡΙΝΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΙΔΗΡΟΥ Μυκηνών ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super market Αρχαιολογικό Μουσείο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων Ιωάννα Παπασίδερη Μενιδιάτη Pantazis Cars Πρώ Φωκά Νεκροταφείο Μεγαρέων 公 Λύκειο Μεγάρών Γαλαξίας γάρων Μέγαρα 公 Greco Βαρελάς Boulangerie- Σ.Ε.Α. Μεγάρων Διογένους Τροχαίας Δημοτικό Στάδιο γάρων' Πλάτωνος Βυζαντίου Αστυνομικό Τμήμα Βυζαντίου Academy ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΡΗΣ Δομπρογιάννης.Ε.Ε Megara 会 70€ ΠλευρικάΔιοδια Πάχης(Προς Αθήνα) κτωβρίου Ολυμπία Οδός Αυτοκινητοδρόμια Μεγάρων .SIN PAISR Καλλέργης "Προκατασκευασμένο BeachBar Megara General Aviation Airport(LGMG) ΠαραλίαΠαπούτσι ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ... Mirage Life Events Άγιος Νικόλας Παραλία Βαρέα (Ακτή Νισαία), Μέγαρα"

Συνεδριάζει στις 9/08 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα του Δήμου Μεγαρέων (Γ.Μαυρουκάκη & Χρ. Μωραίτου – Μέγαρα) σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η Αυγούστου 2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κάτωθι θεμάτων:

1. Περί συζήτησης σχετικά με τις εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

 

2. Περί έγκρισης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Μεγαρέων, του Σωματείου με την επωνυμία «Εταιρεία Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων» με το δ.τ «ΙΡΙΣ» και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τίτλο «Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ψυχολογίας».

3. Περί επιχορήγησης στη Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Ν.Ε.Μ.).

4. Περί γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2023-2027.

5. Περί έγκρισης μίας θέσης στάθμευσης για τον κ. Μιχαλάκη Κων/νο μπροστά από την ιδιοκτησία του επί της οδού Θεοκρίτου αρ.11.

6. Περί έγκρισης μίας θέσης στάθμευσης για την κα Μαζιώτη Αγγελική μπροστά από την ιδιοκτησία της επί της οδού Σιθνιδών αρ.98.

7. Περί έγκρισης μίας θέσης στάθμευσης για τον κ. Κακαγή Σπυρίδωνα μπροστά από την ιδιοκτησία του επί της οδού Ελασσώνος αρ. 3.

Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Ιωάννης Δ. Δήμας

Aντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεγαρέων Κ. Φυλακτός: «Πόσιμο κρίθηκε το νερό στο Αλεποχώρι μετά από έλεγχο»

Με ανακοίνωσή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, γνωστοποίησε ότι: «Πόσιμο κρίθηκε το νερό στο Αλεποχώρι ύστερα από ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγιεινής Π.Ε Δυτικής Αττικής (Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου) και μετά από έλεγχο που έκανε σήμερα. (περιοχή Μεγάρων που υδροδοτείται από τον κ. Μπάρδη). Συνεχίζουμε να τροφοδοτούμε με εμφιαλωμένα νερά την πυρόπληκτη περιοχή Ζάχουλη».

Από τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που λήφθηκαν μέχρι χθες και των εργαστηριακών ελέγχων των δειγμάτων διαπιστώθηκε ότι το παρεχόμενο νερό είναι πλέον ασφαλές και πληροί τις προδιαγραφές ώστε να γίνεται χρήση του νερού χωρίς να κινδυνεύει η δημόσια Υγεία, όπως αναφέρει, σήμερα 5 Αυγούστου, δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων.

Κατόπιν αυτού του γεγονότος με χθεσινή απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, αίρεται η προσωρινή απαγόρευση χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στην περιοχή Αλεποχωρίου.

