ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δείτε βίντεο από drone: Το πριν και το μετά της μεγάλης καταστροφής από την πυρκαγιά στη Φυλή

Αποκαρδιωτικές εικόνες αποτυπώνει βίντεο, που δείχνει τα αποκαΐδια που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα

Φωτιά στη Φυλή: Έκκληση από τον Δήμαρχο - «Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα»

Οι φλόγες μπήκαν στα σπίτια στη Φυλή. Έκκληση από τον δήμαρχο για εναέρια μέσα.

Μεγάλη φωτιά στη Φυλή: Εκκένωση προς Άνω Λιόσια - Καίγονται σπίτια

Η φωτιά ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας - Καλά στην υγεία τους οι μοναχές - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Νέο περιστατικό πυροβολισμών στο Ζεφύρι – Τι κατήγγειλε ιδιοκτήτης μονοκατοικίας - Εντοπίστηκε παρατημένο ένα αυτοκίνητο

Μια ακόμα καταγγελία για πυροβολισμούς έγινε στο Ζεφύρι, με άνδρα να αναφέρει πως άγνωστος πυροβόλησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/1) εναντίον του σπιτιού του.

ΦΩΤΟ - Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής για την νέα σχολική χρονιά 2022-23

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευών και συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φυλής, προκειμένου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση να υποδεχθούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή πριν τη λήξη του προηγούμενου έτους και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων είχε καταγράψει και προγραμματίσει τις απαιτούμενες εργασίες, καθώς και τον απαραίτητο συμπληρωματικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ζητήματα τα οποία υλοποιούνται κατά την περίοδο αυτή που τα σχολεία είναι κλειστά.

«Κατά τη θερινή περίοδο είναι διαρκής και έντονη η προσπάθεια μας να προετοιμάσουμε όλα τα σχολεία, ώστε ασφαλή, συντηρημένα και λειτουργικά να παραδοθούν για το νέο έτος στην σχολική κοινότητα της πόλης μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας. Ο Πρόεδρος, συντονίζει κι επιβλέπει από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται και ενημερώνει το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που έχει θέσει σε προτεραιότητα τα θέματα Παιδείας στον Δήμο μας.

Μπορεί, λοιπόν, για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς τα σχολεία να είναι κλειστά, κι έτσι πρέπει, αλλά για τους ανθρώπους του Δήμου παραμένουν ανοιχτά και προετοιμάζονται για την νέα σχολική χρονιά.

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ Φυλή: Βούλιαξε από κόσμο την Πλατεία των Άνω Λιοσίων ο Τριαντάφυλλος

Χαμό προκάλεσε η εμφάνιση του Τριαντάφυλλου την πρώτη μέρα του πανηγυριού των Άνω Λιοσίων.
 
Ανοίγοντας, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, με τον καλύτερο τρόπο, το τριήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων ενθουσίασε το νεαρόκοσμο, ανοίγοντας, από τη στιγμή που πάτησε την πίστα, απευθείας επικοινωνία με την ψυχή του.
 
Ερμηνεύοντας προσωπικές και άλλες επιτυχίες ανέβασε στα ύψη το κέφι και δικαίωσε την επιλογή του από τον Πολιτιστικό Οργανισμό. Λατρεία προκάλεσε στο κοινό η επιτυχία «σπάω τα ρολόγια», αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και δημοτικά.
 
Το πρόγραμμά του άνοιξε η ταλαντούχα Αθηνά Χρυσαντίδου.
 
ΒΙΝΤΕΟ:
 
 
 

Συνάντηση εργασίας Θανάση Σχίζα με Νίκο Λιόση για το Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος 2022

Τα 58 έργα που υλοποιεί ή δρομολογεί η Διοίκηση του Χρήστου Παππού στο Δήμο Φυλής και περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το έτος 2022, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση εργασίας που είχαν το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου 2021, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης.

Πρόκειται για 58 συνεχιζόμενα και νέα έργα που είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης είτε έχουν δρομολογηθεί είτε προγραμματίζονται για το νέο έτος, σε όλη την επικράτεια του Δήμου, όπως περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος που έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Κατά τη συνάντηση, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Λιόση για την πρόοδο των συνεχιζόμενων έργων και τον καταμερισμό των νέων έργων για το 2022, με έμφαση στα έργα που έχουν προταθεί για την Κοινότητα Άνω Λιοσίων.