Με νεότερο δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, διευκρινίζει τα εξής:

Η απόφαση για απαγόρευση χρήσης του νερού προς ανθρώπινη χρήση στο δίκτυο Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων είχε ληφθεί έπειτα από καταστροφές στο δίκτυο εξαιτίας της πυρκαγιάς, αυτοψία κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής και δειγματοληψίες σε σημεία του δικτύου ύδρευσης που οδήγησαν στην απαγόρευση. Μετά την απόφαση απαγόρευσης χρήσης του νερού, τα αρμόδια κλιμάκια των υπηρεσιών πραγματοποίησαν υγειονομική αναγνώριση στην περιοχή από την οποία δεν προέκυψε πρόβλημα (διαρροή, θραύση σωλήνων, εμπόδια στη ροή, κλπ.).

 

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους, εφαρμόστηκε το μέτρο της υπερχλωρίωσης του νερού στη δεξαμενή υδροδότησης και σε όλο το μήκος συστήματος ύδρευσης με διάλυμα χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης και αντίστοιχο χρόνο παραμονής το οποίο στη συνέχεια απορρίφθηκε.

Νέες δειγματοληψίες(χημικές και μικροβιολογικές) στις 25 Ιουλίου που αναλύθηκαν και εστάλησαν από το Κέντρο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ.) δείχνουν ότι το νερό στο δίκτυο ύδρευσης Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων είναι πλέον ασφαλές προς ανθρώπινη χρήση.

Σχετικά ο κ. Κοσμόπουλος ανέφερε: «Μετά από τις αναλύσεις, τις αυτοψίες και τις δειγματοληψίες των αρμόδιων κλιμακίων, το νερό στο Αλεποχώρι είναι ασφαλές και προς ανθρώπινη χρήση. Θα πρέπει όμως να είμαστε σε επαγρύπνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως και οι υπεύθυνοι του δικτύου στην περιοχή Αλεποχωρίου Δήμου Μεγαρέων, και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πρέπει να είναι συστηματικοί και συνεχείς για την υγεία μας».

Πηγή: megaratv.gr

150.000 ευρώ στον Δήμο Μεγαρέων για αντιμετώπιση ζημιών πυρκαγιάς 20ης Ιουλίου

Με την με αρ. πρωτ. 51684/03-08-2022 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών  χρηματοδοτούνται οι Δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας – Ειδυλλίας στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της χώρας».

Απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου που έπληξαν τους δύο Δήμους της Δυτικής Αττικής, ο μεν Δήμος Μεγαρέων χρηματοδοτείται με 150.000,00 ευρώ και ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλίας με 100.000,00 ευρώ.

Με ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, ευχαριστεί θερμά τον αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, για αυτή τη χρηματοδότηση.

Επίσης , σε δήλωσή του αναφορικά με τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών για τους πυρόπληκτους Δήμους της Δυτικής Αττικής, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, σημείωσε:

«Η Κυβέρνηση, με ταχύτατους ρυθμούς, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προβαίνει σε ουσιαστικές ενέργειες για την ενίσχυση των Δήμων της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών στην περιοχή μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, για την άμεση ανταπόκρισή του, αποδεικνύοντας και πάλι ότι η Κυβέρνηση αφουγκράζεται τις ανάγκες και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των αυτοδιοικητικών φορέων και των πολιτών της Δυτικής Αττικής».

ΦΩΤΟ - Βυθίστηκε σκάφος στο λιμάνι της Νέας Περάμου

Με ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας της Νέας Περάμου, Γιάννης Σεβαστής, αναφέρει: «Εικόνες δείχνουν το χάλι του λιμανιού που όποιοι θέλουν να ξεφορτωθούν τα σκάφη τους έχουνε βρει τη Νέα Πέραμο να τα παρατάνε και να βυθίζονται.

Ο ΟΛΕ μάς είχε υποσχεθεί ότι θα απομακρύνει το ρυμουλκό και αυτό το σκάφος που το έχει εγκαταλείψει ο ιδιοκτήτης του και δεν το έκανε ποτέ. Ορίστε τα αποτελέσματα.