Για την κατάρτιση του Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος 2022, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανέφερε: “Ο Δήμος Φυλής πρωτοστατεί σε έργα σε όλη την Αττική τα τελευταία χρόνια, και το 2022, για ακόμη μία χρονιά, διεκδικεί τη “μερίδα του λέοντος” σε έργα υποδομής. Στόχος μας ήταν εξαρχής και παραμένει πάντα, η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας”, κατέληξε ο Δήμαρχος Φυλής.

Ενα εκπληκτικό animation για την κλιματική αλλαγή από τον Δήμο Φυλής

Ενα εκπληκτικό animation για την κλιματική αλλαγή από τον Δήμο Φυλής

 

Ο Δήμος Φυλής, στο πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος WalktheGlobalWalk, δημιούργησε μία ταινία κινουμένων σχεδίων (animation) για την κλιματική αλλαγή. Στην ταινία αυτή πρωταγωνίστρια είναι η Ηρώ (Hero) και με τον τρόπο αυτό συμβολίζεται πως ταυτόχρονα η πρωταγωνίστριά μας είναι ηρωίδα. Η ταινία αυτή είναι τόσο επίκαιρη όσο ποτέ μια και αναδεικνύονται όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή, λόγω των παρεμβάσεων του ανθρώπου. Η ταινία αφιερώνεται στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, από το Ζεφύρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών.

 

Η Ηρώ, έμπνευση της μαθήτριας του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, Μαρίνας Λιζάρδου, η οποία συμμετείχε ενεργά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Walk the Global Walk, είναι ένα κορίτσι που θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε πόλη του σύγχρονου κόσμου. Παρατηρεί τα σκουπίδια, τα εργοστάσια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τις πλημμύρες και τις φωτιές, ενώ η μαμά της πιστεύει ότι είναι βρίσκονται μέσα στο μυαλό της. 

 

Στο αποκορύφωμα της ταινίας αποκαλύπτεται ότι είναι καθισμένη στη καρέκλα του παιδοψυχολόγου. Θλιμμένη κοιτά τον παιδοψυχολόγο, ο οποίος την παρακολουθεί προβληματισμένος. Η μαμά της Ηρώς περιμένει. Ο διάλογος που ακολουθεί μας αποκαλύπτει το μήνυμα που θέλει να περάσει η ταινία.

ΓΙΑΤΡΟΣ - Η Ηρώ είναι ένα πολύ ευαίσθητο κορίτσι και έχει πολύ μεγάλη φαντασία… όμως θα πρέπει όλοι να την ακούσουμε.

ΜΑΜΑ - Εγώ τί πρέπει να κάνω γιατρέ;

ΓΙΑΤΡΟΣ - Να την ακούσετε.

 

Το animation υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της BROSinARTS animation studios, με την σκηνοθετική επιμέλεια του Αποστόλη Ηλιόπουλου και του Ηλία Ρουμελιώτη, βασισμένη στο σενάριο της Μαρίνας Λιζάρδου, του Αποστόλη Ηλιόπουλου και του Άρη Καπλανίδη.

 O σύνδεσμος για το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Na6Np-3dH20

Κλείνουν οι δήμοι στις 17 Ιανουαρίου, μετά τα εργατικά ατυχήματα

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλους τους δήμους της χώρας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου,  αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τα τελευταία τραγικά εργατικά ατυχήματα στους δήμους Σαρωνικού και Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, που το μεν πρώτο είχε αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό εργαζόμενου στην καθαριότητα, το δε δεύτερο τον θάνατο εργαζόμενης καθαριότητας, με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για την εργασιακή ασφάλεια των εργαζομένων και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν. Τράκας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα είναι ημέρα Πένθους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αίσθημα ευθύνης έγινε έκτακτη σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ με μοναδικό θέμα τα εργατικά ατυχήματα στους Δήμους.

Με ομόφωνη απόφαση προχωράμε σε Πανελλαδική Απεργία, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, κλείνοντας όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της Χώρας.

Το αίμα πρέπει να σταματήσει να χύνεται και να μεγαλώνει η Μαύρη Λίστα των νεκρών εργαζομένων.

Η εργασιακή γαλέρα έχει ονοματεπώνυμο και υπεύθυνους την Κυβέρνηση.

Η επιλογή να διαλύσει κάθε ελεγκτικό οργανισμό, να καταστήσει τους Δημάρχους Αυτοκράτορες και να τους αφήνει ανεξέλεγκτους θα πρέπει να σταματήσει.

Οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση και αίσθημα καθήκοντος παλεύουν για να κρατήσουν τις πόλεις μας όρθιες.

Η τραγική έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις αυθαιρεσίες αιρετών και την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια έχει φέρει αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.

Να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι.

Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά και τις οικογένειες των θυμάτων.

Να αισθάνεται ασφάλεια κάθε εργαζόμενος στους Δήμους.

Καλούμε την ΚΕΔΕ να πάρει εδώ και τώρα θέση.

Καλούμε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να πράξει τα αυτονόητα.

Σε αυτό τον αγώνα δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ – ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΗΜΩΝ».

ΠΗΓΗ: https://www.airetos.gr/

2 ανήλικοι συνελήφθησαν σήμερα, Τρίτη 03/01 για άσκοπους πυροβολισμούς στα Άνω Λιόσια

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί όπλων. Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 3-1-2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα, αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν, καθώς νωρίτερα είχαν ενεργήσει άσκοπους πυροβολισμούς.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρας με -6- φυσίγγια και κάλυκας και θα αποσταλούν στην Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Ασφαλείας Φυλής θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: https://www.enikos.gr/

Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ στο Δήμο Φυλής, με παρέμβαση Άδωνη

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλα έργα του Δήμου Φυλής προχωρούν, παράλληλα, οι διαδικασίες για την εκταμίευση των ποσών που έχουν διατεθεί για την  υλοποίησή τους.

 

Πρόκειται για τα έργα κατασκευής πάρκου πρασίνου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Χωματερή (προϋπολογισμού 26 εκατ. Ευρώ) και επισκευής-ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου Δήμου Φυλής (προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ). Για τα έργα αυτά εγκρίθηκε, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Ιωάννη Τσακίρη, χρηματοδότηση 3 εκατ. Ευρώ, από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Με σχετική Απόφασή του ο Υφυπουργός δίνει στην Τράπεζα της Ελλάδος την εντολή να πληρώσει ποσά μέχρι 3 εκατ. Ευρώ, που αφορούν στην εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων.

Το αίτημα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη μετέφερε ο επιλαχών Βουλευτής Σταμάτης Πουλής. Ο τελευταίος, εξακολουθεί να δραστηριοποιείται για το Δήμο Φυλής, παρόλο που έχει παραιτηθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αναπτυξιακής, προκειμένου να πολιτευτεί στη Δυτική Αττική.

 
 

“Ευχαριστώ τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης για την πολύτιμη βοήθειά τους. Αλλά και το Σταμάτη Πουλή, που δεν κάνει διακοπές για να βρίσκεται στο πλευρό μας. Έχουμε στρατευθεί, όλοι, για την εκτέλεση αυτών των δύο έργων. Ενός έργου πνοής για το περιβάλλον και την ενέργεια κι ενός που θα βελτιώσει, σημαντικά, την καθημερινότητα των συνδημοτών μας”, δήλωσε ο Χρήστος Παππούς.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Silver Alert! Χάθηκαν τα ίχνη του στα Βίλια

Πρόκειται για τον Δημήτριο Κωστόπουλο, 42 χρόνων, ο οποίος εξαφανίστηκε την Κυριακή 7 Αυγούστου, από το εξοχικό του, στην περιοχή Αγ. Νεκτάριος στα Βίλια Αττικής.
 
Ο Δημήτρης έφυγε για έναν περίπατο και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ εκφράζονται φόβοι πως η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Έχει πράσινα μάτια, ύψος 1,85μ. και είναι αδύνατος, ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε τζιν παντελόνι σχισμένο στα γόνατα, λευκό μακό μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά παπούτσια.

Εάν γνωρίζετε κάτι, επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065, με την Αστυνομία ή το «Τούνελ».

Πηγή: anikolouli.gr

Κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΕΠ το Σάββατο 13 Αυγούστου στο Δήμο Φυλής.

Ο Δήμος Φυλής ενημερώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 τα ΚΕΠ θα παραμείνουν κλειστά.
 
Η απόφαση αναφέρεται, στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ΥΨηΔ 19/07/2022 Α.Π.: 31769 ΕΞ 2022.