Απαιτούμε άμεσα την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων σκαφών γιατί είναι επικίνδυνα και υπαίτια για τη ρύπανση του περιβάλλοντος».

Πηγή: megaratv.gr

 

 

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις εκθετών για τη «Μεγάρων Γη» 2022

Ανακοίνωση της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγάρων αφορά στην έκθεση «Μεγάρων Γη» που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2022 ενημερώνοντας όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν ως εκθέτες. Αναλυτικά:

– Η καλύτερη στο είδος της έκθεση στη Δυτική Αττική
– Με συνεχή παρουσία από το 2009
– Με ποιοτικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, ενώσεις και συνεταιρισμούς
– Με τους περισσότερους επισκέπτες στην κατηγορία της
– Η έκθεση διοργώνεται σε ένα ανοιχτό και καταπράσινο χώρο στο άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια)
– Πάρτε μέρος σε ένα πολυεπίπεδο 4ήμερο γεγονός που συνδυάζει έκθεση προϊόντων και πολιτιστικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες
– Αυξήστε τις πωλήσεις των προϊόντων σας σε υφιστάμενους και νέους δυνητικούς πελάτες
– Προωθήστε, προβάλλετε και πουλήστε τα προϊόντα σας άμεσα και με το χαμηλότερο κόστος

Δευτέρα 1η Αυγούστου έως 26/8 ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής εκθετών για περίπτερα

 

Γρ. Σταμούλης: «Υπεγράφη η χρηματοδότηση κατασκευής νέου κτηρίου για το 4ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων»

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γηργόρης Σταμούλης, αναφέρει ότι υπεγράφη το συμβόλαιο για τη χρηματοδότηση της κατασκευής νέου σύγχρονου κτιρίου, στη θέση του παλαιού, το οποίο θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, με τη γενική διευθύντρια του Τ.Π.Δ, κ. Ασημάκη Μίκα.

«Σύντομα η ταλαιπωρία μαθητών/τριών και γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου θα λάβει τέλος και ο Δήμος θα αποκτήσει ένα ακόμα σύγχρονο σχολικό κτίριο», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση του Δημάρχου.

Μέγαρα: 25/7 η εξ’ αναβολής εκδήλωση με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τις Δημοτικές Χορωδίες στα Πευκάκια

Την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:15 στο ανοικτό δημοτικό θέατρο στο άλσος Θεόγνιδος (Πευκάκια) στα Μέγαρα, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο πλαίσιο του προγράμματος των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μεγαρέων, για το φετινό καλοκαίρι, που οργανώνεται με φροντίδες της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ, θα λάβει χώρα μια εξαιρετική εκδήλωση, ένα «μουσικό ταξίδι» με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τις Δημοτικές Χορωδίες των Μεγάρων (Μικτή και Παιδική).

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων για την εξ’ αναβολής εκδήλωση λόγω της πυρκαγιάς της 20ης Ιουλίου επισημαίνεται ότι σε αυτό το μουσικό ταξίδι, σαν σε δρόμους παλιούς πάνω σε ένα ποδήλατο, οι χορωδοί και τα μέλη της πασίγνωστης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού θα έρθουν κοντά στο φιλοθεάμον κοινό, για να πουν “Μαλαματένια λόγια” εξυμνώντας την αγάπη “σαν σε όνειρο” δεμένο κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Συμβαίνει ΤΩΡΑ! Αναζωπύρωση στα Μέγαρα -Καθησυχαστικός ο δήμαρχος

      Ο  Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης σημείωσε ότι η αναζωπύρωση είναι στα όρια του καμένου μεταξύ Ζάχουλης και Λούμπα. 