Πρόσληψη 90 ατόμων με σύμβαση ΙΔΟΧ για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Φυλής


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Άνω Λιόσια 4/8/2022
Αρ. πρωτ : 27305

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες καθαρισμού σχολικών μονάδων

Ο Δήμαρχος Φυλής,

Έχοντας υπόψη:

 1. Τις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 3870/2010 (Α’138 ) όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.

 2. Τις διατάξεις του Ν. 3584/2007 (Α΄143), Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων, όπως ισχύουν.

 3. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 (Α΄114), Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, όπως ισχύουν.

 4. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010, Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (Α΄87), όπως ισχύουν.

 5. Την υπ’ αριθ. 55472/23-7-2021 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών «Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της Χώρας από τους Δήμους με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου» (ΦΕΚ 3352/Β΄/2021), όπως ισχύει.

 6. Την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./82/10488/11-7-2022 Εγκριτική Απόφαση της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ: 33/2006 (Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, ΦΕΚ 280/Α/28-12-2006), όπως ισχύει.

 7. Το υπ΄αριθ. 45300/7-7-2022 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων».

 8. Τις ανάγκες του Δήμου Φυλής σε προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών του στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της χωρικής του αρμοδιότητας.

 9. Την αρ. 393/3-8-2022 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ( ΑΔΑ : 6ΩΚΚΩΗΤ-ΟΚΙ ) περί αύξησης ωρών ημερήσιας απασχόλησης τηρουμένου του ανώτατου αριθμού προσλαμβανομένων απο την κάλυψη αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα ( 90 ) ατόμων για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Φυλής και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α):

 

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Υπηρεσία

Έδρα υπηρεσίας

Ειδικότητα

Αριθμός

ατόμων

Χρόνος απασχόλησης

Δήμος

Φυλής

Πλατεία Ηρώων

ΥΕ Καθαριστές/-στριες σχολικών μονάδων

Πλήρους απασχόλησης

Διδακτικό έτος 2022 – 2023

90

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων καθορίζεται μεταξύ τους με τα ακόλουθα κριτήρια:

 1. α) ΕΜΠΕΙΡΙΑ μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020: (17 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας)

Μήνες

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Μονάδες

17

34

51

68

85

102

119

136

153

170

Και επιπλέον μία (1) μονάδα ανά μήνα για κάθε ανατεθείσα αίθουσα με ανώτατο όριο τις δέκα επτά (17) μονάδες

Αριθμός Αιθουσών

1

2

3

4

5

6

7

8

9

17

Μονάδες

1

2

3

4

5

6

7

8

9

17

β) ΕΜΠΕΙΡΙΑ από το διδακτικό έτος 2020-2021 και εξής: (17 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας)

Μήνες

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Μονάδες

17

34

51

68

85

102

119

136

153

170

 • Ως βαθμολογούμενη εμπειρία λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε αντίστοιχη θέση του οικείου Δήμου που έχει διανυθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου μέσω των οικείων υπηρεσιών για όσο διάστημα παρείχαν υπηρεσία.

 

 1. ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ή ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (20 μονάδες και 10 μονάδες για κάθε τέκνο πέραν του τρίτου)

Αριθμός τέκνων

4

5

6

7

8

9

10

Μονάδες

30

40

50

60

70

80

90

 • υποψήφιος που είναι ταυτόχρονα πολύτεκνος και τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, δικαιούται να κάνει χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις δύο ιδιότητες. Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση των παραπάνω κριτηρίων

 

 1. ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ή ΤΕΚΝΟ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (15 μονάδες)

Αριθμός τέκνων

3

Μονάδες

15

υποψήφιος που είναι ταυτόχρονα τρίτεκνος και τέκνο τρίτεκνης οικογένειας, δικαιούται να κάνει χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις δύο ιδιότητες. Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση των παραπάνω κριτηρίων

 1. ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ (5 μονάδες για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και 10 μονάδες για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των δύο πρώτων)

αριθμός τέκνων

1

2

3

μονάδες

5

10

20

 1. ΜΟΝΟΓΟΝΕΑΣ ή ΤΕΚΝΟ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (10 μονάδες για κάθε τέκνο)

αριθμός τέκνων

1

2

3

μονάδες

10

20

30

 • υποψήφιος που είναι ταυτόχρονα γονέας και τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας, δικαιούται να κάνει χρήση της προσφορότερης βαθμολογικά από τις δύο ιδιότητες. Αποκλείεται η αθροιστική βαθμολόγηση των παραπάνω κριτηρίων.

 1. ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΟΝΕΑ, ΤΕΚΝΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ Ή ΣΥΖΥΓΟΥ

Ποσοστό αναπηρίας

50%-59%

60%-66%

67%-69%

70% και άνω

μονάδες

10

12

15

17

 • Ο υποψήφιος, στο πρόσωπο του οποίου συντρέχουν περισσότερες από μία περιπτώσεις ατόμων, των οποίων ασκεί το δικαίωμα προστασίας, δικαιούται να κάνει χρήση της προσφορότερης για τον ίδιο μοριοδότησης και πάντως μόνο μίας εξ αυτών.

 

 1. ΗΛΙΚΙΑ

Ηλικία

Έως και 50 ετών

Άνω των 50 ετών

μονάδες

10

20

 • Ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ορίζεται το 67ο έτος συμπληρωμένο.

Ανάρτηση της ανακοίνωσης

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναρτάται στο κατάστημα της υπηρεσίας μας και στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου καθώς και στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου www.fyli.gr.

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την συνημμένη αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου ανακοίνωσης 27305/4-8-2022 και να την υποβάλουν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση efikontoula@fyli.gr.

Μαζί με την αίτηση υποβάλλονται υποχρεωτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους, και της εμπειρίας. Διόρθωση ή συμπλήρωση των αιτήσεων καθώς και αντικατάσταση ή κατάθεση επιπλέον δικαιολογητικών, επιτρέπεται μόνο μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής της διαδικασίας επιλογής.

Η αίτηση συμμετοχής, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη, με φυσική υπογραφή.

Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Επισημαίνεται ότι: σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 γνωστό ως GDPR, που ετέθη σε εφαρμογή τον Μάιο 2018, καθιερώνεται ενιαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία πρόσληψης με την οικειοθελή υποβολή αίτησης με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά προς τον Φορέα, συνεπάγεται τη συναίνεση του υποψηφίου για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν, καθώς και για την ασφαλή διατήρησή τους σε αρχείο (φυσικό ή ψηφιακό) για συγκεκριμένο σκοπό και για όσο χρόνο απαιτείται, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης. Οι φορείς οφείλουν να προστατεύουν τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων από τυχόν υποκλοπή προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι υποψήφιοι διατηρούν το δικαίωμα ανάκλησης της συναίνεσής τους ανά πάσα στιγμή και κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης προς το Φορέα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) εργάσιμες ημέρες και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης της ανακοίνωσης στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, ήτοι από την Παρασκευή 5/8/2022 έως και την Παρασκευή 19/8/2022.

Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και αν αυτή είναι κατά το νόμο εξαιρετέα ( δημόσια αργία ή μη εργάσιμη ) τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Κατάταξη υποψηφίων

Αφού η υπηρεσία μας επεξεργαστεί τις αιτήσεις των υποψηφίων, σύμφωνα με τα βαθμολογούμενα κριτήρια που επικαλείται κάθε υποψήφιος, τους κατατάσσει βάσει των κριτηρίων. Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής:

1. Πρώτα απ΄ όλα οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους πίνακες κατάταξης για τις θέσεις με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (εμπειρία αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, αναπηρία, ηλικία).

2. Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος εμπειρίας) και, αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής. Αν εξαντληθούν όλα τα κριτήρια, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

Ανάρτηση πινάκων και υποβολή αντιρρήσεων

Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία μας θα αναρτήσει, το αργότερο μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του δήμου, ενώ θα συνταχθεί και σχετικό πρακτικό ανάρτησης το οποίο θα υπογραφεί από δύο (2) υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Κατά των πινάκων αυτών επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση αντίρρησης ατελώς μόνο για εσφαλμένο υπολογισμό της μοριοδότησης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) εργασίμων ημερών η οποία αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησής τους. Η αντίρρηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση efikontoula@fyli.gr.

Μετά την εξέταση των αντιρρήσεων ανακοινώνεται ο τελικός πίνακας επιτυχόντων – προσληπτέων. Οι τελικοί πίνακες αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στην ιστοσελίδα του δήμου.

Πρόσληψη

Το προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αμέσως μετά την κατάρτιση των τελικών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου.