Μια μικρή αναζωπύρωση εκδηλώθηκε στα ήδη καμένα εδάφη των Μεγάρων, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώντας ότι η αναζωπύρωση είναι στα όρια του καμένου μεταξύ Ζάχουλης και Λούμπα, ενώ για την κατάσβεσή της συμμετέχουν και εναέρια μέσα.

 
Πηγή: skai.gr

Φωτιά Μέγαρα: Ηχηρή η απουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργου Κώτσηρα

Προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις η παντελής απουσία του κου Κώτσηρα κατά την διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που έπληξε εχθές τα Μέγαρα.

Περιμέναμε πως ως τόπο καταγωγής του (μόνιμη κατοικία της μητέρας του) και εκλογική του περιφέρεια, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης θα είχε την ευαισθησία να βρίσκεται κοντά στους πολίτες που καταστρέφονταν οι περιουσίες του. Είναι έντονη η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του καθώς όλοι περίμεναν πως ο κος Κώτσηρας θα είναι και στα δύσκολα κοντά στους κατοίκους.

Απεναντίας, ο Υπουργός δεν έχει αφήσει πανήγυρι και γιορτή πάντα με την συνοδεία 2- 3 αστυνομικών και έχοντας ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων. Στα εύκολα κε Κώτσηρα όλοι μπορούμε να είμαστε! Στο δια ταύτα, φανήκατε πολύ λίγος και ανεπαρκής για να εκπροσωπείτε τους Μεγαρίτες και τους κατοίκους της Δυτ. Αττικής που σας τίμησαν με την ψήφο τους.

Ξεχάσατε πολύ γρήγορα και ποιους εκπροσωπείτε και ποιους οφείλετε να υπερασπίζεστε!

Αλλά μην έχετε αυταπάτες. Ο κόσμος έχει μνήμη, δεν είναι πρόβατα και θα καταλάβετε λίαν συντόμως πως ότι ξεχνάς, σε ξεχνάει!

Δηλώσεις ζημιάς φυτικής παραγωγής από την πυρκαγιά της 20ης Ιουλίου

Οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές στην αγροτική παραγωγή (αμπέλια, ελαιόδενδρα, φιστικιές κ.λ.π) από την πυρκαγιά που σημειώθηκε στις 20 Ιουλίου 2022, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις ζημιάς, εφόσον έχουν υποβάλει Δήλωση Καλλιέργειας ΟΣΔΕ- ΕΛΓΑ έτους 2022 για τα ζημιωθέντα αγροτεμάχια.

Οι δηλώσεις ζημιάς υποβάλλονται στην ανταποκρίτρια του ΕΛΓΑ (Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής & Αλιείας, Σηλυβρίας και 28ης Οκτωβρίου, Μέγαρα, 1ος όροφος), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

 

Απαιτούμενο δικαιολογητικό είναι η Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ασφάλισης φυτικής παραγωγής ΕΛΓΑ έτους 2022, στο οποίο θα πρέπει να είναι σημειωμένα τα αγροτεμάχια που ζημιώθηκαν.
Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2296022318 και στο email. Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Η Ανταποκρίτρια ΕΛΓΑ
Αγάπη Ιωαννίδου

EKTAKTO Φωτιά στα Μέγαρα - Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη

 

      Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και ενάεριες δυνάμεις. 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική από πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

 

   Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

 

Δ. Μεγαρέων: «Νύχτα Μαγικιά» η 15η Ιουλίου για τον Δήμο μας

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι η Παρασκευή της 15ης Ιουλίου ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τον Δήμο μας. Το βράδυ αυτής της μέρας δόθηκε μια εξαιρετική συναυλία, γεμάτη με ποιήματα που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης. Ακούσαμε και τραγουδήσαμε αγαπημένους στίχους, από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ελλάδας αλλά όχι μόνο. Ο Μίκης άλλωστε, δίκαια, έχει περάσει στο πάνθεον των μεγαλύτερων συνθετών του κόσμου. Τα λόγια είναι λίγα: Αναγνωστάκης, Γκάτσος, Ελύτης, Καμπανέλλης, Καρυωτάκης, Ρίτσος, Σεφέρης αλλά και Λόρκα, Νερούδα… Μπορεί να ξεχνάμε κάποιους, αλλά ήταν όλοι εκεί!