Προσληφθέντες που αποχωρούν πριν από την λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ της παρούσας ανακοίνωσης αποτελούν:

α. Το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» που συμπληρώνουν και υποβάλλουν ηλεκτρονικά οι υποψήφιοι και

β. το «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ για την πρόσληψη καθαριστών – καθαριστριών στις σχολικές μονάδες των Δήμων», το οποίο περιλαμβάνει: i) οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης με πρωτόκολλο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ 27305/4-8-2022, σε συνδυασμό με επισημάνσεις σχετικά με τα προσόντα και τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων και ii) τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

Ο Δήμαρχος

Χρήστος Σπ. Παππούς

Συνημμένα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για παιδιά Παιδικών Σταθμών και ΑμΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΧΡΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες  σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε το «Πρόγραμμα Προώθηση και Υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για την περίοδο 2022-2023 (πρώην «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ).

Υποβολή αιτήσεων από 02/08/2022 έως και 12/08/2022 στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις :


https://www.eetaa.gr/index.php?tag=paidikoi_2022
https://aitisi.eetaa.gr/home

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής στις Εκδηλώσεις για την Ευρώπη στο Miggiano της Ιταλίας.

Οι ιταλικές οργανώσεις Fattoria Pugliese Diffusa APS και ο Δήμος Miggiano, ήταν οι οικοδεσπότες της 4ης Διεθνούς Εκδήλωσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέοι για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη». Στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 διεθνείς συμμετέχοντες από τη Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία και Γερμανία και περισσότεροι από 100 τοπικοί συμμετέχοντες από το Liceo "Comi" από την πόλη του Tricase.
 
Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία ως προς τις Πολιτικές και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αλληλεγγύη μέσω της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας. Οι διοργανωτές εκπαίδευσαν τους νέους που συμμετείχαν από όλες τις χώρες σε θέματα αλληλεγγύης και δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών.
 
Ο κ. Michele Sperti, δήμαρχος της πόλης Miggiano, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και εξέφρασε τη χαρά του και ευγνωμοσύνη για αυτήν την πρωτοβουλία που επιτρέπει στις κοινότητες να δημιουργήσουν χώρους επικοινωνίας σχετικά με το νόημα της Αλληλεγγύης σε περιόδους κρίσης στην Ευρώπη και για το Μέλλον της Αλληλεγγύης στην Ευρώπη.
 
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Φυλής, κύριος Αντωνόπουλος Γεώργιος, μαζί με τον φοιτητή από το Δήμο Φυλής Μάριο Δελατόλα, παρουσίασαν τις καλές πρακτικές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής. Η συνάντηση πρόσφερε τον κατάλληλο χώρο για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών για την Αλληλεγγύη μέσω της Ευρωπαϊκής και Οικονομικής Ιθαγένειας. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής κ. Αντωνόπουλο “είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν θέμα την αλληλεγγύη, από τη στιγμή που οι κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Φυλής αποτελούν πρότυπο που ξεπερνάει τα σύνορα της Δυτικής Αττικής”.
 
Σχετικό βίντεο:

Διαβάστε το Μήνυμα του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για τα Αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Αγαπητοί νέοι φοιτητές,
 
η σημερινή ημέρα είναι ημέρα δικαίωσης των κόπων σας, της επιμονής σας, των πολύχρονων προσπαθειών που κάνατε και της άρτιας προετοιμασίας σας. Οι θυσίες σας έπιασαν τόπο, οι προσπάθειες σας στέφθηκαν με επιτυχία και είστε πλέον φοιτητές.
 
Σας συγχαίρω από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί ως εκπαιδευτικός γνωρίζω πολύ καλά τις δοκιμασίες και τις αγωνίες που περάσατε μέχρι να πανηγυρίσετε τη σημερινή επιτυχία.
 
 
Τώρα ο ορίζοντας πλαταίνει και ένας νέος καινούργιος δρόμος, γεμάτος γνώσεις, νέες εμπειρίες και προκλήσεις ανοίγεται μπροστά σας. Ξεκινάτε να γράφεται μια νέα σημαντική σελίδα στη ζωή σας.
Εύχομαι τα όνειρα και οι νέοι στόχοι σας να γίνουν πράξη. Ανυπομονώ, να σφίξω το χέρι καθενός και καθεμιάς από εσάς, για να σας συγχαρώ και προσωπικά, στη μεγάλη γιορτή που καθιερώσαμε και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα, για την συμβολική οικονομική αλλά κυρίως την ηθική επιβράβευσή σας.
 
Για εσάς που τα σημερινά αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περιμένατε, ξέρετε πολύ καλά πως η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη. Υπάρχουν δεκάδες πεδία και στίβοι μάχης που στο χέρι σας είναι να τα κατακτήσετε. Χρειάζεται θάρρος, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και προγραμματισμός και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος με την επιμονή σας θα αγγίξετε τους στόχους και τα όνειρά σας.
 
Θέλω να συγχαρώ την Εκπαιδευτική Κοινότητα του Δήμου Φυλής για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές του τόπου μας να ξεπερνούν τον ανταγωνισμό και να εισάγονται στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Τέλος θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους γονείς, που καθημερινά ξεπερνούν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους για να στηρίξουν τα παιδιά τους, που είναι και δικά μας παιδιά αφού σηματοδοτούν το μέλλον αυτού του τόπου.
 
Ο Δήμαρχος Φυλής
Χρήστος Σπ. Παππούς

"Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής για την νέα σχολική χρονιά 2022-23"

"Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευών και συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Φυλής, προκειμένου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση να υποδεχθούν μαθητές κι εκπαιδευτικούς.
 
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
 
 
 
Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή πριν τη λήξη του προηγούμενου έτους και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων είχε καταγράψει και προγραμματίσει τις απαιτούμενες εργασίες, καθώς και τον απαραίτητο συμπληρωματικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ζητήματα τα οποία υλοποιούνται κατά την περίοδο αυτή που τα σχολεία είναι κλειστά.
 
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Μπορεί να είναι εικόνα εσωτερικός χώρος
 
«Κατά τη θερινή περίοδο είναι διαρκής και έντονη η προσπάθεια μας να προετοιμάσουμε όλα τα σχολεία, ώστε ασφαλή, συντηρημένα και λειτουργικά να παραδοθούν για το νέο έτος στην σχολική κοινότητα της πόλης μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας.
 
Ο Πρόεδρος, συντονίζει κι επιβλέπει από κοντά τις εργασίες που πραγματοποιούνται και ενημερώνει το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού που έχει θέσει σε προτεραιότητα τα θέματα Παιδείας στον Δήμο μας.
 
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
 
Μπορεί, λοιπόν, για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς τα σχολεία να είναι κλειστά, κι έτσι πρέπει, αλλά για τους ανθρώπους του Δήμου παραμένουν ανοιχτά και προετοιμάζονται για την νέα σχολική χρονιά."

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στον Άγιο Κωνσταντίνο Άνω Λιοσίων το Ετήσιο Μνημόσυνο του ηρωικού συντοπίτη μας Βασίλη Φιλώρα

Θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας τη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις 6 Αυγούστου 2021

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων στις 10 και 30, θα τελεστεί το ετήσιο Μνημόσυνο του ηρωικού συντοπίτη μας Βασίλη Φιλώρα, που θυσίασε τη ζωή του πολεμώντας τη φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις 6 Αυγούστου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολιτεία και ο Δήμος Φυλής απέδωσαν τις οφειλόμενες τιμές στον Εθελοντή συντοπίτη μας

Στην εξόδιο ακολουθία που εψάλη την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος και ο Α’ επιλαχών Βουλευτής Δυτικής Αττικής Σταμάτης Πουλής.
Το ύστατο χαίρε εκ μέρους του Δήμου Φυλής απηύθυνε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, συνοδευόμενος από πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε τη χορήγηση σύνταξης στη χήρα του Βασίλη Φιλώρα, δηλώνοντας ότι:
«Το λιγότερο το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε, μετά από αυτό, ήταν η απονομή σύνταξης στη γυναίκα και τα παιδιά του, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση. Νομίζω, όμως, ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε το φυσικό μας περιβάλλον για το οποίο αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο Βασίλης» είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός.

Ένα χρόνο μετά η μνήμη του και η θυσία του παραμένουν ζωντανές και δυστυχώς τραγικά επίκαιρες… Σκοτεινοί “κύκλοι” συνεχίζουν και φέτος την ανίερη δράση τους, καίγοντας δάση, ψυχές και κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

Η μνήμη του Βασίλη Φιλώρα μας ενώνει όλους, ενάντια τους…

Φωτό Αρχείου του ηρωϊκού Βασίλη Φιλώρα από την εξόδιο Ακολουθία 10-8-2021