Η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, ενώ συγκινητικά λόγια είπε για την περιοχή ο αριστοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Βασιλάς. Στα τραγούδια έδωσαν ξεχωριστό παλμό οι ερμηνευτές. Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Μπέττυ Χαρλαύτη και φυσικά ο εγγονός του Μίκη, Άγγελος Θεοδωράκης, κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κατάμεστο θεατράκι που τραγουδούσε μαζί τους.

 

Στην εκδήλωση παρίσταντο ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής κ. Βαγγέλης Λιάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος. Στο σημείο αυτό, να σημειώσουμε οτι ο κ. Κοσμόπουλος βράβευσε τον πρώην Δήμαρχο Μεγαρέων, κ. Χρυσόστομο Σύρκο, για τη εισήγηση και ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη σαν Επίτιμου Δημότη Μεγαρέων, το 2003. Ο κ. Σύρκος, με μια συγκινητική ομιλία, προσέφερε το βραβείο στους Δημότες.

Η συναυλία ήταν μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μεγαρέων και δόθηκε στο θεατράκι του Αη Γιάννη Χορευταρά, στα Μέγαρα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν, αναμενόμενα, πολύ μεγάλη και γέμισαν τόσο το θεατράκι όσο και τα γύρω καφεστιατόρια. Στα “παραλειπόμενα” της συναυλίας, σημειώνουμε τη μεγάλη οθόνη που προέβαλε στιγμιότυπα με το Μίκη, το βιβλίο της Μαργαρίτας Θεοδωράκη η οποία επίσης παρακολούθησε τη συναυλία αλλά και, όπως μάθαμε από το Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη, οτι ο Δημήτρης Μπάσης είναι και έφεδρος Λοχαγός του Πυροβολικού.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, φανερά συγκινημένος, δήλωσε:
«Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν και γι’ αυτό η ιστορία τού κρατάει μια διακεκριμένη θέση. Χρησιμοποιώ ενεστώτα, επειδή η ανάμνησή του ήταν τόσο έντονη σε αυτή τη συναυλία, που δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι δεν ήταν κάπου εκεί, μαζί μας, να διευθύνει, να τραγουδάει, να συνεπαίρνει. Η Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, οι μεγάλες ερμηνείες των καλλιτεχνών, το ενθουσιώδες κοινό και τελικά όλη η διοργάνωση ήταν μια μοναδική εμπειρία που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Για άλλη μια φορά, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές».

Σεμινάριο ιπποκομίας και αγωνισμάτων από τον σύλλογο Ιππολύτη στα Μέγαρα

Την Κυριακή 31 Ιουλίου από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο Ιπποκομίας και Αγωνισμάτων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο ΚΕ.Σ.Α.Μ (Κέντρο Σταυλισμού Αλόγων Μεγάρων) Hose Riding Club του Συλλόγου Ιπολλύτη στα Μέγαρα (περιοχή Θεμωνιές). Για λεπτομέρειες τοποθεσίας πατήστε ΕΔΩ.

– Στους συμμετέχοντες θα προσκομιστεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου.
– Θα προσφερθούν σνακ, νερά, αναψυκτικά και καφέδες σε όλους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να λάβουν μέρος αφού ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 22/07, την υπεύθυνη κ. Μαρία Βουτσινά, στο τηλέφωνο 6988584031.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας το σεμινάριο θα αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα.
Να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής που περιλαμβάνει και αφορά στην προπόνηση των μαθητών.

Τέλος, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον συμπληρωθεί τουλάχιστον 1 group 10 ατόμων! Σε άλλη περίπτωση θα αναβληθεί για άλλη ημερομηνία.